|

Een jaar FSA bestuur: External Relations – Elza Essing

Processed with vsco with hb2 preset

Op vrijdagmiddag treffen we Elza in het FSA-kantoor. Ze heeft haar BSc Business Administration aan de VU afgerond en is dit jaar samen met Florian verantwoordelijk voor de External Relations van de FSA, wat betekent dat ze het contact met de partner-bedrijven van de FSA onderhoudt en samen met Florian in charge is van de verkoop van promotionele middelen (zoals een post op onze Facebookpagina) aan verschillende bedrijven. Naast dat is Elza is ook verantwoordelijk voor de ICT binnen FSA en begeleidt ze de London Banking Tour, Ladies Banking Evening, Health Economics, M&A dinner en Access Accountancy. Een bezig bijtje, maar van een hoge werkdruk krijg Elza juist energie!

EEN GEMIDDELDE FSA-DAG VOOR ELZA

09:00: havermout ontbijt met fruit & koffie

09:30: de bestuur e-mails wegwerken

10:30: website bijwerken en up-to-date houden

11:30: online promotie van Health Economics

12:30: lunch met het hele bestuur en commissieleden die werken aan hun project

14:00: afspraak bij Bank of America om de London Banking Tour te evalueren

15:30: flyeren voor het M&A Dinner in de E-hal

16:00: samen met Florian acquisitie doen voor FSA algemeen

17:00: bij zon een lekker biertje drinken bij de Krater of Crea met de rest van het bestuur en/of commissieleden

WAAROM BEN JE EEN BESTUURSJAAR BIJ DE FSA GAAN DOEN?

“Ik wilde heel graag meer ervaring opdoen in de praktijk. Dus hoe gaaf is het om op zo’n jonge leeftijd samen met 5 anderen de leiding te hebben over een soort ‘bedrijf’!? Een bestuursjaar bij de FSA biedt enorm veel mogelijkheden op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling en unieke inzagen in het bedrijfsleven.”

WAT VOND JIJ HET LEUKSTE FSA MOMENT DIT JAAR, TOT NU TOE?

“Alle sociale activiteiten die bij een bestuursjaar horen, zoals de borrels en uitjes met commissieleden. Maar ook de borrels en besturendagen waar je voor wordt uitgenodigd door bedrijven. Het hoogtepunt was de reis naar London, waar Florian en ik, ‘als studenten’, afspraken hadden met alle grote Investment Banks.”

WELKE EIGENSCHAPPEN MOET JE ECHT HEBBEN VOOR DE FUNCTIE EXTERNAL RELATIONS?

“Het is fijn als je duidelijk maar beknopt zaken over de FSA kan uitleggen. Uiteindelijk probeer je zoveel mogelijk te verkopen aan bedrijven. Wat betreft de ICT-verantwoordelijkheden is het fijn als je affiniteit hebt met technische zaken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met de doorontwikkeling van de website en het CRM systeem. Ervaring met programmeren of iets dergelijks is echter niet verplicht, uiteindelijk is een bestuursjaar ervoor om te leren!”

DOEN JULLIE VEEL SAMEN BUITEN HET BESTUUR OM?

“We proberen iedere maand een leuke activiteit te plannen die om en om worden georganiseerd door ofwel de mannen of de vrouwen uit ons bestuur. Dit lukt niet elke maand omdat we het allen erg druk hebben, maar wanneer we allemaal kunnen doen we graag iets leuks samen! We zijn al wezen varen, naar de bioscoop gegaan, naar toneelstukken en weekenden weg geweest!”

Elza’s plannen voor de toekomst? Na haar bestuursjaar neemt ze een tussenjaar, waarin ze werkervaring wil opdoen en wil reizen. Voor daarna droomt ze van een carrière bij een corporate met als kers op de taart het zelf opzetten van een succesvol bedrijf!

Back to overview