Waarom je Ladies Network dit jaar niét mag missen!

Ambitieuze studentes in de financieel-economische hoek opgelet! A.s. 16 mei vindt het jaarlijkse Ladies Network event weer plaats. Een dag vol inspiratie van onze rolmodellen; de topvrouwen van Rabobank, Dell, NIBC, a.s.r. Nederland én Deloitte. Wij, FSA Marketing, spraken coördinator Megan (23) en commissieleden Inga (23) en Nicolle (25) over waarom je hier absoluut bij wilt zijn.

Allereerst: wat houdt Ladies Network precies in?

Inga: “Tijdens Ladies Network bieden we ambitieuze studentes de kans om te proeven van een carrière als vrouw in de businesswereld. De dag begint met een presentatie van Melissa Raczak, partner bij Deloitte. Zij weet als geen ander hoe het is om als vrouw aan de top te staan in een mannenwereld, en komt haar ervaringen, struikelblokken en weg naar succes met ons delen. Na de presentatie volg je als deelnemer een case of een workshop van Rabobank, Dell, NIBC of a.s.r. Nederland. Als ontspanning volgt daarna een informele borrel. Daarnaast zijn we nu aan het kijken of we een paneldiscussie kunnen toevoegen aan de dag. Als afsluiting is er een luxe viergangendiner, waarbij je ook in contact komt met de bedrijven waar je géén case bij hebt gedaan (en medestudenten).”

Waarom wilden jullie Ladies Network organiseren?

Megan: “Toen ik solliciteerde voor het FSA bestuur stond het coördineren van Ladies Network hoog op mijn lijstje. Vooral de gedachte achter het event vind ik heel mooi. Als meisje in finance merk je vaak dat het een ‘man’s world’ kan zijn op gebied van carrière maken. Ladies Network brengt je in contact met zowel vooraanstaande bedrijven, succesvolle zakenvrouwen als ambitieuze medestudentes, wat je kan helpen bij je weg naar de top.”

Nicolle: “Tijdens mijn studie (master Finance) kwam ik erachter dat het merendeel van de studenten in de financiële collegebanken man was. Bij de bedrijven die ik bezocht idem. Toch kun je als vrouw ook heel goed carrière maken in deze wereld, dat blijkt uit genoeg sterke voorbeelden. Ik denk dat een evenement als Ladies Network je een extra duwtje in de rug kan geven omdat je als vrouw veel leert van rolmodellen waaraan je je kunt spiegelen; andere vrouwen met een interesse voor financieel-economische zaken. Het evenement is tevens een hele goede manier om te ontdekken of de deelnemende bedrijven bij jou en je carrière dromen passen.”

Inga: “Omdat ik nog niet goed wist welke richting ik op wilde en kon met mijn studie (bachelor Economie en Bedrijfskunde) heb ik vorig jaar als deelnemer meegedaan aan Ladies Network. Vooral de combinatie van inspirerende sprekers, een uitdagende case en de informele mogelijkheden tot contact met de bedrijven en recruiters sprak mij enorm aan. Zo erg dat ik dit jaar heel graag mee wilde helpen met de organisatie!”

“Ladies Network brengt je in contact met zowel vooraanstaande bedrijven, succesvolle zakenvrouwen als ambitieuze medestudentes, wat je kan helpen bij je weg naar de top.”

Wat doen jullie dit jaar anders dan vorig jaar?

Megan: “We leggen de focus op het inspirerende aspect van het evenement. Als basis zorgen de cases en workshops voor een goed beeld van wat de participerende bedrijven doen maar de spreekster en paneldiscussie (waarbij waarschijnlijk van ieder bedrijf een topvrouw aanschuift voor een discussie over een aantal relevante stellingen) geven de deelnemers hopelijk een zak met ideeën, tips en energie mee naar huis.”

Wie moet en kan zich aanmelden? En hoe?

Nicolle: “Alle vrouwen in de laatste fase van hun bachelor of master in Finance, Economie, Bedrijfskunde, Business of een andere kwantitatieve richting, die graag op een leuke formele én informele manier kennis willen maken met een breed scala aan grote bedrijven (een multinational, een bank, investment bank en verzekeringsmaatschappij) en/of zich willen laten inspireren door de verhalen van topvrouwen uit de industrie.”

Inga: “Het evenement is grotendeels in het Nederlands, dus het is belangrijk dat je vloeiend Nederlands spreekt. Aanmelden kan vóór 23 april om 23.59u via deze link. Het enige wat je hoeft te doen is je CV uploaden. De deelnemende bedrijven maken een selectie voor de cases/workshops.”

Wat zijn jullie eigen toekomstplannen?

Inga: “Het belangrijkste vind ik om op een plek terecht te komen waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Ik wil nog veel van de wereld zien, dus zou ook graag een aantal jaar in het buitenland willen werken.”

Megan: “Volgend jaar ga ik Financial Economics studeren in Rotterdam. Een goede stap richting een carrière in finance! Waar dat uiteindelijk gaat zijn vind ik nog lastig.. Het liefst een groot bedrijf (bank of Big4) waar je veel kan leren/ontwikkelen én de kans krijgt in het buitenland te werken. Het liefst in een grote westerse stad als New York of Londen.”

Nicolle: “Ik wil vooral veel blijven leren, succesvol worden in wat ik ga doen én veel van de wereld zien! Volgend jaar ga ik solliciteren maar waar precies dat weet ik nog niet, ik hoop dat Ladies Network me weer een beetje dichterbij die keuze gaat brengen!”

Overtuigd door deze dames en wil je hier zeker bij zijn? Meld je dan aan vóór maandag 23 april 23:59 via deze link! Hopelijk zien we je daar!

Related blogs