Your way into the city of investment banking

 

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van investment banking? Dan is de London Banking Tour (LBT) de ideale kans om kennis te maken met de meest toonaangevende bedrijven en te weten te komen hoe is het om als Investment Banker aan de slag te gaan in Londen! 

Wij spraken met Willemijn Groenewegen, deelneemster aan LBT 2019 over haar ervaringen! Willemijn is 24 jaar en heeft al twee bachelor studies in Fiscaal Recht en Economie & Bedrijfseconomie afgerond. Na haar bachelor studies heeft ze stage gelopen bij Morgan Stanley en J.P. Morgan dit deed ze in hetzelfde jaar waarin ze haar master Financial Economics afrondde. In de zomer start Willemijn als analyst bij J.P. Morgan. 

Hoe kwam je bij de London Banking Tour/ FSA terecht?

“Ik heb tijdens mijn bachelor verschillende stages gelopen en begon me in het laatste jaar wat meer te focussen op Finance, omdat de andere richtingen gedurende mijn stages en studie afgevallen waren. Toen ben ik eerst lid geworden bij de FSR omdat ik in Rotterdam studeerde en heb daar meegedaan aan een kleinere tour langs verschillende bedrijven. Daarna besloot ik om te kijken of investment banking bij me paste en heb ik me op aanraden van een vriend ingeschreven bij de FSA voor de London Banking Tour.”

Waarom heb je besloten om je op te geven?

“Ik had een major in Corporate Finance gedaan en ondanks dat ik me eigenlijk nooit had bedacht dat ik investment banking wilde gaan doen, vond ik die major verrassen genoeg heel erg leuk. Om te kunnen ervaren wat voor werk je hiermee kon doen raadde mijn vriend me aan dat ik me echt voor de tour moest opgeven, omdat je hierbij alle banken en het werk in één keer ziet. Het is eigenlijk het enige evenement waarbij je zoveel banken kan zien en ook echt de kantoren in Londen in komt.”

Wat vond je het leukst aan de LBT? 

“Aangezien ik me nog niet had georiënteerd op de verschillende banken en het werk, was dit mijn eerste echte kennismaking met investment banking. Het was superfijn dat je alle banken in twee weken voorbij zag komen. Hierdoor kon ik echt goed zien wat de verschillen (en overeenkomsten) waren en bij welke banken ik graag stage zou willen lopen. Het is ook heel leuk dat je met elke bank een netwerk moment hebt. Je kan dan al je vragen stellen aan de medewerkers van de verschillende banken, over het werk, wonen in Londen en vragen waarom zij bepaalde keuzes hebben gemaakt. Daarnaast vond ik het ook heel leuk dat je gewoon twee weken met een groep van 26 mensen in Londen zit en daarmee uitgaat. Ik was afgelopen jaar ook jarig tijdens de tour en toen zijn we met een groep uit geweest, dit was wat mij betreft zeker ook een van de highlights.”

Wat heb je geleerd tijdens de LBT? 

“Ik heb vooral veel geleerd over wat voor werk je kan doen bij een bank. Er zijn verschillende afdelingen waar je op zou kunnen werken, en ook de culturen van de banken zijn anders. Dit is iets wat je echt kan ervaren bij de LBT, omdat je zoveel banken in één keer ziet in een super korte tijd. Ook de cases die je bij elke bank maakt zijn heel leerzaam.”

Wat voor invloed heeft LBT gehad op je loopbaan oriëntatie? 

“Ik heb tijdens de LBT ingezien dat ik het wel heel graag wilde proberen om stage te lopen bij een Investment Bank. Dankzij de tour ben ik gaan solliciteren bij verschillende banken en kan ik nu uiteindelijk twee stages doen. Momenteel ben ik stagiaire bij Morgan Stanley in Londen en deze zomer ga ik bij J.P. Morgan stage lopen in Amsterdam. Door mijn huidige stage ben ik er al achter gekomen dat ik dit werk heel graag wil gaan doen, en ik hoop nog goed te kunnen ervaren of ik in Londen of Amsterdam zou willen werken.”

Heb jij nog tips voor studenten die zich in willen schrijven voor de LBT?

“Denk goed na over je motivatie voor je aanmelding voor de London Banking Tour! Het hoeft niet zo te zijn dat alleen de mensen die al jaren Investment Banker willen worden meegenomen worden op de tour, want ik wist dit ook nog helemaal niet. Ook al weet je niet 100% zeker of dit de carrière voor jou is, zou ik je zeker aanmelden. Het is een waardevolle ervaring en de beste manier om als Nederlandse student kennis te maken met de banken.”

Interesse in de London Banking Tour? Meld je aan via deze pagina! De aanmelddeadline is 1 juni 2020.  

Related blogs