Access Accountancy: een kijkje in de keuken

Als je een accountancy-gerelateerde studie volgt heb je het vast al wel gemerkt: er zijn genoeg bedrijven die jou graag willen recruiten voor hun team. Maar hoe zorg jij nou dat je de beste keus maakt? Werk je liever voor multinationals bij één van de Big 4 of voor een Nederlandse gigant bij de Mid4? Hoe is de sfeer nou echt op de werkvloer? Geen zorgen: Access Accountancy organiseert tussen 3 en 19 april voor jou een kijkje in de keuken van de accountancy bedrijfswereld. De deelnemende bedrijven zijn KPMG, PwC, EY, Deloitte, BDO, Grant Thornton, RSM en Mazars.

Access Accountancy kan worden gezien als de opvolger van Fort Boyard, omdat dit eerste evenement een algemeen beeld schetst van de accountancy bedrijven die er zijn, terwijl Access Accountancy inhouse dagen organiseert. Dit houdt in dat je bij de kantoren van deze bedrijven langsgaat om de sfeer te proeven op kantoor. Wat voor mensen lopen er rond? Hoe gaan ze met elkaar om? Sommige bedrijven verzorgen daarbij ook nog een bezoek aan een van hun klanten, omdat het leven van een accountant zich ook vaak buiten kantoor afspeelt. Dit soort dagen worden vaak afgesloten met diners en borrels, zodat je de kans krijgt om op een informele manier met de werknemers te praten.

Dat Access Accountancy echt kan helpen met het maken van je keuze, bevestigt het verhaal van organisator Karin, die net haar master Accountancy achter de rug heeft: “Vorig jaar heb ik me ingeschreven bij Access Accountancy. Toen heb ik met veel mensen van PwC gepraat. Vervolgens gingen we naar theater Carré, een van hun klanten. Daar kregen we een rondleiding en werd de dag afgesloten met een borrel en diner. De indrukken die ik deze dag heb opgedaan hebben zwaar meegeteld in mijn overweging, maar ik twijfelde nog met een andere Big 4. Toen ik zelf Access Accountancy ging organiseren en leuk contact had met PwC, besloot ik dat dit hem toch echt voor mij moest worden. Ik heb onlangs mijn contract getekend!”

Ook mede-organisator Lennart loopt momenteel stage bij een van de Big 4, namelijk Deloitte. Hij benadrukt dat Access Accountancy ook heel zinvol kan zijn als je nog niet zo goed weet wat je wil gaan doen. Twijfel je bijvoorbeeld over een master Accountancy? Dan kan dit evenement een goede indruk geven van wat het opbrengt. Wat betreft Lennart heeft het werken als accountant alleen maar voordelen: “ Je werkt op projectbasis, krijgt inzicht in de financiën van de grootste bedrijven ter wereld en beweegt je in een vakgebied dat voortdurend ontwikkeld en innoveert”

Tot slot nog belangrijk om te vermelden: als je je inschrijft voor deze inhousedagen kun je je ook lekker in de watten laten leggen, aldus Karin. “Geniet van het programma, de borrels en diners en laat je informeren over de mogelijkheden bij de bedrijven”.

Overtuigd? Upload dan nu je cv op https://www.fsa.nl/projects/accountancy/access-accountancy/. De bedrijven zullen ieder op basis van cv zo’n 25 studenten uitkiezen.

Related blogs