Het traineeship bij de Nederlandsche Bank

Het traineeship bij De Nederlandsche Bank

Op donderdag 13 februari spraken Laure en Esmee van de FSA Marketing commissie met DNB trainees Thomas van de Berg en Liza Lunstroo. Liza is 28 jaar, heeft op het University College Maastricht internationale betrekkingen gestudeerd, een onderzoeksmaster Midden-Oosten Studies gedaan in Lund, en heeft tenslotte een master economie volbracht. Daarnaast heeft ze ook al een jaar gewerkt voordat ze aan het traineeship bij DNB begon. Thomas is 24 jaar, heeft een bachelor in politicologie en een bachelor in economie en bedrijfskunde behaald en heeft uiteindelijk een master in quantitative finance afgerond. Hij nam vorig jaar deel aan het FSA Research Project.

Hoe ben je bij DNB terecht gekomen?

Thomas: ‘Via LinkedIn zag ik een filmpje over het DNB traineeship. Toen ik in contact kwam met een trainee van DNB merkte ik al snel dat dit me een heel gaaf traineeship leek. Vergeleken met andere banken en M&A boutiques, bestaan er binnen DNB een stuk meer verschillende werkzaamheden terwijl tegelijkertijd de link met de politiek en het beleidscomponent wordt gelegd.’ Liza had zich met haar studie heel breed georiënteerd. Bij DNB krijgt ze de kans om zich verder als econoom te ontwikkelen, en ook het maatschappelijke belang van het werk bij DNB was voor haar een belangrijke motivatie.

Wat doet DNB?

DNB heeft een aantal kerntaken. Ten eerste is de centrale bank verantwoordelijk voor het monetair beleid, waarvoor DNB-president Klaas Knot lid is van de Governing Council van de Europese Centrale Bank. De tweede kerntaak is toezicht houden op de financiële sector. Ten slotte is DBN de Nederlandse resolutieautoriteit, die ervoor zorgt dat er plannen worden gemaakt voor wanneer banken op omvallen staan.

Hoe ziet een dag werken bij DNB eruit?

Liza: ‘Bijna elke dag heb ik vergaderingen met collega’s om te werken aan een nota of een onderzoek. Daarnaast heb je vergaderingen met trainees om een project uit te voeren. We doen nu bijvoorbeeld een project ‘Het beste idee van DNB’, waarbij de hele organisatie ideeën mocht insturen. Het winnende idee wordt nu uitgevoerd door mijn hele traineelichting, die bestaat uit elf trainees. Ook heb je samen met je traineelichting trainingen over een variëteit aan onderwerpen. Je bent als trainee erg vrij om je tijd zelf in te delen. ‘

Welk project ben je nu mee bezig?

Thomas eerste en huidige positie is analist financiële risico’s bij Toezicht Pensioenfondsen. Hij gaat volgende week interviews afleggen bij een verzekeraar als onderdeel van een DNB on-site waarbij wordt getoetst hoe de instelling ervoor staat op een specifiek onderwerp. Ook krijgt hij vaak Kamervragen doorgestuurd gericht aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarvoor expertise van DNB nodig is om deze te kunnen beantwoorden. Liza is onderzoek aan het doen naar het dividendbeleid bij Europese grootbanken, en bereidt samen met haar team de Supervisory Board-vergaderingen voor bij de ECB voor Frank Elderson.

Wat is het leukste aan je project en werken bij DNB?

Liza: ‘Op mijn vorige afdeling, monetair beleid, vond ik het erg leuk om bezig te zijn met de herziening van de monetaire strategie van de ECB. Dat zijn politiek-strategische en economisch-inhoudelijke vraagstukken.’ Thomas: ‘Ik vind het interessant om me te verdiepen in de verzekeringssector waar momenteel overnames plaatsvinden. DNB moet deze overnames namelijk goedkeuren. Het is onze taak om te toetsen of de overname niet schadelijk is voor de polishouder’.

Voor wie is het interessant om bij DNB te komen werken?

Thomas: ‘Veel werknemers van DNB hebben een maatschappelijk doel voor ogen en een hart voor publieke zaken. De studieachtergronden binnen DNB variëren van finance, internationale betrekkingen, rechten, politicologie en economie tot econometrie, natuurkunde en technische wiskunde.’

Hoe zou je de werkcultuur bij DNB omschrijven?

Thomas: ‘De werkcultuur verschilt per afdeling. Er zijn 17 verschillende divisies met daaronder weer verschillende afdelingen. Bij sommige afdelingen is de gemiddelde leeftijd wat ouder, ik zit nu bijvoorbeeld in een team waar de gemiddelde leeftijd rond de 40 ligt, maar momenteel worden er steeds meer jonge mensen aangenomen. Zo is 1/3e van de 1900 werknemers van DNB jonger dan 36 jaar. Daarnaast, hiërarchisch gezien, zijn de lijntjes erg kort. Als je interesse toont voor de volgende plaatsing en een mailtje stuurt naar de desbetreffende manager, dan krijg je nooit een ‘nee’ te horen. Iedereen is heel enthousiast om uit te leggen wat zijn of haar afdeling inhoudt. Je moet eerder oppassen dat het gesprek niet te lang duurt!’.

Liza: ‘Het is een redelijk platte organisatie, maar er is wel veel bureaucratie waarin je veel moet afstemmen met elkaar. DNB is een organisatie gebaseerd op wat je inhoudelijk doet en als je het goed doet, dan word je ook gezien en gewaardeerd. Bij DNB is de cultuur niet één waarin iedereen de leukste klussen voor elkaars neus wegpikt. Het is een collegiale organisatie, mensen helpen elkaar graag. Er wordt veel geborreld en grappen gemaakt. Als je van politieke en economische vraagstukken houdt pas je hier goed bij!’

Waarom heb je voor DNB gekozen?

Thomas: ‘Ik had een gesprek met een vriendin die in de traineelichting boven mij zit en zij maakte een jaar voor mij precies dezelfde overwegingen. Iedere nieuwe sollicitatieronde werd ik enthousiaster. Daarnaast werd de selectiedag geopend door Frank Elderson, die met zoveel overgave en passie vertelde waarom hij voor DNB had gekozen, dat ik voor mezelf de knoop heb doorgehakt. Vanaf dat moment wist ik dat dit de organisatie is waarvoor ik wilde werken.

Liza: ‘Ik herken wat Thomas zegt. Door de selectie procedure leer je niet alleen DNB kennen, maar DNB leert ook jou kennen door middel van lunches, speeddate events, meet-en-greets en sessies met trainees. Er is genoeg ruimte om vragen te stellen, daardoor werd ik enthousiast.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

De selectieprocedure begint met een motivatiebrief, CV en cijferlijsten van je bachelor en master die jij moet opsturen. Daarna hoor je of je bent uitgenodigd voor een e-assessment. Op basis daarvan word je wel of niet uitgenodigd voor de eerste selectiedag. Deze bestaat uit een inhoudelijke case en een motivatie pitch. Daarna

volgt een persoonlijkheidstest. Na de persoonlijkheidstest zal de tweede selectiedag plaatsvinden. Dit is een week na de eerste selectiedag. Deze dag bestaat uit twee interviews en een groepsopdracht. Thomas: ‘Voor mij duurde deze hele selectieprocedure – van het opsturen van de eerste brief tot de uitslag – één maand, waarna ik wist dat ik was aangenomen.’ Robin Pape, de campus recruiter van DNB, voegt toe: ‘Daarnaast zijn er dit jaar twee verschillende traineeships die beiden starten in september. Het reguliere traineeship en het data & technology traineeship.

Hoe ziet jullie toekomst eruit?

Thomas: ‘Ik blijf sowieso bij DNB na mijn traineeship, dat weet ik zeker! Er is genoeg te doen wat ik ontzettend interessant vindt.’ Liza: ‘Ik rond dit jaar mijn traineeship af. Vanuit dit traineeship heb ik veel verschillende onderdelen van dichtbij meegemaakt binnen DNB. Er zijn heel veel dingen die ik hier nog wil doen!’.

Hoe biedt DNB de mogelijkheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen?

Thomas: ‘DNB verzorgt ontzettend veel trainingen. Daarnaast zit er in je traineeship een persoonlijk ontwikkelingsprogramma waarin verschillende trainingen aan bod komen. Zo heb ik een training gevolgd over persoonlijke ontwikkeling met acteurs die je leren hoe je met verschillende situaties om moet gaan. Daarnaast heb je bij elke afdeling genoeg mogelijkheden om inhoudelijke trainingen te volgen.’ Liza: ‘Inderdaad, vanuit de DNB zijn er veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen’. Robin voegt nog toe: ‘De ontwikkeling van trainees vinden we bij DNB erg belangrijk, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Als trainee besteed je daarom ongeveer twee dagen per maand aan inhoudelijke opleidingen, vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je zowel individueel als gezamenlijk met je mede-trainees. Je wordt begeleid door de programmamanager van het traineeship, een oud-trainee, je leidinggevende en je trainers.’

Wat zijn jouw tips voor bijna afgestudeerden (die ook bij DNB willen werken)?

Thomas: ‘Ga koffie drinken en maak gebruik van je netwerk! Hierdoor kan jij kritische vragen stellen en naderhand inzien of jij echt bij dit bedrijf past. Daarnaast is motivatie heel belangrijk voor je sollicitatie.’ Liza: ‘Ik sluit me daarbij aan, maak gebruik van je netwerk. Wie heeft een interessante baan? Ga daar eens een keertje koffie mee drinken, zo kom je meer te weten over een bedrijf. Praat veel met mensen en oefen met het vertellen over je passie en motivatie, dat helpt als je dit tijdens een interview moet doen.’

Wat is anders dan je zou verwachten bij DNB?

Thomas: ‘DNB is veel jonger dan ik had verwacht, van oudsher heeft het toch een imago van ‘oude mannen in grijze pakken’, maar al vanaf de eerste selectie dag was ik overtuigd dat het niet zo was. Het is veel dynamischer in werkelijkheid.’

Voor meer informatie over de traineeships bij DNB, of heb je andere vragen over het werken en/of stage lopen bij DNB? Neem dan contact op met de campus recruiter Robin Pape of Rosanne Gossen, via E: campusrecruitment@dnb.nl of neem een kijkje op de website werkenbijdnb.nl.

Related blogs