Ontmoet Hannah: Treasurer van het FSA-bestuur

Geboren en getogen Amsterdammer Hannah (23) is dit jaar verantwoordelijk voor alle inkomsten en uitgaven van de FSA. Als Treasurer houdt ze zich bezig met de boekhouding en de financiële gezondheid van de FSA. In deze blog vertrouwt ze ons toe dat zelfs zij moeite heeft met het verschil tussen credit en debet en dat niets haar gelukkiger maakt dan rondjes fietsen over de Amsterdamse grachten.

Waarom ben je een bestuursjaar bij de FSA gaan doen?

“Een bestuursfunctie is een unieke kans om fulltime een bedrijf te runnen samen met gemotiveerde studenten die in een korte tijd je beste vrienden worden. Doordat ik naast mijn studie altijd al geïnteresseerd ben geweest in extra curriculaire activiteiten was ik al bekend met de FSA. Na het afronden van mijn bachelor Economie en Bedrijfskunde heb ik een tijdje in Madrid gestudeerd en een half jaar stagegelopen bij Verkade. Na een leerzaam jaar besloot ik nog meer praktische ervaring op te doen door te solliciteren op een bestuursfunctie met veel verantwoordelijkheid bij de FSA.”

Hoe bevalt het jaar jou tot nu toe?

“Super goed! Het is ontzettend druk, maar ik haal tegelijkertijd ook overal veel energie uit. Ik heb iedere ochtend weer zin om naar kantoor te gaan. Dat lijkt mij een goed teken!”

Hoe zou jij de functie van Treasurer omschrijven?

“Ik denk dat de functie van Treasurer de functie is waarin je jezelf het beste kunt ontwikkelen. Het is inhoudelijk een uitdagende functie, maar ook op sociaal gebied is het belangrijk dat je leert jezelf staande te houden tijdens een discussie of een kascontrole. Als Treasurer wordt jouw werk namelijk als enige volledig gecontroleerd. Dat is spannend, maar het geeft ook een voldaan gevoel wanneer de cijfers kloppen.”

Kun je vertellen waar jij je dagelijks mee bezig houdt?

“Ik houd mij op dagelijkse basis bezig met praktische en operationele zaken zoals het up-to-date houden van de hele financiële administratie. Er is ook ruimte om dingen te verbeteren die ik zelf belangrijk vind en daarom hou ik mij ook bezig met de automatisering van alle processen. Ik wil de systemen waarmee we werken optimaal gebruiken, zodat de volgende Treasurers hier profijt van hebben. Naast mijn taak als penningsmeester begeleid ik ook de Governmental Economics Tour, de Asset Management Tour en natuurlijk het Research Project samen met Sebastiaan. Het coördineren van commissies maakt een bestuursjaar heel veelzijdig. ”

Wat vond je het leukste FSA-moment tot nu toe?

“Zonder twijfel Londen! Het was vooral bijzonder om daar als groep vrienden naar toe te gaan. Op dat moment merkte ik hoe leuk we het met het bestuur ook als vrienden hebben. Ik kijk daarnaast erg uit naar het Research Project in Mexico. Het jaar vliegt voorbij, maar ik probeer van ieder moment dit jaar te genieten, zodat ik volgend jaar heel tevreden op dit jaar kan terugkijken.”

Wat heb je dit jaar geleerd?

“Dit jaar heb ik geleerd veel taken naast elkaar uit te voeren. De projecten, administratie en mijn sociale leven lopen allemaal naast elkaar door. Het is soms best een uitdaging om mijn tijd goed te verdelen. Ik heb daarnaast geleerd om dingen uit handen te geven en op anderen te vertrouwen. In het begin van dit jaar vond ik dat lastig.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op het feit dat het me lukt om achter een beslissing te blijven staan waarin ik zelf geloof. Ook ben ik trots op de leuke actieve leden groep die we bij elkaar hebben verzameld en de manier waarop de hele groep met elkaar omgaat.”

Wat wil je nog bereiken dit jaar?

“Aan het einde van dit bestuursjaar hoop ik aangenomen te worden voor de Master in Frankfurt die ik graag wil doen. Dit FSA-jaar heeft me laten inzien dat de keuze voor deze Master de juiste is. Daarnaast wil ik natuurlijk contact blijven houden met alle leuke mensen die ik dit jaar heb ontmoet.”

Wat voor eigenschappen moet je hebben voor de functie van Treasurer in het FSA-bestuur?

“Als Treasurer moet je stevig in je schoenen staan, secuur zijn, overzicht hebben en snel kunnen leren. Ook is het belangrijk om sociaal vaardig te zijn zodat je een goede relatie met de bestuurs- en commissieleden kunt opbouwen. Dat maakt het werk een stuk makkelijker.”

Tot slot, heb je nog tips voor degene die willen solliciteren op een bestuursfunctie?

“Denk allereerst goed na waarom je precies een bestuursjaar wilt doen en welke functie het beste bij jou zou passen. Besef daarnaast dat dit jaar ook is om te leren en dat het normaal is dat je nog niet alles weet. En vergeet natuurlijk niet wat voor unieke kans het is! Tijdens zo’n jaar maak je dingen mee die anders nooit zouden gebeuren. Onder het genot van een koffietje beantwoord ik natuurlijk met veel plezier alle vragen die je hebt over een bestuursjaar bij de FSA!”

 

Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar bij de FSA? Stuur dan een mailtje naar internal@fsa.nl voor een koffietje. Verder organiseren wij de Just Meet Us borrel op 28 februari en een informatieborrel op 13 maart. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten voor de locatie en tijd!

Related blogs