Ontmoet Sebas: Vice-President van het FSA-bestuur

Sebastiaan (23) noemt zichzelf de spin in het web van het FSA-bestuur. Als Vice-President beheert hij maar liefst twee mailboxen, is hij een kei in multitasken en lost hij uitdagende ICT-puzzels op. Gelukkig vindt Sebastiaan, naast zijn veelzijdige bestuursfunctie, ook nog de tijd om de sterren van de hemel te spelen in Buitenveldert Heren 3. Denk je dat jij dit ook kan? Lees dan snel verder en ontdek of een bestuursjaar bij de FSA iets voor jou is!  

Waarom ben je een bestuursjaar bij de FSA gaan doen?

“Tijdens het tweede en derde jaar van mijn bachelor Econometrie kwam ik op de Beroependagen in aanraking met de FSA. Na het afronden van mijn bachelor besloot ik gelijk door te gaan met de master Econometrie. Tijdens deze master besefte ik dat ik graag meer praktische ervaring op wilde doen voordat ik begon met werken. Ik besloot daarom het schrijven van mijn master scriptie uit te stellen en te solliciteren voor een bestuursfunctie bij de FSA. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze keuze! De FSA heeft mijn horizon verbreed door mij kennis te laten maken met alle andere facetten van de financiële sector buiten econometrie.”  

Hoe bevalt een bestuursjaar bij de FSA tot nu toe? 

“Heel goed! Ik vind een bestuursjaar de perfecte tussenstap tussen het studentenleven en het werkende leven. Als bestuurslid van de grootste financiële studievereniging van Nederland heb je een grote verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd werk je samen met een gezellige groep studenten waardoor de sfeer ontspannen is.”  

Kun je iets meer vertellen over de functie van Vice-President? 

“Persoonlijk vind ik de functie van Vice-President de meest veelzijdige en open functie binnen het bestuur. De taken zijn divers. Aan de ene kant geef je samen met de voorzitter vorm aan het beleid en de strategie en aan de andere kant ondersteun ik de Internal Relations met het organiseren van sociale activiteiten zoals het oud-besturendiner en de constitutieborrel. Naast functiespecifieke taken zoals notuleren tijdens vergaderingen en het up-to-date houden en optimaliseren van de website kun je een deel van de functie ook zelf invullen. Deze vrijheid spreekt mij heel erg aan.” 

Welke projecten begeleid je tot nu toe? 

“Ik ben verantwoordelijk voor de Consultancy Club, Health Economics en het Research Project. Met de Consultancy Club organiseren we maandelijks een sessie bij een groot Strategy Consultancy kantoor. Het is interessant om alle kantoren te leren kennen en te oefenen met verschillende cases. Health Economics vind ik persoonlijk heel interessant, omdat ik heb overwogen geneeskunde te studeren. Daarnaast is het begeleiden van het Research Project naar Mexico voor mij natuurlijk de kers op de taart. We hebben een ontzettend leuke en gemotiveerde groep studenten en ik kijk er ontzettend naar uit om mijn opdracht in Mexico uit te gaan voeren.” 

Wat vond je het leukste FSA-moment tot nu toe?

“Zonder twijfel het kleiduifschieten op de actieve ledendag in november! Het is leuk om op zo’n dag alle commissieleden beter te leren kennen. Volgende week reizen we met alle actieve leden af naar het, hopelijk, zonnige Val Thorens. Ook dat wordt een top FSA-moment!” 

Wat heb je dit jaar geleerd? 

“Het belangrijkste dat ik dit jaar heb geleerd is een professionele houding aannemen en structuur aanbrengen in mijn werk. Aan het begin van dit jaar was ik chaotisch, maar gaandeweg het jaar heb ik geleerd hoe ik gestructureerd mijn taken kan uitvoeren. Daarnaast is mijn kennis over de financiële markt enorm gegroeid.” 

Wat zijn je plannen voor volgend jaar en in hoeverre heeft een FSA-bestuursjaar daar invloed op gehad? 

“Volgend jaar wil ik een leuke stage vinden waarmee ik het schrijven van mijn scriptie kan combineren. De FSA heeft mij de kans gegeven in contact te komen met toekomstige werkgevers en daarnaast de doorslag gegeven over welke sector ik mijn scriptie wil schrijven.” 

Wat voor eigenschappen moet een Vice-President volgens jou hebben? 

“Als Vice-President moet je vooral veelzijdig, zelfstandig en communicatief sterk zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je sociaal bent en makkelijk contact legt met mensen. Dit maakt de gesprekken met andere verenigingen, universiteiten, commissieleden en bedrijven vele malen makkelijker.”  

Tot slot, heb jij nog tips voor degene die willen solliciteren op een bestuursfunctie? 

“De belangrijks tip die ik kan meegeven is dat je niet moet vergeten te genieten van het sollicitatieproces. Probeer de sollicitatieronden te zien als uitdagend, maar ook leuk en leerzaam. Bereid je inhoudelijk goed voor, maar vergeet ook niet een stukje van jezelf te laten zien. Gewoon blijven lachen!”  

Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar bij de FSA? Stuur dan een mailtje naar internal@fsa.nl voor een koffietje. Verder organiseren wij de Just Meet Us borrel op 28 februari en een informatieborrel op 13 maart. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten voor de locatie en tijd! 

Related blogs