Bain & Company

Bain & Company is een top strategy consultancy firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is de pragmatische aanpak en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag 1 direct betrokken bent bij de cliënt.

Opleiding & ontwikkeling

Bain biedt je een individueel, op maat gemaakt carrière pad. Als Associate Consultant krijg je direct bij je start gedurende twee weken een training in de VS. Hierin leer je met de andere startende consultants van Bain wereldwijd de technieken van Bain kennen. Na deze training ga je in een projectteam aan de slag en leer je door de dagelijkse samenwerking met en feedback van collega’s. Gedurende je verdere Bain-carrière is er veel ruimte voor persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld in het wel of niet doen van een MBA na een aantal jaar werkervaring. Je kunt zelf kiezen aan welk instituut je een 1- of 2-jarige MBA zou willen doen. Ook zijn er bijzonder veel internationale mogelijkheden.

Read more

Wat voor studenten zoeken wij?

Werken voor Bain vereist sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Bain consultants worden getraind om strategie specialisten te zijn, maar blijven pure generalisten wat betreft industrie. Specifieke business ervaring is niet noodzakelijk wanneer je begint met werken, omdat Bain je introductie en training programma aanpast aan jouw persoonlijke behoeftes.

Oriëntatiemogelijkheden

Bain biedt verschillende mogelijkheden om kennis te maken met strategy consultancy en met de mensen die bij Bain werken. Tijdens onze business courses (Bain Strategy Academy & Bain Strategy Challenge) ervaar je op een intensieve manier hoe het is om in teamverband een case op te lossen en die vervolgens te presenteren aan de klant. Je zal tijdens de business courses ruim de gelegenheid krijgen om je eventueel toekomstige collega’s te leren kennen. Er zijn ook mogelijkheden voor een 10 weekse stage, waarin je volledig meedraait met een Bain team. Voor meer informatie, zie onze website www.bain.nl of neem contact op met Sophie van Neerbos.

CONTACTGEGEVENS:

Sophie van Neerbos
Bain & Company
Rembrandt Tower, 25th floor
Amstelplein 1
1096 HA Amsterdam
Sophie.vanNeerbos@bain.com

Tel: +31 20 71079 00