Belastingdienst

Werken bij de Belastingdienst

Wil jij een bijdrage leveren aan een beter Nederland? En werken bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Heb je dienstverlening hoog in het vaandel staan? En wil je kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen? Dan is werken bij de Belastingdienst écht iets voor jou!

De Belastingdienst heeft een helder doel voor ogen: de ‘tax gap’ zo klein mogelijk laten zijn! En ook daarom wil de Belastingdienst toekomstbestendig zijn: beter, goedkoper en ‘meer in control’. Modernisering van de interactie en versterking van data-analyse staan in deze aanpak centraal. De Belastingdienst investeert in een moderne, digitale interactie met burgers en bedrijven. En valt hen niet méér lastig dan nodig is. Maar ook niet minder. Data-analyse biedt hiervoor de basis. Dienstverlening en toezicht kunnen met behulp van data beter worden gericht op die burgers en bedrijven die aandacht nodig hebben. Veel aandacht is er ook voor ICT. De afhankelijkheid van grote, kwetsbare en dure automatiseringssystemen neemt af: de systemen van de toekomst zijn kleiner en flexibeler. Door automatisering, efficiencyverhoging en concentratie van werkzaamheden wordt de Belastingdienst kleiner en door informatiesturing is de Belastingdienst steeds meer ‘in control’ voor wat betreft het innen van belastingen.

Read more

Onze kernwaarden

Kernwaarden van de Belastingdienst zijn geloofwaardigheid, zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid.  En uit onderzoek blijkt dat burgers en bedrijven de Belastingdienst waarderen als we rechtvaardig, snel, beschermend, duidelijk en juist optreden. De Belastingdienst werkt volgens deze principes en doet dat in alle vier organisatieonderdelen: Belastingen, Toeslagen, Douane en FIOD.

Werken bij de Belastingdienst betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Want zonder belastingen geen geld voor goede zorg, onderwijs, veiligheid, sociale zekerheid en andere uitgaven. De Belastingdienst staat midden in de samenleving en vrijwel elke burger en ieder bedrijf komt met ons werk in aanraking. Én kijkt met een kritische blik mee over onze schouders. Dat vraagt om een snelle en deskundige dienstverlening en maakt werken bij de Belastingdienst altijd uitdagend, afwisselend en inhoudelijk erg interessant.

Nederland kan niet zonder de Belastingdienst kan niet zonder jou!

Geïnteresseerd?

Meer informatie over onze actuele vacatures, ontwikkelingen óf evenementen van de Belastingdienst vind je op werken.belastingdienst.nl. Ook kun je het laatste nieuws volgen via linkedin.com/company/belastingdienst of ons twitteraccount @BDCarriere.

Vacancies