SiRM

Over SiRM

Hoe zorgen we dat we de juiste zorg op de juiste plek bieden? Hoe houden we innovatieve geneesmiddelen tegen kanker beschikbaar? Hoe kan de kwaliteit van complexe zorg verder verbeteren? Hoe verandert de woningmarkt? Hoe functioneren musea met minder subsidie?

Bij SiRM werken we aan actuele thema’s in met name de gezondheidszorg, die de levens van miljoenen Nederlanders raken. Wij helpen de grote veranderingen in deze complexe markt in goede banen te leiden door strategisch advies aan beslissers op deze markt. We formuleren onze adviezen op gedegen kwantitatieve, economische en conceptuele analyses. We hebben uitgebreide sectorkennis en expertise over bijvoorbeeld bekostiging, contractering of mededinging. De inhoud staat voor ons op de eerste plaats.

SiRM stelt adviezen op in opdracht van afzonderlijke opdrachtgevers. Daarnaast werken we ook in opdracht van meerdere partijen tegelijkertijd. Denk aan overheden, brancheverenigingen en individuele zorginstellingen. We begeleiden hen om te komen tot een gezamenlijk gedragen strategie of beleid. We verdiepen ons daarvoor in de belangen van ieder van hen en zoeken samen naar het gedeelde belang. Naast het faciliteren en structureren van de discussie tussen de partijen, denken we inhoudelijk mee en dragen we eigen ideeën aan.

We willen dat onze strategische adviezen echt impact hebben. Daarom begeleiden we opdrachtgevers ook bij de implementatie. Opdrachtgevers implementeren zelf. Wij helpen met structureren, monitoren en aanjagen.

Werken bij SiRM

SiRM biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving met strategische adviesopdrachten op topniveau. Je doet maatschappelijk relevant werk met een hecht en ambitieus team in een informele en collegiale werksfeer. We hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden en ruime opleidingsmogelijkheden.

Een onderscheidende werkwijze

SiRM is een onafhankelijk adviesbureau. We zijn zeer gedreven om de gezondheidszorg en andere gereguleerde markten te verbeteren. Dat doen we met zorgvuldig onderbouwde en helder gestructureerde adviezen. Je krijgt bij ons de kans om maatschappelijk relevant werk te doen dat de levens van miljoenen Nederlanders raakt.

Bij SiRM werk je aan meerdere projecten tegelijk, in compacte teams van drie tot vier personen. Daarbij speel je vanaf je eerste dag een rol in alle facetten van het vak. Denk aan interviews voeren, bijeenkomsten begeleiden, analyses uitvoeren, rapporten opstellen en presentaties maken en houden. Onze partners zijn, behalve als eindverantwoordelijke, ook sterk inhoudelijk betrokken bij de projecten.

In beginsel werken we vanaf ons kantoor op de 17e etage van het WTC in Utrecht. Voor externe afspraken zoals interviews, of groepsbijeenkomsten, reis je naar de klant.

Een sterke focus op je ontwikkeling

Werken bij SiRM geeft je de kans om je persoonlijke impact te vergroten. Allereerst doordat je werkt aan uitdagende projecten van groot maatschappelijk belang, die passen bij jouw belangrijkste kwaliteiten en voorkeuren. Daarnaast door feedback te krijgen van je collega’s en opdrachtgevers.

Verder helpen we je het beste uit jezelf te halen met ons opleidingsprogramma. Dat bestaat uit groepstrainingen, zelfstandige trainingen en andere vormen van kennisoverdracht, zoals de wekelijkse kennisdeling met het hele team. Trainingen worden zowel door externe trainers, als door SiRM partners of senior consultants gegeven.

Onze trainingen zijn gericht op persoonlijke impact, inhoudelijke en technische ontwikkeling.

    • Om je persoonlijke impact te vergroten, zijn er onder andere trainingen op het gebied van coaching en feedback geven, interviews afnemen en presentatietechnieken.
    • Op het gebied van inhoudelijke ontwikkeling worden opleidingen aangeboden over bijvoorbeeld mededinging en staats- en bestuursrecht.
    • Voor je technische ontwikkeling word je getraind in programmeertaal R en Excel, issue tree, piramideschrijven, projectmanagement et cetera.
Een inspirerend team met een informele en collegiale werksfeer

Samenwerken is de kern van ons succes. Je werkt samen met gedreven, nieuwsgierige en authentieke collega’s die uiteenlopende achtergronden hebben. Van wiskunde, econometrie, natuurkunde, neurowetenschappen en civiele techniek tot bedrijfskunde, geneeskunde, gezondheidseconomie en -wetenschappen. Mede door onze verschillende achtergronden vullen we elkaar van nature goed aan en vind je bij SiRM een positieve en open teamdynamiek, zonder interne machtsverhoudingen. Er is ook veel ruimte voor gezelligheid bij de maandelijkse borrel, het jaarlijkse ‘SiRM op pad’ en verschillende sociale activiteiten door het jaar heen.

Wie zoeken we?

SiRM zoekt mensen met een stevige analytische basis. Een wiskundige, economische of technische studie is een pré maar geen vereiste.

Wel is het belangrijk dat je het (ook) leuk vindt om kwantitatief aan de slag te gaan en hier ook aanleg voor hebt.

Daarnaast ben je bent ambitieus en gedreven om kwaliteit te leveren. Je hebt een nieuwsgierige persoonlijkheid en leert graag en makkelijk nieuwe dingen.

Natuurlijk ben je communicatief vaardig en gepast assertief en zet je graag een stapje extra als dat nodig is.

Voor meer informatie kun je kijken op https://www.sirm.nl/carriere, of je kunt direct contact opnemen met Pam van der Meer op +31 (0)6 21 32 55 55.

Vacancies