(Junior) Security Analyst

Bij Aegon voelen we ons verantwoordelijk voor de financiële bewustwording van mensen. We bieden begrijpelijke oplossingen waardoor onze klanten zelfstandig bewuste keuzes kunnen maken voor een gezonde financiële toekomst. Om succesvol te zijn in een snel veranderende wereld wil Aegon haar klanten zo goed mogelijk bedienen, offline en online. In rap tempo passen we onze bestaande infrastructuur aan om klanten fundamenteel beter te bedienen. Ons bedrijfsonderdeel Business Information Services (BIS) is de spil in dit proces.
 
Wij geloven dat het Security vakgebied daar een belangrijke spil in is. Onze klanten moeten zich niet alleen veilig voelen bij het gebruik van onze producten maar ook het vertrouwen hebben dat wij hun gegevens maximaal veilig houden.
 
We willen daarom proactief security risico’s identificeren, verminderen en voorkomen.

Functieomschrijving

Als Security Analist ben jij de spin in het web van Aegon NL wat betreft het tijdig identificeren van, reageren op en verwijderen van dreigingen. Jij bent primair aanspreekpunt van onze lokale security operations activiteiten, en het schakelpunt met ons Global Security Operations Centre. We verwachten dat je zelfstanding en proactief meldingen afhandelt en onze detectie en response capaciteiten continu doorontwikkeld. Ook jaag jij intern onze teams na om tijdig hun kwetsbaarheden weg te werken. Veranderdoelstelling daarbij is om het afhandelen van tickets en meldingen in hoge mate te automatiseren en de aandacht van het werk te richten op zaken die ertoe doen.

Je kunt denken als een hacker, maar nog liever ben je zelf een hacker. Je bent technisch sterk, maar kunt ook denken in processen en procedures. Immers, onze veiligheid kan niet alleen van jou afhangen maar moet georganiseerd worden. Je kunt scripten en/of programmeren waardoor je in staat bent om eenvoudige taken te automatiseren, waardoor je meer tijd over houdt voor andere werkzaamheden.

Je bent in staat om in begrijpelijke taal uit te leggen wat een technische kwetsbaarheid betekent voor onze organisatie. Je kunt met collega’s samenwerken en collega’s betrekken om incidenten en problemen op te lossen.

Je maakt deel uit van een dynamisch team van security officers en bent onderdeel van een internationale community. Wij zoeken communicatief vaardige Geeks, echte zelfstarters die kunnen mobiliseren en organiseren en de ambitie hebben om het verschil te maken en vernieuwend durven te zijn.

Je bent actief betrokken bij het oplossen van security incidenten. Je coördineert de diverse belanghebbenden die betrokken zijn bij het incident, zorgt voor opvolging van verbeter acties en zorgt voor een correcte documentatie en administratie. Je komt met verbetervoorstellen om incidenten in de toekomst te voorkomen en onze hulpmiddelen beter in te zetten.

Functie-eisen

 • Wij zoeken een communicatief vaardige Geek met een hacker mindset die liever wil voorkomen dan genezen.
 • Je hebt een sterke interesse in het vakgebied van security en wilt daarin verder groeien
 • Je bent technisch sterk, en bekend met moderne technieken
 • Je bent klantgericht, analytisch sterk, initiatiefrijk en bezit probleemoplossend vermogen
 • Je bent procedureel sterk en vindt het leuk om structuur aan te brengen in processen, maar kan ook buiten de bestaande kaders denken
 • Je kunt scripten en/of programmeren
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om over je vakgebied te praten in de taal van de business
 • Je staat open voor zelfreflectie, persoonlijke ontwikkeling en groei, naast de inhoudelijke groei in je vakgebied
 • Je hebt minimaal HBO-denk en werkniveau en een opleiding op het gebied van technische informatiebeveiliging afgerond
 • Je bruist van ambitie en wil meewerken aan de transformatie van ons bedrijf tot een toonaangevende, digitale klantgerichte organisatie in financiële dienstverlening.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een bruto maandsalaris dat afhankelijk is van kennis en ervaring.
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw CV en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Tim Blok, telefoonnummer 06-12360106.

Talentvolle schoolverlaters/afstudeerders worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.