Afstudeeronderzoek duurzame en gezonde werkplekken

Alle ruimte voor ambitie en ideeën

Merin is een dynamische vastgoedonderneming die volop aan het groeien is. We verhuren kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in heel Nederland. Onze ambitie is om de meest klantvriendelijke aanbieder van kantoor- en bedrijfsruimte van heel Nederland te zijn. Merin groeit ook over de grens met het Canadese beursgenoteerde bedrijf Dream Global waarvoor Merin exclusief werkt. Dream Global REIT is een vastgoedfonds met beursnoteringen in Toronto en Frankfurt. Met de vertegenwoordiging door Merin in Nederland bouwt Dream Global aan een sterk netwerk in Europa.

Een leuke werkplek brengt plezier. Wij geloven dat als je het naar je zin hebt je beter kunt werken en je uiteindelijk meer succes en betere ideeën hebt. Bij Merin vinden wij jouw ontwikkeling daarom erg belangrijk met alle ruimte voor ambitie en ideeën.

‘Wij creëren communities waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn’

Werken bij Merin

Werken bij Merin betekent dat je medeverantwoordelijk bent voor het realiseren van het optimale huurgenot van onze klanten. Samen met alle collega’s streven we naar het beste resultaat. We denken niet in standaardoplossingen, want elke situatie is anders, elk gebouw is anders en elke huurder is anders. We willen dat onze klanten tevreden zijn. En daarvoor gaan we zo ver als nodig is.

Samen met onze klanten en onze adviseurs creëren wij een kwalitatieve, duurzame en moderne werkomgeving in bestaande gebouwen. De mooiste beelden van alle interieurs in onze gebouwen hebben wij verzameld in het Merin inspiratieboek.

Wat ga je doen?

Merin is volop aan het investeren in het verduurzamen van de portefeuille. Dat vraagt om een aanvulling qua onderzoek. En daar kan jij onderdeel van zijn!
Duurzaamheid is een belangrijk item in de vastgoedwereld, maar gezondheid in gebouwen staat nog in de kinderschoenen. Er zijn diverse (wetenschappelijke)onderzoeken die aantonen dat een gezonde werkplek de productiviteit verhoogd en ziekteverzuim verminderd.

Extra productiviteit en minder ziekteverzuim heeft financiële waarde voor een werkgever en dit zijn onze huurders. In theorie zou een huurder dus meer kunnen (moeten willen) betalen voor een gezonder gebouw met gezonde werkplekken. De vraag is of dit ook het geval is:
In hoeverre maken extra investeringen in gezonde gebouwen het verschil voor potentiële  huurders?

Doel van het onderzoek:

 • Nagaan of huurders van Merin bereid zijn om meer te betalen voor extra gezonde gebouwen.
 • Onderzoeken of afgevallen huurkandidaten wel bij Merin waren gaan huren als er extra was geïnvesteerd in gezonde gebouwen.

Het onderzoek voer jij onafhankelijk uit, waarbij je alle ondersteuning krijgt van Jan van Noordenne, Sustainability & Building Innovation Manager bij Merin. Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van het vastgoed en specifiek met de duurzame portefeuille van Merin, maar we verwachten dat je als onderzoeker zelfstandig kan werken.

Wil je meer weten over de verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid? Lees dan dit persbericht en dit artikel.

Jouw profiel

 • Je zit in het laatste jaar van je opleiding en volgt bijvoorbeeld de Master Real Estate Studies, de Master Duurzaam Ondernemen, de Master Milieu en Resource Management of de Bachelor Vastgoed en Makelaardij
 • Je bent een enthousiaste student met een onderzoeksgeest
 • Je hebt affiniteit met techniek en/of vastgoed
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je bent commercieel ingesteld
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je vindt het leuk om zelfstandig te opereren en veel nieuwe mensen te ontmoeten

Wij bieden

 • Alle ruimte voor eigen ideeën en ontwikkelingen
 • Leuke collega’s en werken in een informele werksfeer
 • Een gezellige en energieke werkomgeving op onze verschillende kantoren in Nederland

Enthousiast?

Ben jij dé afstudeerder die we zoeken bij Merin en ben je op korte termijn beschikbaar?
Stuur dan je motivatie en CV naar jan.vannoordenne@merin.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan van Noordenne via telefoonnummer 0800 8644 683.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.