Risk Assurance

Je bent bijna klaar met je master studie en je wilt je scriptie of afstudeeropdracht graag bij een bedrijf schrijven. Bij Risk Assurance hebben wij afstudeermogelijkheden het hele jaar door en bieden daarin ook een goede begeleiding. In veel gevallen is een succesvolle stage een mooie eerste stap voor een verdere carrière binnen PwC. Naast het schrijven van je scriptie is het ook mogelijk om praktijkervaring op te doen door mee te gaan naar een klantopdracht.

Bij Risk Assurance helpen wij onze klanten onder andere bij het in kaart brengen van de risico’s en het optimaliseren van de IT- en bedrijfsprocessen in een digitale omgeving. Onze groep adviseert over een breed scala van aspecten, dat betekent dat je collega’s kan raadplegen met diverse deskundigheid en achtergronden.

Wie ben je?

Je bent een talentvolle en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen.

 • Je zit in de laatste fase van je master Bedrijfseconomie, (Technische) Bedrijfskunde, (Bestuurlijke) Informatiekunde, Information Management, Informatica, Econometrie, Wiskunde of andere aanverwante opleiding;
 • Je hebt affiniteit met bedrijfs- en IT-processen;
 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen bijvoorbeeld Blockchain, AI, Internet of Things en Robotics;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo;
 • Je bent 3 tot 6 maanden beschikbaar (minimaal 3 dagen per week);
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands;
 • Je ziet deze afstudeerstage als een opstap naar een baan bij PwC.

Hoe ziet je werk eruit?

Je belangrijkste bezigheid is het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht. Als afstudeerstagiair krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen. Je werkt bij ons op kantoor aan je onderzoek of afstudeerscriptie. Uiteraard kan je al je verplichtingen, zoals colleges, blijven volgen tijdens je stage.

We gaan graag in discussie over jouw ideeën over een onderwerp. Er is veel mogelijk, denk aan onderwerpen zoals Enterprise Risk Management, Blockchain, Cloud Computing, Robotisering, Internet of Things (IoT), GDPR, Continuous Assurance, Artificial Intelligence, Agility, Risk Culture, IT-gerelateerde regelgeving of data-analyse.

Sanne Amber Maas rolde via haar afstudeerstage bij PwC binnen en is inmiddels 2,5 jaar in dienst: ‘Ik heb mijn masterscriptie geschreven bij Risk Assurance. Omdat het me eigenlijk ook nog heel fijn leek om mijn laatste maanden te genieten van de Universiteitsbibliotheek en mijn vrijheid heb ik wel lang getwijfeld. Maar uiteindelijk heb ik toch gesolliciteerd en ik moet daar nog steeds met een glimlach aan terugdenken. Het scriptieonderwerp crowdfunding had ik niet meteen aan PwC gerelateerd, maar toen ik tijdens mijn sollicitatiegesprek helder wist uit te leggen hoe ik een risicofactor wilde koppelen aan crowdfunding profielen, was mijn PwC-coach overtuigd. Niet alleen had ik toegang tot klanten in alle sectoren, maar ook toegang tot de kennis van een onwijs scala aan professionals. Het was een heel fijne werkomgeving en ik had door mijn stage ook een paar maanden de tijd om mezelf goed neer te zetten en uit te zoeken of PwC iets voor mij was. Na veel gesprekken met mijn PwC-coach, koffies met andere collega’s, scriptie-baalmomenten met mede-stagiaires had ik na de eerste scriptie deadline mijn MSc-diploma én een contract bij PwC op zak!’

Wat bieden we je?

Als je bij PwC als afstudeerstagiair aan de slag gaat, krijg je een goede indruk van de praktijk en heb je toegang tot kennis en databronnen die doorgaans niet op de universiteit aanwezig izijn.

Je maakt onderdeel uit van een jong team gespecialiseerd in verschillende type klanten. Onze klanten variëren van lokale spelers tot grote multinationals in verschillende marktsectoren. Denk hierbij aan klanten, als banken, FMCG, overheidsinstanties en energiemaatschappijen. Daarnaast krijg je:

 • Een persoonlijke begeleider uit de praktijk toegewezen die regelmatig contact met je heeft en je ondersteunt bij je ontwikkeling, het zoeken naar een relevant onderwerp en het schrijven van je scriptie;
 • je krijgt onze informatiebronnen tot je beschikking, evenals de kennis en ervaring van je (mogelijk) toekomstige collega’s;
 • Je krijgt de kans om PwC van binnenuit te leren kennen en mag meekijken bij klantopdrachten. Zo zie je met eigen ogen hoe onze professionals bedrijfsprocessen evalueren, bedrijfsmaatregelen toetsen en advies geven over proces-, IT- en beheersvraagstukken;
 • Een goede stagevergoeding en een laptop van de zaak.

Door de open cultuur en ruimtes heb je veel contact met alle collega’s. Je zult hierdoor merken dat jouw ondersteuning binnen de groep niet beperkt blijft tot alleen jouw begeleider. Andere collega’s staan jou ook graag bij wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt. Doordat je omringd bent door specialisten heb je volop mogelijkheden om jouw kennis, theorieën en conclusies aan de praktijk te toetsen.

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Wij bedienen een breed scala aan sectoren en klanten.

Wij hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 5.000 mensen. Ons bestaansrecht en onze purpose is ‘building trust in society en solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – centraal staan. Meer achtergrondinformatie over ons vind je op onze website.

Deze afstudeerstage valt binnen de afdeling Risk Assurance, waarin we onze klanten ondersteunen met advies, innovatieve diensten, producten en tools bij het proactief bewaken en managen van risico’s in een steeds complexere samenleving. We begeleiden hen bij het realiseren van effectieve en beheerste bedrijfsprocessen en systemen en vraagstukken op het gebied van big data, cybersecurity, data-analyse, Robotic Process Automation, Artificial Intelligence, IT-audits en internal audits.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Solliciteer dan direct via onderstaand formulier. De sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment en breedte-interview bij ons op het kantoor.

Heb je voorkeur voor een specifieke afdeling of heb je goede ideeën voor je afstudeeronderwerp? Benoem dit in je motivatiebrief. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat je verder in het proces met de juiste mensen aan tafel komt te zitten. Daarnaast zien wij graag in je brief terug voor welke periode je interesse hebt in een afstudeerstage.

Heb je vragen over deze afstudeerstage bij Risk Assurance? Bel of mail me gerust.

Als je jouw sollicitatie inclusief cv en motivatiebrief indient, ontvang je uiterlijk binnen 2 weken bericht over de voortgang.

Yolanda Bogaards

+31 (0)88 792 29 80
yolanda.bogaards@pwc.com

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.