Analist Corporate Finance – Life Sciences & Healthcare

Wat ga je bij ons doen?

Vanaf oktober opzoek naar sollicitanten

 

Als Corporate Finance analist werk je in teams aan de executie van verschillende soorten transacties, het uitvoeren van strategische studies en het voorbereiden van pitches om nieuwe mandaten binnen te halen.

Tot de typerende werkzaamheden van een analist behoren onder andere het:

 • Analyseren van bedrijfs- en marktinformatie;
 • Opstellen van presentaties aan klanten en/of andere adviseurs;
 • Uitvoeren van gedetailleerde waarderings- en financiële analyses;
 • Opstellen van transactiedocumentatie, waaronder biedbrieven, contracten en memo’s; investeringsmemoranda voor verkoopprocessen; en prospectussen voor kapitaalmarkttransacties;
 • Managen van due diligence-trajecten voor fusies, overnames en kapitaalmarkttransacties, waaronder juridisch, financieel en/of commercieel due diligence; en
 • Onderhouden van contacten met klanten en externe adviseurs gedurende transacties.

Wil jij samenwerken met ondernemende, ambitieuze collega’s aan de voorbereiding en executie van transacties? Dan is deze positie iets voor jou!

 

Herken jij je in ons profiel?

Wij zoeken naar kandidaten met een afgeronde WO opleiding en – nog belangrijker – affiniteit met Life Sciences (biotech, farma, medtech, diagnostics) en financiële markten. Je beschikt over excellente analytische en communicatieve vaardigheden en bent een echte teamplayer. Je hebt commercieel inzicht, bent pro-actief, ziet mogelijkheden en durft initiatief te nemen. Daarnaast heb je een voorkeur voor projectmatig werk, je deinst niet terug voor deadlines en pakt kansen op. Ben jij resultaatgericht en gedreven, denk je dat je bij ons past en wil je de uitdaging aan gaan?

Check dan je profiel:

 • Afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in wetenschappelijke of financiële richting;
 • Aantoonbare affiniteit met de financiële wereld;
 • Uitstekende studieresultaten;
 • Extra curriculaire activiteiten; en
 • Sterke communicatieve vaardigheden.

Onze organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

Kempen Corporate Finance Life Sciences & Healthcare

Innovatie en ondernemerschap in de biotechnologie, medische technologie en farmaceutische producten zijn de drijvende kracht achter belangrijke medische doorbraken. Als een van de weinige Europese investeringsbanken heeft Kempen een leidende positie in het adviseren van bedrijven in de sector Life Sciences & Healthcare bij fusies en overnames en kapitaaltransacties. Onze specialistische markt- en industriekennis stellen onze professionals in staat om op topniveau financieel advies te geven aan onze internationale klantengroep van onder meer ondernemingen, private equity fondsen, family offices, management teams, (groot)aandeelhouders, institutionele beleggers en (semi)overheidsinstellingen.

 

Wat bieden we je?

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. De cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van onze organisatie. Van Lanschot Kempen is gericht op mensen: wij bieden onze werknemers kansen en als je deze weet te pakken, zijn er volop carrièremogelijkheden. Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan.

Ben je geïnteresseerd?

Enthousiast? Neem dan contact met ons op. Voor vragen over de vacature, kun je contact opnemen met Emily ope.lageveen@vanlanschotkempen.com of 020 354 4600.

Een online vragenlijst maakt deel uit van deze selectieprocedure en volgt na het eerste invulscherm. Het meesturen van jouw cijferlijsten is een verplicht onderdeel van het sollicitatieproces. Zonder deze lijsten kunnen wij de sollicitatie niet in behandeling nemen.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.