Analyst Asset Management (Dutch Retail)

About the role

Voor het Nederlandse retail team van CBRE Global Investors zoeken wij een enthousiaste Analyst Asset Management. Als Analyst Asset Management ondersteun je met name de Asset Manager(s) bij het optimaal managen van een deel van de retail beleggingsportefeuille. Samen met 3 collega’s vorm je het assistent asset management team, maar maak je tevens deel uit van het Retail team dat uit ca. 15 mensen bestaat. Naast de nauwe samenwerking met de Asset Managers werk je ook samen met de specialisten die op dezelfde portefeuille werken, zoals de Director Projects, de Analyst, onze administratieve ondersteuning, alsmede externe partijen zoals bijvoorbeeld Property Managers, adviseurs en taxateurs. Ten slotte werk je ook samen met de Transactie Manager Retail met name op het gebied van aan- en verkopen.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • In nauwe samenwerking met de Asset Manager zorgdragen voor het exploitatieproces van de portefeuille en de aansturing van de externe Property Managers;
 • Onder aansturing van de Asset Manager gezamenlijk zorgdragen voor een efficiënt verhuurproces ten behoeve van het optimaliseren van het rendement: het afstemmen en controleren van huuraanbiedingen en -contracten, het signaleren van bijzonderheden;
 • Onder aansturing van de Asset Manager gezamenlijk opstellen van rendementsberekeningen en ondersteunen bij het opstellen en monitoren van de Asset Business Plannen en bijbehorende budgetten;
 • Het ondersteunen van de Asset Manager bij de hold/sell analyses;
 • Controleren en analyseren van de financiële en kwalitatieve informatie over de objecten en het uitvoeren van portefeuille analyses;
 • Analyseren van taxatierapporten;
 • Het ondersteunen van het Asset Management bij het vertalen van de Fund Strategy naar de City Strategy. Het Asset Management is ingedeeld op steden en regio’s, waardoor je je samen met de Asset Manager zult focussen op kansen binnen jullie focusgebieden, in lijn met de fondsstrategie;
 • Het ondersteunen van de Asset/Transactie Manager bij aan- en verkoopprocessen, zoals het maken van (des)investeringsvoorstellen;
 • Het rapporteren en aanleveren van managementinformatie aan Separate Account en Fund Managementteams van de verschillende mandaten;
 • Het oppakken van deelportefeuille overstijgende werkzaamheden (zoals bijvoorbeeld . Marketing & branding, Sustainabilty e/o Digitalisation).

Afhankelijk van ervaring en prestatie is het uiteindelijke doel dat de Analyst Asset Management een (deel) van de stabiele portefeuille coördineert en aanstuurt onder de eindverantwoordelijkheid van de Asset Manager.

Wat heb je ons te bieden?

 • Afgeronde WO opleiding in een relevante richting (bijvoorbeeld: bedrijfskundig, economisch, juridisch of bouwkundig).
 • Naast je studie ben je actief geweest en heb je activiteiten ontplooit (denk aan een bestuursjaar, buitenlandervaring e/o stage-ervaring).
 • Je hebt 1 tot 3 jaar relevante werkervaring.
 • Affiniteit met Retail vastgoed / mixed-use vastgoed.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. De trainingen vanuit het Value Creators Programma zijn volledig in het Engels.
 • Je herkent jezelf in de volgende persoonseigenschappen: teamspeler, analytisch, uitstekende communicatieve vaardigheden, goed kunnen plannen, assertief & accuraat.
 • Een flexibele en collegiale instelling vinden wij vanzelfsprekend.

Professionele- en persoonlijke ontwikkeling

Om goed bekend te raken met de Europese werkwijze van CBRE Global Investors en uiteraard om je eigen ontwikkeling een boost te geven, draai je mee in het EMEA Value Creators Program. In dit programma van 18 maanden ga je samen met je Europese collega’s (die ook onlangs gestart zijn bij CBRE Global Investors) in verschillende sessies aan de slag met de best practices rondom: investment plan, investment selection, transactions, asset management en finance & reporting. Daarnaast krijg je diverse trainingen ter verdere ontwikkeling van je soft skills (o.a. onderhandelingsvaardigheden). De sessies vinden plaats op de verschillende Europese kantoren van CBRE Global Investors.

Over de afdeling

Onder leiding van de Head of Asset Management beheert een high professional asset management team een portefeuille in winkelcentra en solitaire panden op prime locaties met een gezamenlijke waarde van circa EUR 2,6 miljard voor het CBRE Dutch Retail Fund (DRET) en de Dutch High Street Club (DHC). Het Nederlandse retail team kan ook voor andere (nationale en internationale) mandaten optreden indien zij in Nederlands retail willen beleggen. De investeringsstrategie van DRET en DHC heeft een sterke focus op urban locaties. Kenmerkende beleggingen in de portefeuille van het fonds zijn de Koopgoot (Rotterdam), de Heuvel (Eindhoven), de Amsterdamse Poort (Amsterdam Zuidoost) en de Bijenkorf (Amsterdam). De komende jaren is de strategie gericht op het blijven optimaliseren van bestaande portefeuilles door middel van een een pro-actieve, consumentgerichte benadering in nauwe samenwerking met retailers. Daarnaast wordt ingezet op uitbreiding van de portefeuille, middels strategische aankopen op high street in de grote 7 steden en urban hub locaties.

CBRE Global Investors

Met 700 medewerkers wereldwijd en EUR 84,5 miljard belegd vermogen is CBRE Global Investors dé toonaangevende vastgoed vermogensbeheerder wereldwijd. CBRE Global Investors is werkzaam vanuit 32 kantoren in 22 landen en onze organisatie beheert investeringsprogramma’s over het gehele risico/ rendement spectrum voor beleggers wereldwijd.

Het EMEA-platform van CBRE Global Investors heeft EUR 33,98 miljard aan vermogen onder beheer, en is één van de grootste en meest gediversifieerde vastgoedvermogensbeheerders in de regio. Het platform heeft 15 kantoren in 15 landen en beheert beleggingen in 18 landen in heel Europa. Het Nederlandse kantoor van CBRE Global Investors is gevestigd in het WTC Schiphol. In Nederland beheren wij, onder andere, drie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen die zich respectievelijk focussen op kantoren, winkels en woningen. Het beheerd vermogen in Nederland is circa EUR 6,4 miljard*.

CBRE Global Investors is een onafhankelijk opererend onderdeel van CBRE Group, Inc (NYSE: CBG)., ‘s werelds grootste, full-service commercieel vastgoedservices bedrijf.

Interesse in deze rol of heb je nog vragen?

Onze Recruiter Mariëlle Loenen beantwoordt ze graag via marielle.loenen@cbreglobalinvestors.com of telefonisch +31 6 5000 5900. Solliciteren kan via de solliciteer button (voeg je cv en een motivatiebrief toe).

Locatie

WTC Schiphol

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.