Associate – Internal Audit Services

Wil jij groeien, impact maken, het beste uit jezelf en je collega’s halen en adviseer je graag uiteenlopende bedrijven op het gebied van bedrijfsprocessen, risicomanagement en interne beheersing? Zoek je zowel praktijkervaring als vakinhoudelijke verdieping binnen een (inter)nationale omgeving? Kom dan onze snel groeiende Internal Audit Services praktijk versterken. Wij helpen internationale toporganisaties – zowel commerciële als publieke organisaties – bij het beheerst realiseren van hun strategie en goed in te blijven spelen op maatschappelijke veranderingen en de verwachtingen van hun stakeholders. Je levert vanaf je eerste dag een belangrijke bijdrage in het inzichtelijk en beheersbaar maken van de processen aan de directies van verschillende klanten.

Wie ben je?

Je bent een talentvolle en ambitieuze starter (met maximaal 1 jaar werkervaring) en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen kansen en ontwikkeling. Je wilt jezelf ontplooien, zowel vakinhoudelijk als je sociale vaardigheden en inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen.

 • Je hebt een relevante afgeronde WO-opleiding (Bedrijfskunde, (Bedrijfs-) Economie of Accounting is een pré);
 • Je wilt zowel controle- als advieswerk doen op het gebied van interne beheersingsvraagstukken en procesoptimalisatie;
 • Je bent nieuwsgierig naar de impact van maatschappelijke trends op organisaties, zoals responsible governance, privacy en data security.
 • Je hebt affiniteit met processen in de breedste zin van het woord (denk aan HR, supply chain, finance, risk en IT);
 • Je werkt graag in verschillende teams, op projectbasis aan diverse klantopdrachten;
 • Je bent communicatief sterk (zowel Nederlands als Engels) en voelt je snel op je gemak in verschillende werkomgevingen;
 • Je bent bereid om soms (naar het buitenland) te reizen als de opdracht dat van je vraagt.

Hoe ziet je werk eruit?

Je maakt onderdeel uit van een jong en gedreven team en adviseert (inter)nationale klanten over het op beheerste wijze behalen van hun doelstellingen. Specifiek betekent dit dat je je bezighoudt met interne beheersing en riskmanagement door middel van het uitvoeren van risk-assessments, risk frameworks helpt opstellen of processen toetst.

Dit doe je door middel van het houden van interviews bij de klant, het uitvoeren van verschillende analyses en onderzoeken en adviseert vervolgens de klant op basis van je bevindingen. Je werkt vaak intensief samen in multidisciplinaire teams – die kunnen bestaan uit IT-audit experts, sustainability experts en forensisch adviseurs – om zo tot de beste antwoorden te komen op de casus.

Je bouwt een netwerk op binnen PwC en doet ervaring op in meerdere disciplines van onze dienstverlening en ontwikkel je continu je vakinhoudelijke kennis en toetsings- en adviesvaardigheden.

Victor Bindt werkt nu iets langer dan 1 jaar bij het Internal Audit Services team van PwC, na het afronden van zijn Masteropleiding Business Economics: “In mijn eerste jaar ben ik al bij veel verschillende projecten en klanten betrokken geweest. Een voorbeeld hiervan is een internationale opdracht bij een van de grootste Nederlandse elektronica bedrijven. Hierbij toetsen en geven we advies over de wijze waarop de (financiële) data op een juiste manier tot stand komt en geconsolideerd kan worden. Je kunt je voorstellen dat dit van groot belang is voor beursgenoteerde bedrijven, want op basis van deze kerncijfers worden door de raad van bestuur en andere stakeholders strategische beslissingen genomen (dan wil je wel dat deze cijfers de werkelijkheid weergeven). We zijn begonnen met het in kaart brengen van de processen en op welke manier de processen beheerst worden. Dit doen we door middel van interviews op verschillende niveaus binnen de organisatie. Vervolgens voeren we analyses uit op uiteenlopende data, maar net wat er relevant is voor elk specifiek proces. Nu weten we hoe het proces heeft gefunctioneerd in het velden. Deze kennis gebruiken we om vooruit te kunnen kijken en een advies uit te brengen.

Het is heel gaaf om te zien hoe zeer uiteenlopende klanten jouw visie waarderen, zelfs als starter. Verder denk ik dat de mix tussen analytisch werk en nauw samenwerken met wisselende teams en het opbouwen van een goede klantrelatie uniek is aan dit werk. Naast het feit dat ik voor klanten interessant werk doe ik binnen PwC ook mee aan interessante projecten, zoals meedenken over hoe we ons trainingsprogramma voor starters nog beter kunnen maken of het deel uitmaken van een next generation managementteam.”

Wat bieden we je?

Bij PwC sta je aan het roer van je eigen carrière. Als starter werk je in een jong en dynamisch team, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren. Je kunt rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven. Bovendien bieden we je:

 • Een baan waarin de uitkomsten van jouw analyses en adviezen een grote bijdrage leveren aan een efficiënte en beheerste operatie bij zowel MKB als beursgenoteerde bedrijven;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;
 • De mogelijkheid om een postdoctorale opleiding te halen;
 • Vakinhoudelijke trainingen, zowel in het binnen- als buitenland;
 • De mogelijkheid om na een aantal jaar een periode in het buitenland te werken;
 • Een open werksfeer, teamevents en een jonge bedrijfscultuur;
 • De mogelijkheid om je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Leaseauto of autoregeling, laptop, Iphone en 30 vakantiedagen per jaar.

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Wij bedienen een breed scala aan sectoren en klanten.

Wij hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 5.000 mensen. Ons bestaansrecht en onze purpose is ‘building trust in society en solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – centraal staan. Meer achtergrondinformatie over ons vind je op onze website.

Deze functie valt binnen de afdeling Risk Assurance, waarin we onze klanten ondersteunen met innovatieve diensten, producten en tools bij het pro-actief bewaken en managen van risico’s in een steeds complexere samenleving. We begeleiden hen bij het realiseren van efficiënte, effectieve en beheerste bedrijfsprocessen en systemen en vraagstukken op het gebied van big data, cyber security, data analyse, IT audits en internal audits.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct. De selectieprocedure bestaat uit een online assessment en twee interviews op ons kantoor in Amsterdam.

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

Als je jouw sollicitatie indient, ontvang je binnen twee weken bericht over de voortgang.

Yolanda Bogaards

+31 (0)88 792 29 80
yolanda.bogaards@pwc.com

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.