Bachelor Traineeship

Als je als bachelor, met een economische studie op zak, start bij PwC volg je ons driejarig opleidingsprogramma The Bachelor Academy, hét bachelor economie traineeship. We leiden je in de eerste drie jaar op tot een breed inzetbare professional met kennis op diverse werkterreinen, processen en producten binnen Audit Support. In deze periode ontwikkel je jezelf en ontdek je waar je passies en drijfveren liggen. We bieden je een intensief trainingsprogramma dat niet alleen zit op het ontwikkelen van technische vaardigheden maar nadrukkelijk ook op de ontwikkeling van andere competenties zoals persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden.

Na een intensieve onboarding week start je binnen één van de verschillende disciplines binnen Audit Support en staan werkervaring opdoen en leren centraal. Periodiek kom je met je peers uit de Bachelor Academy samen voor coaching, intervisie en cursussen. Zo leer je van elkaar middels coaching en feedback en doorloop je een steile leercurve. Daarnaast heb je samen met je coach veelvuldig overleg over jouw werkzaamheden en staat learning on the job centraal.

Wat biedt The Bachelor Academy jou?

We bieden je een uitdagend carrièrepad waar we samen met jou je volgende stappen bepalen, je nieuwe competenties kunt ontwikkelen en de verschillende facetten binnen Audit Support kunt ontdekken.

  • Gedurende je eerste drie jaar kun je op verschillende klanten en processen ervaring op doen. Denk hierbij aan ons Competence Center waar we meer gestandaardiseerde werkzaamheden met een zekere mate van oordeelsvorming uitvoeren voor verschillende type klanten (bijvoorbeeld banken, beurs en niet beurgenoteerde ondernemingen of de gezondheidszorg) en waar we de praktijk ondersteunen bij bijvoorbeeld subsidies en payroll controles;
  • Een dynamische omgeving waar je veel contact en interactie hebt met onze internationale competence centres en met verschillende klanten en teams. Zowel nationaal als internationaal;
  • Een ander belangrijk onderdeel binnen Audit Support betreft ons Center of Excellence waar wij teams en klanten op meer specialistische onderdelen ondersteunen en een expert rol vervullen voor grotere klantengroepen. In deze rol houd je je bezig met specifieke onderdelen binnen de jaarrekeningcontrole van onze klanten binnen domeinen als Financial Services, Public Sector, Private Companies en Consumer Industry Product Services. Denk hierbij aan bijvoorbeeld subsidiecontroles voor woningcorporaties en onderwijsinstellingen of de financiële verantwoording voor pensioenfondsen zowel vanuit kantoor als met het team bij onze klanten;
  • Binnen het Center of Excellence houden wij ons ook bezig met support op het vlak van projectmanagement waarbij wij teams en klanten ondersteunen met hun projectcontrol.

Solliciteer nu!

In vijf stappen naar een plaats in The Bachelor Academy:

Stap 1. Online sollicitatie

Heb jij een afgeronde HBO BSc of WO BSc studie op het gebied van Accountancy, Bedrijfseconomie, Management, Economie en Recht (MER) of Financial Services Management én belangstelling om vanaf september 2018 in te stromen in the Bachelor Academy bij PwC in Amsterdam? Stuur jouw sollicitatie met motivatie en cv in, waarna wij contact met je opnemen. Na een zorgvuldige afweging hoor je of we je opnemen in de verdere procedure.

Stap 2. Online assessment

Het online assessment bevat drie onderdelen: capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en motivatie vragenlijst. Het geeft ons een beeld van jouw voorkeursgedrag in allerlei situaties en van jouw verbale en cijfermatige vaardigheden. Die zijn van groot belang bij het uitoefenen van het accountantsvak. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek.

Stap 3. Telefonisch interview recruiter

In een eerste telefonische kennismaking horen we graag jouw duidelijke motivatie om bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of we je uitnodigen voor een diepte interview.

Stap 4. Diepte interview

Het diepte interview heb je met een iemand uit onze assurance-praktijk waarin je aan de slag gaat. Tijdens het gesprek gaan we uitgebreid in op jouw vaardigheden en de wederzijdse verwachtingen. Na dit gesprek krijg je van ons bericht of we jou een contract aanbieden.

Stap 5. Aanbod

Als jij het aanbod doorgenomen hebt en ermee akkoord gaat, maken we alles formeel in orde en verwelkomen wij jou per eerstvolgende startdatum als starter binnen The Bachelor Academy bij PwC.

Meer informatie: https://www.pwc.nl/nl/carriere/starters/traineeships/bachelor-traineeship.html

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.