Betalingsverkeer

Over de organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

De functie

De afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en de monitoring van het betalingsverkeer binnen Van Lanschot. Het team verricht operationele werkzaamheden en bevindt zich in de backoffice van de organisatie. De afdeling bestaat uit 23 medewerkers, verdeelt over 3 teams, te weten team Operations, Investigations en Transactions. De teams zijn divers van aard.

De werkzaamheden bestaan in grote lijnen uit:

 • Investigations (Reclames): er wordt hierbij onderzoek gedaan naar foutieve betaalopdrachten.
 • Behandeling bank- en creditkaarten
 • Incasso(contracten), te weten verwerken zakelijke mandaten, opvoeren selectieve en algehele incassoblokkade
 • Reconciliatie
 • Buitenlands betalingsverkeer
 • Overige, zoals de behandeling van de overstapservice en aanvraag kopie afschriften

Functie-eisen

Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: onafhankelijk, betrokken, deskundig en gedreven.

Daarnaast herken je je in het volgende profiel:

 • Je volgt een hbo-opleiding, bij voorkeur financiële richting;
 • Je bent een teamplayer;
 • Je bent analytisch sterk en werkt accuraat;
 • Je hebt interesse in en affiniteit met de financiële sector;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit.

Wij bieden

Van Lanschot Kempen is gericht op mensen. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Weet jij deze kansen te pakken, dan zijn er volop mogelijkheden! Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover. Wij investeren in onze professionals en staan voor onze mensen. Dit begint bij onze stagiairs die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Interesse?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het Talent Attraction & Development team via talent@vanlanschotkempen.com

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.