Business Analyst

Wil je werken voor het leukste vastgoedbedrijf van Nederland en ben je analytisch en leergierig? Grijp dan deze kans en kom werken als Business Analyst bij Merin in Amsterdam.

Alle ruimte voor ambitie en ideeën

Merin is een dynamische vastgoedonderneming die volop aan het groeien is. We verhuren kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in heel Nederland. Onze ambitie is om de meest klantvriendelijke aanbieder van kantoor- en bedrijfsruimte van heel Nederland te zijn. Merin groeit ook over de grens met het Canadese beursgenoteerde bedrijf Dream Global waarvoor Merin exclusief werkt.

Een leuke werkplek brengt plezier. Wij geloven dat als je het naar je zin hebt je beter kunt werken en je uiteindelijk meer succes en betere ideeën hebt. Bij Merin vinden wij jouw ontwikkeling daarom erg belangrijk met alle ruimte voor ambitie en ideeën.

‘Wij willen plekken creëren waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn’

Werken bij Merin

Werken bij Merin betekent dat je medeverantwoordelijk bent voor het realiseren van het optimale huurgenot van onze huurders. Alles wat we doen, doen we om het de huurders en gasten in onze gebouwen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Hoe doe je dat? Samen met je collega’s streef je naar het beste resultaat. Je denkt niet in standaardoplossingen, want die bestaan niet. Elke situatie is anders, elk gebouw is anders en elke huurder is anders. De klanttevredenheid staat voorop en daarvoor gaan we zo ver als nodig is. Samen met onze huurders en adviseurs bouwen wij aan een toekomst waarbij wordt gekeken naar inventieve oplossingen voor elke huisvestingswens.

Werkzaamheden van de Business Analyst

De Business Analyst werkt nauw samen met de directie en is verantwoordelijk voor verschillende soorten analyses die inzicht geven in de performance van Merin, zoals financiële analyses, markt analyses en KPI analyses. Verder zorg je voor periodieke rapportages, dashboards en presentaties aan de directie, aandeelhouders, financiers en regio teams. De Business Analist heeft ook een belangrijke rol in het opstellen van budgetten, het modelleren van cash flow forecasts en het voorbereiden van investeringsbeslissingen en business plannen. Daarnaast bied je ondersteuning aan het team dat verantwoordelijk is voor de aankoop van gebouwen en help je het Lead Management team bij data analyses. Binnen Merin ben jij het aanspreekpunt voor alles dat betrekking heeft op de performance van het bedrijf.

Het Finance Team

Als onderdeel van het Finance Team kom je te werken in een enthousiast team van analisten. Samen met de andere teams streven we er naar het beste en leukste vastgoedbedrijf van Nederland te zijn.

Jouw profiel

 • Je hebt een WO opleiding, met voorkeur voor een financiële of technische achtergrond.
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring
 • Je bent analytisch en hebt een onafhankelijk denkvermogen
 • Je hebt cijfermatig inzicht, houdt van systematisch denken en bent financieel onderlegd
 • Je hebt inzicht in complexe modellen en bent gevorderd in Excel
 • Jen bent communicatief vaardig zowel in het Nederlands als Engels
 • Je bent assertief en hebt aandacht voor detail
 • Je bent proactief en gaat voortdurend op zoek naar verbeteringen in de organisatie
 • Je bent een teamplayer en bent in staat om relaties op te bouwen binnen en buiten Merin

Wat bieden wij?

 • Alle ruimte voor eigen ideeën!
 • Een leuke informele werksfeer
 • Een leerzame functie met veel eigen verantwoordelijkheid
 • Dagelijks een heerlijk verse lunch, een borrel op z’n tijd en leuke andere activiteiten
 • Een marktconform salaris met bonusregeling
 • Een lidmaatschap van de Merin Sprouts, de club met jonge innovatieve denkers binnen Merin

Contact

Zie jij jezelf al werken bij Merin? Stuur dan je motivatie en CV naar Martijn.Vink@merin.nl.
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Martijn Vink. Tel: 06 5338 0786

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.