Consultant/Executive Debt Advisory

De functie

Sluit jij straks topdeals voor je klanten? 
Complexe financieringsvraagstukken en toonaangevende transacties: als Executive Debt Advisory heb je er dagelijks mee te maken. Wil jij je ontwikkelen tot een allround consultant die alles weet van de financiering van corporates, structured finance, projectfinanciering en waardering van complexe financiële instrumenten en leningenportefeuilles, waarbij je de klant weet te ondersteunen bij complexe vraagstukken en spraakmakende deals? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven.
Debt Advisory maakt deel uit van Corporate Finance, wat naast Debt Advisory ook bestaat uit M&A en Valuations. Hierdoor werk je ook veel samen met andere teams en disciplines.

De functie
Altijd iets te doen, altijd iets te leren: als consultant binnen Corporate Finance – Debt Advisory verveel je je geen moment. Je houdt je dagelijks bezig met complexe financieringsvraagstukken en maakt kennis met de brede, internationale klantengroep van KPMG. Vanaf het begin van je carrière leer je alles over het adviseren van corporates, financiële instellingen en de publieke sector in het structureren en begeleiden van financieringstransacties. Het Debt Advisory team is een multidisciplinair en enthousiast team, wat aan een brede groep klanten adviseert met financiering als hoofdthema. Dit doen we onder de volgende specialisaties:

Ondernemingsfinanciering – Corporate Debt Advisory

 • Begeleiding en advisering bij herfinancieringstransacties, financieringstransacties voor investeringen en groei en leveraged finance-transacties die private equity-bedrijven helpen bij het aantrekken van financiering. Je bouwt daarbij een netwerk op met nationale en internationale banken, alternatieve financiers, zoals “debt funds” en mezzanine-fondsen.
 • Advisering bij financieringsvraagstukken voor stakeholders zoals raden van commissarissen.

Infrastructuur (Public Private Partnerships)

 • Begeleiding en advisering bij het realiseren van infrastructuurambities gedurende de hele levenscyclus van infrastructurele projecten, te weten initiatie, voorbereiding, aanbesteding, realisatie, exploitatie en overdracht.

Zorg- en onderwijs

 • Begeleiding en advisering bij het aantrekken van vreemd vermogen door instellingen in de zorg en onderwijssector.
 • Advisering bij financieringsvraagstukken voor stakeholders zoals raden van commissarissen.

Financial Services

 • Analyse van strategische opties van financiële instellingen (activa mix, fundingmix, kapitaalstructuur).
 • Begeleiding en advisering bij het aantrekken van financiering door financiële- en niet financiële instellingen op basis van activa zoals woninghypotheken, huurwoningen, vastgoedleningen, consumentenleningen, MKB leningen, etc.
 • We hebben opgetreden als adviseur bij Nederlandse securitisaties met een totale omvang van meer dan EUR 40 miljard. Daarnaast het team geadviseerd bij het opstellen van verschillende covered bond transacties.
 • Recent zijn we betrokken geweest bij het opzetten van een hypotheek investeringsplatform waarbij (internationale) investeerders de mogelijkheid krijgen om te investeren in Nederlandse woninghypotheken.
 • Waardering van financiële instrumenten (derivaten en activa) of bij de waardering en/of interpretatie van complexe financieringsstructuren.

 

Het profiel

Allround professional
Je ontwikkelt je op alle facetten van corporate finance en bedient corporates en financiële instellingen met een breed spectrum aan adviesdiensten. Als Debt Advisory-professional ontwikkel je uitgebreide ervaring, inzicht en marktkennis om holistisch en onafhankelijk advies te geven aan ons brede scala aan klanten om hun financiële strategie doelstellingen te behalen. Als specialist help je klanten om zich te concentreren op de belangrijkste vragen en hen te helpen bij het nemen van gedegen financieringsbesluiten om het beheer van financiële risico’s te ondersteunen en de waarde van deals te maximaliseren. Hierdoor ontwikkel je jezelf in een rap tempo tot een nóg betere consultant.

Groeien naar een prachtpositie
Bij KPMG Corporate Finance helpen we je waar we maar kunnen om jouw doelen te bereiken. Zo krijg je een development manager toegewezen Die maakt je wegwijs in de organisatie en ondersteunt je tijdens jouw loopbaan. Ook zijn er mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Allemaal om te zorgen dat je je snel ontwikkelt en kunt doorgroeien tot een topadviseur.

Bekijk hier meer informatie over Corporate Finance.

Wie ben jij?
Een veeleisende omgeving met uitdagende doelen is helemaal jouw plek. Door jouw communicatieve skills en kritische, analytische blik werken collega’s en klanten graag met je samen. Je bent betrokken, zowel op professioneel als sociaal vlak. Je hebt daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je wilt alleen het beste voor je klanten. En dankzij jouw flexibele werkhouding vind je wisselende werktijden en werken onder druk geen enkel probleem.

 En verder:

 • zit je in het laatste jaar van je universitaire opleiding (motivatie voor Debt Advisory is belangrijker dan de richting van je studie) of je heb deze opleiding al afgerond en 0 tot 3 jaar werkervaring
 • spreek je vloeiend Engels
 • heb je oprechte interesse in strategische vraagstukken op het raakvlak van financiering, strategie, fusies en overnames

Ons aanbod

Optelsom van Talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd, die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om je talenten te ontplooien en je eigen carrière vorm te geven.

Wat kun je van ons verwachten?
Werken bij KPMG levert je meer op dan alleen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s. Je zult niet de enige starter zijn die kiest voor een goed begin van je carrière bij KPMG. Veel medestudenten zijn je voorgegaan en zullen je volgen. Ze zijn straks niet alleen je collega’s, maar worden vaak ook je vrienden.

 Naast een uitstekend salaris kun je onder andere rekenen op:

 • Laptop en smartphone van KPMG
 • Onkostenvergoeding en variabele beloning
 • Premievrij pensioen
 • Jonge bedrijfscultuur
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met passende trainingen, opleidingen en coaching
 • Alle KPMG’ers onder de 31 jaar zijn automatisch lid van KPMG Connect: leuke, informele activiteiten om je ervaringen te delen en te netwerken.

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Ben jij die betrokken, analytische consultant die in hoog tempo veel leert? En wil je het verschil maken voor gerenommeerde bedrijven, financiers en overheden? Dan maken we graag kennis met je.

Meer informatie en solliciteren
De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld en zul je, indien je de experience op positieve wijze hebt doorlopen, teruggebeld worden om het eerste gesprek in te plannen. Als ook dit goed is verlopen komt er nog een tweede gesprek en een case achteraan. Daarna is het alleen nog een kwestie van het tekenen van het aanbod en je bent klaar om je carrière te lanceren!

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.