Consultant Financial Due Diligence | M&A

Heb jij een afgeronde Bachelor of Master in de richting Finance, Accountancy of Bedrijfseconomie? Heb je nog geen werkervaring of ben je reeds 2-4 jaar actief binnen een (accountants)kantoor?

Heb je je interesse in de wereld van fusies en overnames en zoek je een dynamische werkomgeving? Als je bestand bent tegen de onstuimigheid van een jonge organisatie en flexibel kan zijn in de dynamiek van ons werkveld, gaan we graag met je in gesprek.

Wie zijn wij?

Het zou natuurlijk kunnen dat je ons nog niet kent en in dat geval stellen we ons graag voor! Wij, Ralph en Jos, vormen de spil van TIC Advisory: een boetiek organisatie die zich gespecialiseerd heeft in financieel due diligence (boekenonderzoek) voor het (groter) MKB.

Wij zijn finance professionals met +20 jaar internationale werkervaring bij Big4 en/of in het bedrijfsleven. We hebben heel wat kilometers gemaakt en weten dus wat we wél en ook wat we niet willen. Wij geloven in één wereld, die transparanter wordt en waar zingeving meer is dan maximalisatie van economisch toegevoegde waarde. Wij staan voor openheid in samenwerking, geïnspireerd worden door en voor innovaties en hebben oog voor duurzaamheid en gezamenlijkheid. We willen betrouwbaar en onafhankelijk zijn en verliezen de mens en zeker ook plezier niet uit het oog! Hier zijn we dagelijks mee bezig en vertellen we je graag meer over, als het ‘wat’ je ook aanspreekt.

Wat ga je doen?

Wij zijn actief in de wereld van internationale fusies en overnames en werken onder andere in opdracht van Private Equity Fondsen, Corporate Finance huizen en rechtstreeks voor bedrijven. Tijdens een due diligence opdracht werk je samen met ons op een opdracht om, bijvoorbeeld in opdracht van de koper, een buy-side due diligence uit te voeren.

In een korte tijd maken we diepgaande analyses op de aangeleverde financiële informatie, maar gaan in de meeste gevallen ook langs op locatie en met de ondernemers in gesprek. Een onderzoek is voor ons geen statische checklist, maar een dynamisch proces. We hebben een gezonde kritische houding, maar verliezen onszelf niet details en zeker niet in dikke rapporten vol risico-paragrafen. We streven wél naar de hoogste kwaliteit en geven open en eerlijk inzicht zodat onze opdrachtgevers betere beslissingen kunnen maken. Natuurlijk moet je soms ook ‘numbers crunchen’, maar wij maken steeds vaker gebruik van data-analyse tools zoals Tableau, Power BI en we maken gebruik van Python. Op die manier kunnen we sneller en scherper inzicht krijgen in de belangrijkste deal drivers en/of value drivers. We nemen je hier graag in mee en leren je de kneepjes van het vak ‘Due Diligence 2.0’.

We werken voor allerlei branches zoals maakindustrie, retail, logistiek, renewables, zorg, agri, handel, ICT en financial services. Je maakt dus in een korte tijd kennis met veel sectoren en mag in de keukens kijken van veel prachtige (familie) bedrijven.

Wat neem je mee?

Het zou mooi zijn dat je je bachelor en master in Accountancy hebt afgerond maar wanneer je nog gaat beginnen met je master vinden we dat ook geen probleem.

We werken hard en de wereld van fusies en overnames vraagt om flexibiteit. Beiden vragen we dus ook van jou. Werkplezier vinden we belangrijk, dus we horen je graag lachen. Vanzelfsprekend heb je goede communicatieve- en sociale vaardigheden en een goed inlevingsvermogen. In ons werk is een kritische houding goed en dus zien we graag dat je doorvraagt en dat je je niet met een kluitje het riet in laat sturen.

We werken steeds meer internationaal en rapporteren regelmatig in het Engels, echter rapporteren we binnen ons werkveld, het (groter)MKB, grotendeels in het Nederlands. Je mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden zullen dus tenminste Nederlands en Engels moeten bevatten. Duits zien we als een pré.

Wat krijg je van ons?

Flexibiliteit vragen we van jou, maar mag je ook van ons verwachten, ook in jouw arbeidsvoorwaarden. Als je met het OV wil reizen zullen we dat met een NS business card faciliteren, wil je liever met de auto regelen we een passend leasecontract.

We houden kantoor op het Leusderend te Leusden, een prachtige locatie midden in de bossen en recentelijk ook in Gouda (Tielweg 30) en in Deventer.

We hebben je wel minimaal 32 uur per week nodig, maar we hechten niet aan rigide kantoortijden, in de file staan vinden we namelijk zonde van jou en onze tijd. We sturen op resultaat en kwaliteit en niet op je aanwezigheid. Als je belooft terug te komen, krijg je ook 30 vakantiedagen (als je 40 uur werkt).

Er zijn regelmatig netwerk bijeenkomsten, events of teamuitjes en we vinden het gezellig als je dan meegaat.

We bieden je een steile leercurve en geven je graag veel verantwoordelijkheid, waardoor je je snel kan ontwikkelen. Heb je meer wensen, dan gaan we die graag bespreken, maar houd er rekening mee dat wij die dan ook hebben!

Meer weten? Bel gerust met Jos Raben +31 (0) 6 51 24 89 82 of met Ralph Hoogerhuis: +31 (0) 6 51 53 06 00.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.