Consultant Software License & Contract Compliance

De functie

Word jij enthousiast van het oplossen van complexe compliance vraagstukken? Heb je affiniteit met IT en vind jij het leuk om zaken tot op de bodem uit te zoeken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als consultant Software License & Contract Compliance, maak je onderdeel uit van de afdeling Contract Compliance. Wij voeren verschillende werkzaamheden uit gerelateerd aan compliance vraagstukken. Zo controleren en adviseren wij over de naleving van contractuele voorwaarden (met name softwarelicenties) tussen grote (inter)nationale klanten. Door middel van data-analyse en tooling brengen wij de gebruikte en aangekochte software in kaart. Daarnaast adviseren wij organisaties op het gebied van Software Asset Management. Hierbij helpen we organisaties met het beheren en optimaliseren van processen rondom softwaregebruik, met als doel de risico’s en IT-kosten te minimaliseren.

Naast de werkzaamheden rondom softwarelicenties, dragen wij ook bij aan het optimaliseren van de opbrengsten van klanten die intellectuele eigendommen ontwikkelen en deze in licentie verkopen. Tevens ondersteunen wij klanten bij het opstellen en aangaan van (grote) inkoopcontracten, door financiële variabele componenten en verrekeningen transparant en inzichtelijk te maken.

Als consultant ben jij een belangrijke speler bij het uitvoeren van dit soort projecten. Jouw werkzaamheden zullen met name bestaan uit het verzamelen van data door onder andere bezoeken aan de klant, het analyseren van deze data en het bieden van ondersteuning bij het rapporteringsproces.

Naast het uitvoeren van opdrachten voor klanten, krijg je ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van een master of postmaster. Daarnaast
kun je ook bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening.

Het profiel

 • Je hebt een universitaire master studie afgerond in bijvoorbeeld: (technische) bedrijfskunde, (business) information management of (informatie)recht.
 • Je bent analytisch sterk en hebt affiniteit met IT.
 • Je bent communicatief vaardig en assertief.
 • Je vindt het leuk om in teams te werken en bent klantgericht.
 • Je hecht veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en hebt een professioneel kritische houding en een rechte rug.
 • Je hebt interesse in de wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken.

Ons aanbod

Optelsom van Talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om je talenten te ontplooien en je eigen carrière vorm te geven.

Wat kun je van ons verwachten?
Werken bij KPMG levert je meer op dan alleen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s. Je zult niet de enige starter zijn die kiest voor een goed begin van je carrière bij KPMG. Veel medestudenten zijn je voorgegaan en zullen je volgen. Ze zijn straks niet alleen je collega’s, maar worden vaak ook je vrienden.

Naast een uitstekend salaris kun je onder andere rekenen op:

 • Laptop en smartphone van KPMG
 • Onkostenvergoeding en variabele beloning
 • Premievrij pensioen
 • Jonge bedrijfscultuur
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met passende trainingen, opleidingen en coaching
 • Alle KPMG’ers onder de 31 jaar zijn automatisch lid van KPMG Connect: (fun) activiteiten om je ervaringen te delen en te netwerken.

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Ben jij die betrokken, analytische consultant die in hoog tempo veel leert? En wil je het verschil maken voor gerenommeerde bedrijven, financiers en overheden? Dan maken we graag kennis met je.

Meer informatie en solliciteren
De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld!

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.