Digital Assurance

Ben jij de Future of Finance?

De wereld om ons heen verandert razendsnel. PwC helpt bedrijven met digitale transformaties, maar is zelf ook volop in beweging. Het Digital Assurance Traineeship is daar een mooi voorbeeld van: een uniek en intensief tweejarig trainingsprogramma dat draait om de innovatie en de digitale transformatie van het Audit/Assurance vakgebied.

Geloof jij ook in een wereld waarbij continue innovatie voorop staat, maar er ook aandacht moet zijn voor het behouden van digitale veiligheid en zekerheid? Werk jij graag met collega’s met verschillende achtergronden (IT & Assurance)? En kun jij samen met collega’s problemen bij klanten ontdekken door ze zelf te ervaren, herkennen en vervolgens ook innovatie kan implementeren om de business te digitaliseren? Dan is dit traineeship jou op het lijf geschreven.

Maar wat houdt het Digital Assurance traineeship dan precies in?

Het Digital Assurance traineeship is onderdeel van onze Assurance-praktijk en start op 1 september 2019. Het traineeship biedt jou de mogelijkheid om onze interne uitdagingen en die van onze klanten vanuit verschillende perspectieven te leren kennen. Het eerste jaar van het traineeship is de oriëntatiefase. Daar ga je 80% van je tijd aan Audit practice en het identificeren van innovatiemogelijkheden intern en bij klanten werken. De resterende 20% van je tijd ga je daadwerkelijk aan de slag met het uitvoeren van innovatie op de Digital Days. In het tweede jaar kies je jouw specialisatie (assurance, audit of innovatie) waar je vier dagen van de week mee bezig bent. Om te blijven innoveren en digitaliseren blijft Digital Day het tweede jaar natuurlijk bestaan. Om innovatie te blijven waarborgen blijft gedurende het gehele traject de digital day een onderdeel van jouw werkweek.

In dit traineeship brengen we twee groepen bij elkaar, Assurance en Tech-profielen, hiermee zorgen we ervoor dat iedereen in zijn kracht staat.

Gedurende 2 jaar krijg je een uitgebreid opleidingsprogramma waarbij je zowel vaktechnische (zoals o.a. Python, SQL, CISSP) als persoonlijke vaardigheden opdoet. Daarnaast zijn er maandelijkse workshops gericht op coaching, persoonlijke ontwikkeling en intervisie, en krijg je masterclasses op het gebied van relevante digitale thema’s. We besteden daarbij aandacht aan onderwerpen zoals cybersecurity, data privacy, data analytics, cloud computing, artificial intelligence, innovatieve IT audits en blockchain. Het opdoen van een meer diepgaande ervaring op één van deze vlakken behoort tot de mogelijkheden. Ook krijg je de mogelijkheid om een (post) masteropleiding volgen, bijvoorbeeld Data Science of Digital Auditing.

Wat ga je doen?

In dit traineeship leer je hoe je verbeteringen aanbrengt in bedrijfsprocessen, IT Audit, informatiesystemen en risicobeheersing van je klanten. Ook leer je de aspecten van het accountancy vak kennen en werk je actief mee aan de jaarrekeningcontrole door bedrijfsprocessen te beoordelen en de interne beheersing en systemen van klanten te toetsen. Je bent breed inzetbaar en werkt samen met verschillende teams binnen PwC. Je levert een belangrijke bijdrage aan uitdagende projecten en opdrachten bij verschillende klanten wat ervoor zorgt dat je jezelf breed opleidt.

Jouw klanten variëren van lokale spelers tot grote multinationals in verschillende marktsectoren. Je interviewt je klanten, verzamelt informatie, beoordeelt de betrouwbaarheid van interne (geautomatiseerde) processen en adviseert over risicobeheersing. Ook implementeer je oplossingen bij klanten om digitale processen nog beter te beheersen. Je werkt regelmatig bij de klant en leert van ervaren PwC’ers met wie je samenwerkt. Kortom: een uitdagende en stimulerende omgeving!

Wie ben jij?

In dit traineeship maken we een combinatie tussen tech en assurance trainees. Juist deze combinatie is the future of finance.

Assurance trainee

Je hebt een accountancy of audit-achtergrond en je hebt een sterke affiniteit met innovatie, het verbeteren van processen en natuurlijk met digital. Als jij een probleem ziet, wil je het meteen aanpakken. Je vindt je eigen ontwikkeling ontzettend belangrijk, maar wil ook het onderste uit de kan halen als je uitdagingen voor onze klanten ziet.

Tech trainee

Je hebt een IT-achtergrond en vindt het ontzettend leuk om dingen te verbeteren. Als jij een probleem ziet, wil jij dit meteen digitaliseren en efficiënter maken. Het lijkt je interessant om  de wereld van finance te kennen en wilt graag met behulp van digitale inzet bedrijfsprocessen zo effectief en efficiënt mogelijk maken. Je ervaart graag zelf wat er verbeterd kan worden en maakt het transformatieproces van begin tot einde mee.

 • Je staat op het punt van afstuderen of bent net afgestudeerd en wilt jezelf graag verder ontwikkelen. Je wilt groeien, impact maken en het beste uit jezelf en je collega’s halen;
 • Je hebt een (bijna) afgeronde WO-opleiding Accountancy, (Bedrijfs-)Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Information Management, Informatie Technologie, Informatica, Econometrie of aanverwante opleiding op academisch niveau met goede studieresultaten;
 • Je bent innovatief ingesteld en wilt graag doorgroeien in nieuwe digitale ontwikkelingen;
 • Je hebt de ambitie om zowel controle- als advieswerk te doen in een digitale Assurance omgeving;
 • Je wilt graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke en relevante thema’s in een digitale wereld;
 • Je hebt 0 tot maximaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent een ambitieuze teamspeler die graag kwaliteit levert;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift.

Wat bieden we je?

 • Een (post-)master opleiding die door PwC wordt betaald, bijvoorbeeld Digital Auditing, RA, RE, RO, RI, RC of een Data Science post-master, zoals Data and Business Analytics of certificaten zoals CISSP, CISA, CAP of CCSP;
 • Mogelijkheden tot het volgen van Tech of Finance gerelateerde trainingen en werken in het buitenland;
 • Een intensief opleidingsprogramma (waaronder minimaal 25 opleidingsdagen per jaar) met een mix aan technical en soft skills, waaronder Masterclasses en Collegetours;
 • Een aantrekkelijk startsalaris, bonus en overurenregeling;
 • 30 vakantiedagen, een leaseauto naar keuze, laptop, internetvergoeding en iPhone.
 •  Informele get together activiteiten, zoals teamuitjes, kerstgala en skiweekend;
 • Activity Based Working: flexibel werken bij de klant, thuis en op kantoor;
 • Young PwC, een actief netwerk voor alle young professionals binnen PwC.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.