Duaal student accountancy

Wil jij worden opgeleid tot registeraccountant bij de Belastingdienst? Ben jij de toekomstige sparringpartner voor (grote) ondernemingen in Nederland? En wil jij tegelijkertijd een groot maatschappelijk belang dienen? Dan is dit je kans!

In ons duaal leertraject accountancy leer je om jezelf een oordeel te vormen over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften van bedrijven, waarbij de eerste jaren de nadruk ligt op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften juist en volledig zijn ingediend. Later verdiep je je mogelijk in invoerrechten, accijnzen en de loonheffing, maar in alle gevallen speelt inzicht in de administratieve organisatie en de interne beheersing een belangrijke rol. Je ontwikkelt inzicht in de verschillende belangen achter de cijfers; je gaat al heel snel in gesprek met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over bijvoorbeeld de wijze waarop de fiscale risicos zijn afgedekt. Je wordt hierin begeleid door een mentor die jouw werkzaamheden monitort en met je bespreekt. Samen met de voortgang in je masterstudie accountancy bepaalt dít hoeveel verantwoordelijkheden je krijgt gedurende het traject.

Je studeert aan de Nyenrode Business Universiteit (of universiteit van jouw keuze) voor je Master of Science in accountancy. Aan de Belastingdienstacademie in Utrecht leer je over de fiscaliteit, de controletechniek en de effectiviteit van jouw communicatie. Als je aan de universiteit voldoende voortgang boekt én de studie aan onze academie hebt afgerond, vervolg je jouw opleiding tot registeraccountant bij een van de kantoren van Belastingen of de Douane.

Tijdens je opleiding – die wij in zijn geheel voor je betalen – wissel je de theorie af met uitdagende werkperioden en praktijkopdrachten. Je werkt steeds zelfstandiger in een team met bijvoorbeeld fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants, van wie je veel leert over de dagelijkse praktijk. Zo breng je jouw kennis al heel snel in de – zo belangrijke en boeiende – praktijk. Je werkt in 1 van de 5 regio’s van de belastingdienst en je krijgt daarvoor natuurlijk een OV-jaarkaart van ons.

Functie-eisen

  • Je hebt je hbo- of wo-bachelordiploma accountancy (AC) of bedrijfseconomie (BE) behaald tussen 1 januari 2016 en 1 augustus 2018. Onze voorkeur gaat uit naar accountancystudenten.
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Jouw competenties?

  • oordeelsvorming
  • besluitvaardigheid
  • contactgerichtheid
  • initiatief
  • samenwerken

Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet die helder te verwoorden. Dat doe je op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Je durft verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen en staat voor wat je zegt; je wordt niet snel omver geblazen. Je bent ambitieus, vernieuwend en ondernemend, maar verliest daarbij je collega’s of omgeving niet uit het oog. Je kunt accuraat werken, en tegelijkertijd ben je een flexibele doorzetter die niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf voortdurend wil blijven ontwikkelen. De belastingdienst helpt je hierbij, want onze focus ligt op jouw ontwikkeling tot een goede registeraccountant!

Dit item is geopend.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 3
Maandsalaris Min €1665 – €2306 (bruto)
Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur –
Minimum aantal uren per week 36
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Startsalaris is 1741,21 euro, hier kan niet over onderhandeld worden. Het hele opleidingstraject, zowel de universiteit als de interne opleiding bij de Belastingdienst Academie, wordt volledig door ons betaald.

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie – Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging en is er sprake van allerlei (organisatie)ontwikkelingen. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.