Finance & Risk

Over de organisatie

Het verhaal van Van Lanschot en Kempen is een boeiend verhaal. Het is een verhaal over mensen die durven. Actieve mensen & intelligente doeners. Een verhaal over mensen die verwachtingen overtreffen, verantwoordelijkheid nemen, de kansen die ze zien goed overwegen en daarna verzilveren. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk. Zulke mensen krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

We zijn een gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager, die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen voor onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde merknamen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

De functie

Maak jij het verschil als jonge financiële professional in onze organisatie? In ons traineeship binnen de financiële afdelingen leer je hoe een bank in elkaar zit, hoe je ervoor zorgt dat je samen met een team een deadline haalt en wie jij bent als young professional. Bij ons zit je al snel aan tafel met het senior management en ontmoet je de CFO. Spreekt dit jou aan? Dan is dit traineeship iets voor jou!

Het Finance & Risk Traineeship bereidt je in 1,5 jaar voor op jouw toekomstige rol als professional bij Van Lanschot Kempen. Je gaat drie rotaties volgen binnen de volgende afdelingen; Finance, Reporting & Control; Group Risk Management; Treasury of Krediet Risico & Bijzonder Beheer. Tussendoor heb je een kortere opdracht op een Private Banking kantoor, andere stafafdeling of op een afdeling van Kempen zoals Corporate Finance, Asset Management of Securities.

Elke rotatie bestaat uit een opdracht met eigen verantwoordelijkheid op een nieuwe afdeling. Hiermee kun jij laten zien wat je in huis hebt en hoe jij het verschil kan maken. We verwachten dat jij leergierig bent, gericht op samenwerken en al vanaf dag één je visie ontwikkelt en verfrissende observaties met ons deelt. Door de verschillende opdrachten leer jij Van Lanschot Kempen goed kennen en ontwikkel je een brede basis om vervolgens na het traineeship in een mooie rol te stappen. Zie hieronder enkele voorbeelden van rotaties:

 • Het ontwikkelen van Key Risk Indicator-rapportages. Deze rapportages meten wanneer risico-indicatoren bepaalde limieten overschrijden, zodat de business units in een vroegtijdig stadium maatregelen kunnen treffen om daadwerkelijke risico’s te voorkomen. Je gaat in gesprek met de business om risico’s in kaart te brengen, je doet research en kijkt of je moderne technologie kan inzetten om deze te meten of zelfs voorspellen.
 • Het verbeteren van de Assets under Management-rapportage voor de afdeling Finance, Reporting & Control. De AuM-rapportage meet de ontwikkeling van het totale effectenvolume van onze klanten; een belangrijke pijler in onze huidige strategie. Dankzij doorgevoerde verbeteringen in de rapportage kan het maandelijkse proces efficiënter en sneller worden ingericht en kan het inzicht in het effectenvolume verbeterd worden.
 • Optimaliseren van de Wholesalefunding propositie van Van Lanschot op de afdeling Treasury. Onderzoek naar hoe het team de propositie nóg beter kan presenteren en overbrengen aan investeerders. Mede op basis van deze adviezen worden de investor presentaties en uitingen t.a.v. funding op de website en het jaarverslag aangepast.
 • Ontwerp van een Dashboard Management Informatie voor de afdeling Krediet Risico & Bijzonder Beheer. Het dashboard geeft inzicht in de samenstelling van de bijzonder beheerportefeuille en de mate waarin de bank wordt blootgesteld aan bijbehorende kredietrisico’s. Door de link met verschillende databases biedt het model een compleet overzicht van de maandelijkse performance van de afdeling.
 • Groepsopdracht: Maak een business case voor het MT van de CFO over hoe innovatieve technologie zoals Robotics een aanvulling kan zijn op bestaande processen en geef adviezen om succesvol te implementeren.

Functie-eisen

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. Daarnaast beschik je over:

 • MSc diploma met een economisch profiel (bijvoorbeeld Finance, Economie, Bedrijfskunde of Econometrie) en maximaal twee jaar werkervaring na afronding van je studie;
 • aantoonbare affiniteit met de financiële wereld;
 • sterke analytische vaardigheden en werk je accuraat;
 • een brede interesse en een gezonde dosis (management) ambitie;
 • communicatieve vaardigheden en ben je gericht op samenwerken;
 • nieuwsgierigheid naar of kennis van de mogelijkheden van innovatieve technologie;
 • zelfstartend vermogen en een getting-things-done mentaliteit.

Je ontwikkeling
Het meeste ga je leren in de praktijk, daarnaast ga je ook je inhoudelijke kennis en persoonlijke vaardigheden verbreden. Elke rotatie kies je een inhoudelijke opleiding. Hierbij kun je onder andere denken aan het afleggen van bancaire NIBE-examens of CFA. Daarnaast ga je aan de slag met het Young Professional Programma, waarin je met peers vanuit de bank werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Wie ben jij? Wat drijft je? We onderzoeken jouw persoonlijke kracht en dagen je uit om fouten te durven maken en in de spiegel te kijken om ook je valkuilen te ontdekken.

Je krijgt de hele periode begeleiding vanuit een oud-trainee waar je al je vragen aan kan stellen, een inhoudelijke werkbegeleider per rotatie en we kijken vanuit HR naar jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wij bieden

Onze cultuur biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap .We zijn een relatief kleine en informele organisatie, maar wel met de nodige complexiteit. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van de bank. We bieden je alle ruimte je verder te ontwikkelen en te groeien in jouw functie en binnen de organisatie.

Je krijgt een contract voor 1,5 jaar met een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan. Je krijgt een dynamische werkomgeving aan de Zuid-As in Amsterdam. Wij willen onze organisatie versterken door meer inclusie en diversiteit op de werkvloer. Voldoe je aan de eisen en breng jij diversiteit? Dan nodigen wij je expliciet uit om te solliciteren.

Interesse?

Solliciteer dan nu! Voor meer informatie kun je bellen met Emily Lageveen, Consultant Talent Attraction & Development, via 06 8252 3439 of mail e.lageveen@vanlanschotkempen.com

Procedure
Je kunt solliciteren tot en met 15 november Wij zijn benieuwd naar je motivatie en je cv. De beste kandidaten selecteren wij voor een E-assessment. Als je dit E-assessment positief hebt afgerond nodigen we je uit voor deelname aan de selectierondes.

De selectierondes bestaan uit de eerste gesprekken HR/Business manager, Pitch en eindinterviews met HR en Directors. Je hoort binnen een week de uitslag en krijgt bij succesvol afronden van de procedure ons aanbod. Het traineeship start per 1 februari 2019.

.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.