IT Risk & Security Analist

Waarom wil jij voor NIBC werken?

Wij zijn NIBC, een levendige bank in een wereld vol mogelijkheden. Met een sterke ‘Think Yes’-mentaliteit en beide benen op de grond blijken we keer op keer meer te bereiken dan verwacht. Met die instelling veranderen we muren in deuren, die ons toegang geven tot verrassende mogelijkheden en oplossingen voor medewerkers en klanten. NIBC IT heeft veel jonge en enthousiaste medewerkers. De afdeling heeft een ondernemend karakter, met korte lijntjes tussen de verschillende disciplines. De IT Risk & Security Consultants kijken samen met hen naar innovatieve en creatieve mogelijkheden om de organisatie vooruit te helpen.

IT Risk & Security Team

Het IT Risk & Security team is onderdeel van deze dynamische omgeving en bestaat uit ondernemende professionals die met deze ‘Think Yes’-mentaliteit en een forward proof-houding kansen zien en benutten op het gebied van IT risicomanagement en IT beveiliging. Het IT Risk & Security team is opgebouwd uit drie Consultants – één senior en twee mediors – en een Analist (junior). De Senior Consultant is de teamcaptain en is (indirect) betrokken bij alle vraagstukken die IT Risk & Security bezig houden. De Medior Consultants zijn gespecialiseerd in IT security en/of IT risk management. En de Analist ondersteunt de Consultants in de dagelijkse operaties.

Wat ga je doen?

Werken in IT Risk & Security

Als IT Risk & Security Consultant/Analist geef je advies over de veiligheid en risico’s van het IT-landschap, de IT-projecten en IT beheersing van NIBC. Zo wordt je bijvoorbeeld betrokken bij het inkopen en coördineren van beveiligingsonderzoeken (pentesten), het ontwerp en/of de acquisitie van nieuwe informatiesystemen en het bewaken en helpen oplossen van IT issues binnen processen en systemen (DNB control framework). Wanneer IT collega’s vragen hebben over risico’s en veiligheid beantwoord je deze. Daarnaast zoek je zelf in de markt naar innovaties die de veiligheid voor NIBC kunnen vergroten. Je bent sparringpartner en expert binnen het IT Risk & Security-domein voor alle lagen in de bank en challenged je collega’s waar nodig. En in aansturing van NIBC’s technische partners draag je zorg voor een veilige inrichting van IT landschap.

Wat zeggen collega’s over het werk?

“Als IT Risk & Security consultant ben je de ogen, voelsprieten, kennisbron en adviseur van de IT-organisatie op het gebied van IT (security) risk management. Je constateert proactief risico’s, geeft gevraagd en ongevraagd advies en gaat aan de slag om huidige risico’s te verminderen en mogelijke toekomstige risico’s te beheersen. Je werkzaamheden strekken zich uit over de gehele IT-organisatie, maar ook over de andere business units binnen NIBC en haar leveranciers, als het IT Risk & Security raakt.”

Wij zoeken iemand met wie wij het team verder kunnen opbouwen. De bouwstenen van het team liggen er. Het is tijd om naar de next level te gaan.

Wie zoeken wij?

NIBC is op zoek naar een IT Risk & Security Analist (Junior). De Analist ondersteunt de IT Risk & Security Consultants (Medior/Senior) bij alle aspecten van IT beveiligings- en risicomanagement binnen NIBC IT. De Analist heeft een ‘Think Yes’-mentaliteit en heeft affiniteit met zowel de bedrijfsmatige alsook technische kant van informatiebeveiliging.

Functieprofiel:

  • Je hebt nul tot twee jaar relevante werkervaring in een IT-security omgeving, bij voorkeur in de financiële sector.

  • Je hebt een (recent) afgeronde bachelor of master in (Bedrijfskundige) Informatica, Bedrijfskunde, Risicomanagement of een vergelijkbare opleiding.

  • Je hebt relevante kennis van en bij voorkeur ook ervaring met technisch-inhoudelijke aspecten van informatiebeveiliging, zoals good practices/richtingen (o.a. CIS), IT-protocollen en technieken, pentesten/audits, tools, enz.. Affiniteit met deze onderwerpen is een must.

  • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met interne beheersing en beveiligingsraamwerken, waaronder het DNB ‘toetsingskader informatiebeveiliging’. Affiniteit met deze onderwerpen is een must.

  • Je bent leergierig en identificeert en creëert kansen.

  • Je bent mensgericht, betrouwbaar en gaat doortastend te werk.

  • Je bent een kwaliteitsgerichte, analytische en ondernemende teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Onze purpose is het bouwen van een duurzame onderneming voor de toekomst. Zodat wij het verschil kunnen blijven maken voor onze klanten, door ons te richten op de meest beslissende momenten in hun zakelijke en privéleven.

Wij zoeken medewerkers die een bijdrage kunnen leveren aan onze open en diverse cultuur. Voor het verbeteren van onze professionaliteit focussen we ons op het geven van continue feedback.

Mogelijk bieden we je een plek in het Talent Program. Tijdens dit eenjarige opleidingsprogramma ga je uitgebreide trainingen volgen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Interesse?

Laat het ons weten!

Sollicitaties kunnen alleen worden ingediend via onze website. Via de ‘apply’ knop kun je je sollicitatie invullen en jouw CV en motivatie brief indienen.Om meerdere documenten te uploaden klik je nogmaals op ‘upload’ zodra het eerste document geladen is. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met askhr@nibc.com of 070 342 9669. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Steven Schulein via steven.schulein@nibc.com

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.