Junior Consultant Real Estate & Partnerships

Jouw werkveld binnen Real Estate & Partnerships

Deloitte Real Estate & Partnerships is een team van 60 medewerkers actief op het terrein van gebieds- en vastgoedontwikkeling, real estate finance en transacties, portfolio advisering, locatiestrategie en partnerships & ecosystemen. Deloitte Real Estate & Partnerships werkt voor een brede groep opdrachtgevers in zowel de publieke als private hoek; (institutionele) beleggers, financiële instellingen, pensioenfondsen, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, corporates, overheden, woningcorporaties, en zorginstellingen.

Samen met M&A en Pension Advisory is Deloitte Real Estate & Partnerships onderdeel van Deloitte Financial Advisory Services (FAS). Binnen FAS werken ongeveer 225 medewerkers. FAS is actief op het gebied van complexe financiële transacties, Mergers and Acquisitions (M&A), waaronder Corporate Finance en due diligence, Real Estate en pensioenen. De werkzaamheden lopen uiteen van financieel advies bij bedrijfsovernames tot het realiseren van financiering voor grote nieuwbouwprojecten. Maar ook Financial Modelling, strategisch vastgoedadvies, gebiedsontwikkeling en waardebepaling van contracten en pensioenen komen aan bod.

Jouw functie als Junior Consultant Area Development

Bij Real Estate & Partnerships houd je je bezig met complexe (vastgoed)vraagstukken in het ruimtelijk-economisch domein. Je werkveld is divers, maar heeft vrijwel altijd een financieel aspect. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

 • Je begeleidt publieke en private organisaties bij samenwerkingen in project- en gebiedsontwikkeling.
 • Je adviseert multinationals, zorg- en onderwijsinstellingen over huisvestings-, portfolio- en locatiestrategie.
 • Je stelt business cases op voor grote investeringsprojecten zoals de ontwikkeling van zee- of luchthavens.
 • Je analyseert de financiële consequenties van vastgoedbeslissingen en begeleidt opdrachtgevers bij het ophalen van project- en vastgoedfinancieringen.
 • Je adviseert bij complexe vastgoedtransacties, zoals bij fusies en overnames en (her)ontwikkelingen.
 • Je ondersteunt de audit-praktijk bij het analyseren van grond- en vastgoedwaarderingen ten behoeve van de jaarrekening.

Passie voor vastgoed en finance, ben je sterk resultaatgedreven en wil je werken in een dynamische, multidisciplinaire omgeving? Dit kun je helemaal kwijt bij Deloitte Real Estate & Partnerships, één van de grootste meest gewaardeerde adviesorganisaties op het gebied van Real Estate.

Als junior consultant ben je ‘part of the team’ en heb je een rol in de uitvoering van projecten: je doet research, stelt rapportages op, je bestudeert klantdocumentatie, je maakt presentaties en bereidt workshops voor, analyseert kasstromen, je schrijft een kritische reflectie of denkt een strategische aanpak uit in samenwerking met (senior) managers binnen de afdeling. Vanaf het begin ga je zoveel mogelijk mee naar klantgesprekken, zodat je ervaring opdoet bij verschillende klanten. Je maakt regelmatig deel uit van multidisciplinaire projectteams, waarbij je samenwerkt met andere afdelingen binnen Deloitte.

In elk project variëren je taken en verantwoordelijkheden, waarbij jouw focus als junior consultant voor een belangrijk deel zal liggen op het maken van financiële analyses, het uitwerken van business cases en advisering over grond- & vastgoedexploitaties. Financiële affiniteit of skills zijn daarom belangrijke basisvoorwaarden. Dit betekent niet dat je werk alleen maar financieel zal zijn. Van een consultant worden ook andere adviesvaardigheden verwacht, zoals rapporteren, presterenteren, analyseren en communiceren.

Als junior consultant maak je een steile leercurve door, waarbij je zelf de ruimte krijgt om hier sturing aan te geven. Een aangewezen counselor zal toezien op jouw persoonlijke ontwikkeling binnen Deloitte en helpt je om het maximale uit jezelf te halen. Naast diverse cursussen en e-learnings leer je continu van je collega-experts in een prettige en informele werkomgeving om zo je (persoonlijke) doelen en ambities te bereiken.

Benieuwd hoe Business Analyst Niels van der Windt deze combinatie tussen Finance en Real Estate ervaart? Klik hier om zijn ervaringen te lezen!

Jouw profiel als Junior Consultant Area Development

Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

 • 0 tot 2 jaar werkervaring;
 • Een afgeronde universitaire studie, bij voorkeur (Real Estate) Finance, (Bedrijfs-) Economie, Bouwkunde, (Technische) Bedrijfs- of bestuurskunde (met vastgoed affiniteit);
 • Indien je een andere studie hebt afgerond zoals planologie of sociale geografie, dan is het een voorwaarde dat je aantoonbare affiniteit met vastgoed en/of gebiedsontwikkeling hebt en beschikt over aantoonbare financiële kennis en skills;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Een gedreven en proactieve teamspeler, die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooid bij de universiteit, studie-, studenten-, of sportvereniging;
 • Sterk conceptueel denkniveau, in staat dit te vertalen naar concrete oplossingen;
 • Sterke analytische vaardigheden, resultaatgericht, met oog voor kwaliteit;
 • Goede communicatieve eigenschappen, sensitief en een scherp waarnemingsvermogen;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel, zelfkritisch, staat open om te leren;
 • Ambitieus, zelfstandig, doortastend en goed in presteren onder tijdsdruk.

Deloitte

Binnen Deloitte werk je samen met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s in vaak multidisciplinaire teams. In de open, informele, maar professionele bedrijfscultuur is veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief. De lijnen zijn kort, waarbij ook jij in de discussie wordt betrokken. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent vanzelfsprekend. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een gebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback. Daarnaast bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een leaseauto, laptop en een Iphone 6.

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Filique Roosendaal op telefoonnummer +31882882833.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.