Junior Market Risk Manager

Wat ga je bij ons doen?

De afdeling Group Risk Management is een dynamische afdeling met diverse teams. De afdeling bestaat uit ruim 30 risk professionals met grotendeels een kwantitatieve en financiële achtergrond. Group Risk Management is verantwoordelijk voor het meten, monitoren en beheersen van alle financiële en niet-financiële risico’s binnen Van Lanschot Bankiers en Kempen. De afdeling heeft een groepsbrede focus en bevindt zich in het hart van de bank. Naast markt risicomanagement is de afdeling ook verantwoordelijk voor ALM activiteiten, Credit Risk Management, Modeleren van kredietrisico modellen en Operational Risk Management. Als Junior Market Risk manager werk je in een team met 4 collega’s. Je bent verantwoordelijk voor o.a.:

 • Het monitoren, analyseren en rapporteren van markrisico’s die voortvloeien uit de handel in aandelen en structured products van Kempen onder andere aan de hand van in-house gemaakte risicomodellen (o.a. VaR-model) en specifieke stress-testen;
 • Het monitoren, analyseren en rapporteren van marktrisico’s van Van Lanschot Bankiers;
 • Counterparty Credit Risk: het monitoren van Van Lanschot Kempens exposure op financiële instellingen;
 • Product en parameter control werkzaamheden op gebied van structured products;
 • Het proactief meewerken aan de risicobeheersing binnen Van Lanschot Kempen, onder andere door het onderhouden van contact met de business;
 • Je bent aanspreekpunt voor marktrisicovraagstukken binnen de organisatie;
 • Voortdurend verbeteren van risk management methodieken en eigen ontworpen infrastructuur.

Het is een uitdagende rol waarin je regelmatig zult moeten schakelen tussen de technische inhoud en meer proces/beleidsmatige aspecten.

Herken jij je in ons profiel?

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: onafhankelijk, betrokken, deskundig en gedreven. Daarnaast beschik je over het volgende:

 

 • Je bent resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je hebt ervaring met het omgaan met data en databases (SQL is een pré);
 • Je hebt ervaring met programmeren (Matlab is een pré);
 • Je hebt affiniteit met financiële wereld;
 • Je CV getuigt van drive en ondernemerschap;
 • Je bent een teamplayer;
 • Je voelt je thuis in een professionele en ondernemende werkcultuur;
 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding met goede studieresultaten in een Beta-richting of Financial Economics;

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Onze organisatie

Wil jij impact maken in een bank met korte lijnen die volop uitvoering geeft aan haar nieuwe strategie?

Van Lanschot  en Kempen is een combinatie die sterk in beweging is. Jij ervaart het als een uitdaging om op hoogwaardige wijze mee te bouwen aan de veranderingen binnen onze bank. Jij bent een financiële professional met lef en ambitie en hebt een nuchtere kijk op zaken. Iemand die goed kan schakelen tussen inhoud en proces. Jij durft je kritisch op te stellen en voelt je thuis in een resultaatgerichte omgeving. Herkenbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat bieden we je?

De unieke cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor veel impact hebben binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van de bank. We bieden je alle ruimte je verder te ontwikkelen en te groeien in jouw functie en binnen de organisatie. Daarnaast biedt Van Lanschot Kempen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan een persoonlijk ontwikkeltraject en een dynamische werkomgeving.

Je krijgt een dynamische werkomgeving aan de Zuid-As in Amsterdam. Wij willen onze organisatie versterken door meer inclusie en diversiteit op de werkvloer. Voldoe je aan de eisen en breng jij diversiteit? Dan nodigen wij je expliciet uit om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Martijn Schrijvers, opm.a.schrijvers@vanlanschotkempen.com. 

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.