Junior monetair beleidseconoom

Werk aan stabiliteit in het eurogebied als junior monetair beleidseconoom bij DNB.

 

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je gaat aan de slag met actuele economische vraagstukken in het eurogebied. Je zit als junior monetair beleidseconoom dicht bij het vuur en wat je doet, doet er ook echt toe. Je werkt aan spannende onderwerpen waarover veel opvattingen bestaan in het publieke en het wetenschappelijke debat. En genomen besluiten op jouw expertisegebied hebben effect binnen het hele eurogebied!

 

Zo doe je dat als junior monetair beleidseconoom bij DNB

Je adviseert onze directie over economische vraagstukken die spelen in het eurogebied. Denk aan het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en de impact daarvan op de economie. Of voorstellen om de Economische en Monetaire Unie in Europa te versterken. Bij je analyses op deze expertisegebieden heb je aandacht voor de interactie tussen de reële en financiële sectoren van de macro-economie. Jij, je analyses en je beleidsadviezen gaan vervolgens mee naar overleggen in Frankfurt, Den Haag en Brussel.

 

Ook al ben je een starter, je krijgt al snel veel eigen verantwoordelijkheid en je eigen dossiers. Maar we laten je niet zwemmen: je werkt veel samen met andere professionals in een omgeving waar je je eigen mening en visie kunt ontwikkelen en die ook voor het voetlicht mag brengen.

 

Wat ga je precies doen?

 • Je analyseert en beoordeelt de macro-economische, financiële en monetaire vraagstukken met een focus op het eurogebied.
 • Je geeft beleidsadviezen aan de directie en je bereidt standpunten voor ten behoeve van het nationale en internationale beleidsoverleg.
 • Je zorgt voor de voorbereiding van internationale werkgroepen en vergaderingen waar je zelf ook aan deelneemt.
 • Je adviseert in- en extern diverse stakeholders en je werkt intensief samen met andere divisies binnen DNB, bijvoorbeeld op het terrein van financiële markten en financiële stabiliteit.
 • Je schrijft publicaties namens DNB en artikelen in de vakpers en in academische tijdschriften.

 

Hier doe je dat

Je gaat als junior monetair beleidseconoom werken in Amsterdam, bij de afdeling Monetair Beleid van de divisie Economisch Beleid & Onderzoek. Het team waarin je gaat werken bestaat uit dertien collega’s van wie de meesten ook een academische opleiding hebben. Er heerst een informele, horizontale en collegiale sfeer. Er is veel vrijheid om je te ontwikkelen, het is een heel goede leerschool, ook gezien het niveau van de mensen met wie je samenwerkt.

 

Binnen de divisie is er een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, de lijnen naar de directie zijn kort. Om een optimale synergie tussen beleid en onderzoek te faciliteren, houdt een beperkt aantal gepromoveerde beleidsmedewerkers met onderzoeksaffiniteit zich voor een deel van de werktijd bezig met wetenschappelijk onderzoek. Een aantal medewerkers werkt in deeltijd aan een proefschrift.

 

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij een sterke interesse hebt voor monetair beleid en de samenhang tussen de reëel- en financieel-economische ontwikkelingen. Je bent in staat om complexe economische vraagstukken snel te doorgronden en te vertalen naar concrete beleidsadviezen. Je werkt graag samen, ook met externe partijen. Je neemt initiatieven en bent resultaatgericht. Je bent ambitieus, bereid om hard te werken en je streeft naar inhoudelijke topprestaties. Je weet je werk voor het voetlicht te brengen op plaatsen waar het ertoe doet. Je wilt graag in kennis en professionele vaardigheden investeren door gerichte opleidingen te volgen.

 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een academische master met uitstekende studieresultaten, in de richting algemene of financiële economie.
 • Dit is een junior positie voor iemand met ongeveer 1 tot 5 jaar werkervaring. Ook als starter met een stevige inhoudelijke stage kom je in aanmerking. Uit je vakkenpakket of je werkervaring blijkt duidelijk je affiniteit met macro-economie, financiële economie en monetaire economie.
 • Je beschikt over een stevige kwantitatieve basis om zelfstandig toegepast empirisch onderzoek te verrichten.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Engels.

 

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 100,– en maximaal € 5.100,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

 

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

 

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB

Wil jij als junior monetair beleidseconoom werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 22 augustus 2018 een motivatiebrief, je complete cv en cijferlijsten van VWO, bachelor en master via het digitale formulier op onze website. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Christiaan Pattipeilohy (manager) via 020 524 5813 of Lia van Heerwaarden (recruiter) via 06 5249 6524 / c.m.van.heerwaarden@dnb.nl. We vertellen je graag meer over wat werken bij DNB zo uniek maakt!

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.