Meeloopstage Corporate Finance

Company information

Sman Business Value is een professionele, onafhankelijke dienstverlener op het gebied van ondernemingswaardering, bedrijfsoverdracht en economische schadebepaling. Wij zijn een gespecialiseerd corporate finance bureau.

Wij werken voor ondernemers en aandeelhouders. Maar vaak zijn ook de adviseurs van het bedrijfsleven onze opdrachtgevers en verwijzers, zoals vooraanstaande advocaten- en accountantskantoren. Daarnaast treden wij op als deskundige voor de rechterlijke macht.

Ons werkterrein is breed en afwisselend. Zo zijn wij bij voorbeeld recentelijk betrokken geweest bij de waardering van SNS Reaal in opdracht van een aantal partijen die de Nederlandse Staat gedaagd hebben, maakten wij voor de Ondernemingskamer een bindende waardering voor een geschil tussen aandeelhouders over een uitkoopregeling, en adviseerden wij het Russische olieconcern Lukoil bij de overname van een middelgroot familiebedrijf.

Zie ook onze website www.sman.nl, met daarop onder meer een blog over projecten waaraan wij werken en over zaken die ons bezig houden.

Functieomschrijving meeloopstage

Wij zoeken een econoom of bedrijfskundige met verstand van corporate finance. Wij bieden hands-on ervaring in de projecten waaraan wij werken: waardebepalingen van ondernemingen, begeleiden van fusies en overnames, en economische schadebepaling.

In een meeloopstage werk je aan verschillende projecten tegelijk, onder begeleiding van een ervaren partner of senior consultant. Door de specialisatie van ons kantoor en het werken in kleine teams, krijg je te maken met alle aspecten van het vak.

Zo kun je onder mee betrokken worden bij het schrijven van een informatiememorandum of waarderingsrapport, het maken van een markt- of branche analyse, of de strategische en financiële analyse van een onderneming. Je krijgt bijvoorbeeld het volledige dossier van een casus op je bureau van een M&A opportunity of een bedrijfsschade, met de vraag een eerste analyse te maken van de cijfers en onderneming. Vervolgens bespreken we je initiële analyse, en werken we gezamenlijk verder aan de opdracht.

Je wordt uitgedaagd in het doorgronden van business vraagstukken en het hanteren van complexe financiële modellen. Naast de financiële analyse ontwikkel je inzicht in de strategische en overige zakelijke aspecten van de opdracht. Vaak zijn er ook juridische invalshoeken van belang bij onze analyses en adviezen.

Je werkt binnen Sman Business Value rechtstreeks samen met (zeer) ervaren mensen, waardoor je als student relatief snel en véél ervaring opdoet in een korte periode.

Ons kantoor ligt in Amsterdam – IJburg en is per OV goed bereikbaar.

Functie eisen

Wij zoeken een analytisch en communicatief sterke student, met aantoonbare interesse in en kennis van bedrijfswaardering en financiële analyses. Onze voorkeur ligt bij een student die reeds in de master fase zit, maar een bachelor in zijn of haar laatste studiejaar is ook welkom.

Goede beheersing van Engels én Nederlands is vereist. Vaardigheden in Excel, Powerpoint en Word zijn een asset om snel aan de slag te kunnen. Goede studieresultaten voor exacte vakken vormen een goede voorspeller van succes in ons werk.

Van de student wordt verwacht dat hij of zij 3 á 5 dagen per week beschikbaar is gedurende 4 á 6 maanden. Wij kunnen flexibel plannen rond eventuele examens of andere verplichtingen.

De student dient bereid te zijn een geheimhoudingsovereenkomst te tekenen.

Wat bieden wij je?

Naast een zeer waardevolle ervaring bieden wij onze stagiaires een vergoeding van € 600 per maand (i.g.v. 100% FTE werkweek). Aan het eind van de stageperiode volgt een evaluatie. Naar gelang deze evaluatie kan een bonus worden toegekend.

Belangstelling?

Als je belangstelling hebt voor de stage en denkt aan de vereisten te voldoen, zend dan je CV, cijferlijst en een motivatiebrief met aanduiding van je beschikbaarheid aan Sman Business Value, t.a.v. Arjen Sparrius (partner), Pedro de Medinalaan 5-D, 1086XK Amsterdam (of per mail sparrius@sman.nl).

Meer informatie is beschikbaar op www.sman.nl.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.