Junior Investment Risk Manager (focus Private Equity)

Heb je interesse in beleggen? Geef je carrière een vliegende start bij een vooraanstaande vermogensbeheerder. Wij hebben een mooie kans voor je.

Jouw rol

PGGM beheert 262 miljard euro aan pensioengelden. Daarvan is ongeveer 25% belegd in private beleggingscategorieën, waaronder Private Equity. Risk Analysis heeft een belangrijke positie in het beleggingsproces: van begin tot eind. Vanuit de tweede lijn brengen wij alle financiële risico’s in kaart en komen tot een onafhankelijk eindoordeel bij elke nieuwe private investering. Ook monitoren we gedurende de looptijd van een belegging hoe het ermee gaat en doen we onderzoek naar lange termijn (markt)trends en risico’s.

Als junior investment risk manager bij Risk Analysis werk je vanaf het eerste moment mee aan investeringstrajecten bij Private Equity en het doen van research. Naarmate je meer ervaring opbouwt, krijg je hierin steeds meer eigen trajecten en verantwoordelijkheid. Je zit dicht op de beleggingen en overziet het gehele beleggingsproces waardoor je leercurve ontzettend steil is.

Alvast online kennis maken met je collega’s? Neem een kijkje op Risk & Compliance vakgebiedpagina. In de video vertelt José de Bruin, Sr Investment Risk Manager, over Investment Risk binnen PGGM.

Jouw afdeling binnen PGGM

PGGM
PGGM heeft als pensioenuitvoeringsorganisatie de missie om mensen te helpen bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Maatschappelijk betrokken en duurzaam handelen zijn daarbij onze uitgangspunten. Vanuit Zeist werken zo’n 1.500 medewerkers aan de oude dag van miljoenen Nederlanders.

Risk en Compliance
Risk Analysis is onderdeel van de Risk & Compliance functie van PGGM van in totaal ca. 65 medewerkers. Een volledig overzicht van Risk & Compliance binnen PGGM, de collega’s, de uitdagingen en alle vacatures binnen dit dynamische vakgebied, vind je op Risk & Compliance vakgebiedpagina

Risk Analysis
Je gaat aan de slag binnen het Risk Analysis team: een collegiaal, sociaal en hecht team met 11 betrokken en gedreven risk-collega’s die samen bepalen waar de prioriteiten liggen. De collega’s ondersteunen elkaar om te groeien als professionals en worden hierin volledig gefaciliteerd door de teammanager op wie je altijd een beroep kan doen. Het team vindt onderling contact belangrijk, dus worden er gezellige teamuitjes, borrels en gezamenlijke lunches georganiseerd.

Jouw achtergrond

Je bent proactief en nieuwsgierig en gebruikt dit bij het in kaart brengen van risico’s. Je hebt er geen moeite mee om door veel informatie te pluizen en bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Ook maak je makkelijk contact met anderen en zoek je graag de samenwerking op om elkaar te ondersteunen. Jij hebt:

 • Een academische opleiding. Ben je bezig met een FRM en/of CFA of heb je deze op zak, dan zien we dat als een plus. Anders bieden we je graag de mogelijkheid om een van deze opleidingen te volgen;
 • Breng je werkervaring mee bij een bank, vermogensbeheerder of consultancy bureau, bijvoorbeeld als beleggingsanalist, risk manager of risk consultant? Dan heb je alvast een streepje voor.
 • Kennis van Private Equity of minimaal een sterke interesse om je hierin te ontwikkelen;
 • Affiniteit met verantwoord beleggen (één van de speerpunten van PGGM).
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels.

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • Een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 9 van de CAO (assetmanagement) plus een variabele beloning die kan oplopen tot 20% van je bruto jaarsalaris
 • Een 32-36-urige werkweek met flexibele werktijden, waarin je veel vrijheid hebt om je werkweek in te delen, om een optimale ondersteuning te zijn voor de business èn het thuisfront;
 • Een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer).
 • Een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen (zoals bijvoorbeeld CFA of FRM).
 • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • Ruim 26 vakantiedagen.
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.
 • Een waar je werkt-budget waarbij je een flexibele vergoeding ontvangt afhankelijk van je werklocatie en waarbij OV 2e klasse 100% wordt vergoed.
 • Een vergoeding van max EUR 900,- inc btw per 5 jaar om je thuiswerkplek arbo-proof in te richten.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder ‘Arbeidsvoorwaarden’ op werkenbijpggm.nl.

Meer weten?

Junior Investment Risk Manager: jouw nieuwe baan bij PGGM? Wil jij als Junior Investment Risk manager de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met recruiter Irma Bousardt, tel 06 30339754 (liefst eerst een Whatsapp sturen) of irma.bousardt@pggm.nl. Je bent ook van harte welkom voor een virtuele kop koffie met een van de teamleden. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op pggm.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure.

PGGM en Corona

Door COVID19 werken de meeste PGGM’ers grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een afrondend gesprek vindt plaats op kantoor. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PGGM te geven.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.