Tax traineeship

Topfiscalist met jouw unieke achtergrond

Van letteren, een bètastudie of geesteswetenschappen naar belastingadvies: logisch! Want puzzelen met lastige vraagstukken is jou niet vreemd. In toenemende mate verandert de context waarbinnen de adviseurs van PwC werken vanwege technologische, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen. Daarbij zijn jouw analytische vaardigheden, unieke achtergrond en messcherpe beoordelingsvermogen de ideale basis om je te specialiseren in hoogwaardig advies aan onze klanten. Wij vinden jouw ideeën belangrijker dan je studierichting. Je hebt waarschijnlijk nooit aan een werkgever als PwC gedacht. Toch hebben wij een mooie uitdaging voor je: het Tax Traineeship: een mix van werken in de belastingadviespraktijk en het behalen van een Mastertitel Fiscaal Recht.

Startdatum is 1 september 2021

* Afgestudeerden Fiscaal Recht of Fiscale Economie kunnen niet deelnemen aan dit Traineeship. Afgestudeerden Rechtsgeleerdheid hebben alleen vrijstelling voor de Pre-master als zij ook de vakken Economie & Jaarrekening en Jaarrekening Fiscaal Verdiept hebben afgerond met ten minste 9EC. Zij starten direct met de master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit. Voldoe je niet aan deze eisen dan start je eerst met de pre-master met eventueel een aantal vrijstellingen.

Programma

Het tax traineeship start per 1 september 2020. Het traineeship betekent werken in de praktijk, doorstuderen voor een extra master en een vaste baan met toekomstperspectief. Het traineeship duurt drie jaar. Na de introductiemaand zal je de eerste twee jaar drie dagen per week werkzaam zijn in de praktijk, de twee overige dagen besteed je aan de Pre-master en Master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het laatste jaar ga je fulltime aan de slag binnen de praktijk.

Elk jaar van het traineeship zal je meedraaien met een ander team van onze fiscale praktijk. Jouw werkzaamheden variëren van het geven van adviezen aan (inter)nationale (beursgenoteerde) klanten tot het voeren van eventuele verdedigingen tegenover belastinginstanties en -rechters. Je werkt hierin samen met andere specialisten, voornamelijk fiscalisten. Juist door jouw afwijkende studieachtergrond wordt jouw inbreng zeer gewaardeerd en krijg je in de loop van het traineeship steeds meer verantwoordelijkheden.
Als je het traject met succes hebt afgerond heb je een tweede master op zak, drie jaar werkervaring opgedaan in verschillende werkvelden, jezelf op persoonlijk vlak ontwikkeld en kun je verder aan de slag als Tax Consultant bij PwC.

Online assessment & fiscale case

Na de eerste selectie op basis van je motivatie, je CV en cijferlijsten word je per mail op de hoogte gebracht of je door bent naar het online assessment. Het online assessment test je analytische vaardigheden op cijfermatig, logisch en verbaal redeneren en bevat een persoonlijkheidsvragenlijst en motivatietest.

Na het voltooien van het assessment krijg je per telefoon te horen of je door bent naar de volgende ronde; de fiscale casus. De fiscale casus vinden wij een belangrijke stap in het proces. Het geeft jou namelijk ook de mogelijkheid om te ontdekken of je daadwerkelijk getriggerd wordt door de fiscaliteit. Houd er rekening mee houden dat de fiscale casus een paar dagen in beslag neemt.

Interview

Als je het online assessment en de fiscale casus beide goed hebt doorlopen kom je langs voor het interview. Je krijgt 10 minuten de tijd om de fiscale casus aan ons te presenteren en daarna gaan we verder in op jouw talenten en motivatie.

Mocht je behoefte hebben om na het gesprek nog kort met een trainee te spreken over zijn/haar ervaringen en dergelijke, dan is hier de mogelijkheid voor.

Samenwerkingsopdracht

Tijdens deze samenwerkingsopdracht ga je met andere kandidaten aan de slag met een uitdagende casus.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.