D&I Consultancy Traineeship KVK

Unieke samenwerking met de Kamer van Koophandel

SeederDeBoer organiseert, in samenwerking met de Kamer van Koophandel (KVK), het D&I Consultancy Traineeship. Dit traineeship biedt afgestudeerde WO-master studenten de unieke kans ervaring op te doen op het gebied van verandermanagement bij KVK. KVK is de publieke dienstverlener die het leven van ondernemers makkelijker maakt met informatie en advies. Je gaat aan de slag met verandervraagstukken op meerdere afdelingen van KVK. Naast en tijdens je opdrachten draag je met je medetrainees actief bij aan het behalen van de ambitie van KVK op het thema diversiteit en inclusie. Je kunt direct impact maken binnen KVK terwijl je jouw consultancy skills en persoonlijk leiderschap ontwikkelt. Het eerste jaar ben je in dienst van SeederDeBoer, met de intentie om vervolgens het tweede jaar in dienst te treden bij KVK.

Solliciteer nu!

Wij zijn op zoek naar 6 kandidaten voor het D&I Consultancy Traineeship binnen verschillende afdelingen van KVK. Je kunt nu solliciteren tot en met 15 augustus. De start van het traineeship is 1 oktober 2021.

Over KVK

KVK stimuleert ondernemerschap: we laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers. We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1400 betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang. KVK is bezig met een grote transformatie: we willen steeds verder digitaliseren en onze producten en diensten toegankelijker maken voor ondernemers.

KVK maakt zich klaar voor de toekomst en heeft hiervoor een ambitieuze strategie KVK’24 gedefinieerd. Om optimaal in te spelen op klantvragen is de organisatie in transformatie naar een agile werkende, digitale organisatie. We gaan van een structuur met staff afdelingen naar klantgerichte kolommen waarin meerdere disciplines samenwerken. Alles om het leven van de ondernemer makkelijker te maken: KVK werkt voor ondernemers!

Wat ga je doen bij KVK?

Opdrachten zijn o.a. vanuit de afdelingen IT Bedrijfsvoering, Productmanagement, Projecten & Resources (advisering en content), Marketing, Human Resource Management en Facilitair management. De opdrachten richten zich op het professionaliseren en optimaliseren van KVK-bedrijfsvoering en -dienstverlening. Te denken valt aan het inclusiever en toegankelijker maken van onze dienstverlening, het ontwikkelen van producten rondom duurzaamheid, het opzetten en implementeren van beleid en activiteiten rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen, het realiseren van een verbeterde performance managementcyclus en het bijdragen aan de verbeteringen binnen IT.

Wat bieden wij je?

 • Het eerste jaar ben je in dienst bij SeederDeBoer en word je ingezet op opdrachten bij KVK.
 • Focus op ontwikkeling: Je werkt in een omgeving waar professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Je leert veel over jezelf, het vak van verandermanagement en het werken als consultant.
 • Samen leren: Je start samen met andere talentvolle junior consultants in een groep waarmee je deelneemt aan diverse trainingen  en je wordt opgeleid tot (verander)consultant. Je ontwikkelt jouw hard skills (o.a. projectmanagement, Excel, Lean, Scrum) en soft skills (o.a. gespreks-, advies- en presentatievaardigheden, leiderschap). Daarnaast volg je aanvullende (inhoudelijke) opleidingen. ​
 • Begeleiding: Je wordt zowel vanuit SeederDeBoer (mentor) als KVK (inhoudelijk) begeleid in jouw opdracht door een senior collega. Samen helpen we jou om jouw persoonlijke en professionele leerdoelen te bereiken.​
 • Betrokken en ondernemende collega’s: We bieden een inspirerende werkomgeving met betrokken collega’s. We helpen elkaar en voeren graag het echte gesprek. Er is ook veel ruimte voor ondernemerschap en eigen initiatief.​
 • Informele activiteiten: Genieten van gezelligheid met collega’s buiten het werk om via het netwerk van Jong KVK en binnen SeederDeBoer, zowel op spontane momenten als tijdens georganiseerde evenementen en uitjes.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: Marktconform salaris en pensioenregeling. Een OV-kaart, 25 vakantiedagen, laptop, telefoonabonnement en een maandelijkse vergoeding voor jouw eigen toestel. Marktconform salaris en pensioenregeling.

Wat breng je met je mee?​

 • Wij zijn op zoek naar mensen met een afgeronde universitaire master en maximaal 2 jaar werkervaring.
 • Je bent proactief, zelfstandig, energiek, nieuwsgierig en hebt een positief kritische instelling.
 • Je bent ondernemend, vernieuwend en creatief, wilt je graag verder ontwikkelen en ziet de kansen van digitalisering.
 • Je hebt affiniteit met het maatschappelijke en organisatorische vraagstuk diversiteit en inclusie.
 • Je bent communicatief sterk, sensitief, sociaal vaardig en hebt een flinke dosis overtuigingskracht. Je kunt goed zelfstandig werken. Je houdt van werken aan complexe vraagstukken, bent analytisch zeer sterk en hebt een groot probleemoplossend vermogen​.

Met dit traineeship probeert KVK bewust een positieve bijdrage te leveren aan een divers en inclusief werknemersbestand.

Solliciteren is mogelijk tot en met 15 augustus 2021 met als startdatum van het traineeship op 1 oktober 2021. Klik hier voor de sollicitatieprocedure.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.