Consultant M&A Transaction Services

Houd jij ook zo van cijfers en de dynamiek van M&A? Wij ook! Als je op zoek bent naar een uitdagende baan binnen een team van gedreven mensen die nét even wat oprechter, pragmatischer en oplossingsgerichter zijn, dan zit je bij SINCERIUS op de juiste plek!

De wereld van fusies en overnames (M&A) is hectisch. De doorlooptijd van een transactieproces is kort, meestal slechts enkele weken, en onderhandelingen zorgen voor een positieve spanning bij zowel koper, verkoper als hun adviseurs. Het is essentieel om snel inzicht te krijgen in de financiële gegevens en de kansen en risico’s van de overname target. Dat doen we met een financiële due diligence.

Jouw functie als Consultant M&A Transaction Services

Als consultant voer je samen met je collega’s een due diligence onderzoek uit. Je maakt diepgaande analyses van de financiële en operationele gegevens van de overname target en kijkt daarbij naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cash flow verwachtingen te kunnen onderbouwen. Waar anderen stoppen, kijk jij verder. Je geeft met enthousiasme een eerlijk en gedegen advies.

Overname target

Door in de financiële gegevens te duiken, onderzoek je onderliggende trends en doorgrond je het businessmodel van de overname target. Je bent altijd op zoek naar feiten en krijgt net dat stukje informatie boven water dat de overnameprijs kan beïnvloeden. Hiervoor bespreek je je analyses met hun CEO, CFO en/of controller. De resultaten van het onderzoek presenteer je in een korte en bondige rapportage aan je klanten. De klant (vaak een private equity partij) gebruikt deze informatie in zijn waardering en onderhandelingsstrategie voor het bepalen van de definitieve (ver)koopprijs.

Jouw kritische blik is belangrijk

Bij SINCERIUS ga je vanaf dag één mee naar de overname target. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op? welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens en nemen ze vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Je steile leercurve

We werken in compacte teams en zijn altijd erg betrokken bij jouw groei en ontwikkeling. En van die hoge betrokkenheid profiteert niet alleen de klant, maar ook jij. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door intensief samen te werken met onze ervaren en gedreven partners, directors, managers en consultants. Geen betere manier om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen!

Daarnaast is de doorlooptijd van de projecten relatief kort waardoor je snel veel bedrijven en branches diepgaand leert kennen.

Opleiding op maat

Je ontwikkeling en groei krijgen een extra boost door ons opleidingsprogramma. Hierin staan jouw persoonlijke leerdoelen, feedback en reflectie op wat je doet centraal.  Jouw leerdoelen bepaal je zelf. Wij helpen je om ze te identificeren en te formuleren en ze met behulp van je collega’s, een externe coach of praktische trainingen te halen. Daarnaast voer je met je peers ook regelmatig leergesprekken; een van jullie brengt een casus in die je vervolgens onder leiding van een director bespreekt. Zo leren jullie maximaal van elkaar! En voor een optimale start koppelen we je aan een buddy die je de eerste 2 maanden training on-the-job geeft en bij wie je met al je vragen terecht kan.

 Wie ben jij?

 • Je hebt een (bijna) afgeronde WO Master Finance, Accounting, Econometrie of een bètastudie en interesse in ons vak;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je bent analytisch sterk, hebt oog voor detail en ziet snel verbanden. Door dingen nét even wat anders te bekijken, maak je je complexe financiële vraagstukken snel eigen.
 • Je bent handig met Excel en PowerPoint;
 • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht en communicatief sterk;
 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega die met plezier naar kantoor komt.

Wie zijn wij?

Wij zijn SINCERIUS, een veelzijdige financiële en operationele adviesorganisatie en betrokken bij meer dan 100 deals per jaar. We zijn ambitieus en groeien snel.

 • Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, toegankelijkheid, ondernemerschap, pragmatisch handelen en plezier. Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog en we werken hard;
 • We communiceren open, toegankelijk en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We zeggen waar het op staat. We voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in;
 • We zijn in staat om snel en efficiënt tot de kern door te dringen;
 • We nemen initiatief en denken mee. We hebben de energie om altijd snel en goed te reageren met een oplossingsgerichte mentaliteit. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar;
 • We doen het samen en helpen elkaar;
 • Uiteraard ondernemen we ook regelmatig activiteiten met het hele team. Hierdoor heerst er een open en ontspannen sfeer op kantoor.

 Wat bieden wij?

 • Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden;
 • Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten;
 • Een marktconform salaris met mogelijk een aantrekkelijke bonus;
 • Een betrokken mentor waar je terecht kunt met al je vragen;
 • Feedback waar je wat aan hebt;
 • Kans om op meerdere vlakken bij te dragen aan de verdere groei van SINCERIUS.

Are you getting the full picture?

Solliciteer dan nu via werkenbijsincerius.nl! Je kunt je sollicitatie richten aan Naomi Smits (HR Assistant), voor vragen ook bereikbaar op smits@sincerius.nl.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie? Neem dan contact op met Martijn Broeders (Consultant) via broeders@sincerius.nl. Hij vertelt je graag meer over zijn en jouw toekomstige werkzaamheden.

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.