Consultant Tax Accounting

Als specialist Tax Accounting opereer je op het snijvlak van fiscaliteit en accounting en weet je alles op het gebied van het verwerken van winstbelastingen in de jaarrekening van Nederlandse en buitenlandse multinationals.

Deze kennis zet je in op adviesopdrachten voor onze corporate klanten in alle sectoren en bij complexe transacties in de Deals praktijk. Daarnaast ondersteun je als specialist de controleteams bij de financiële audit van de belastingpositie tijdens de jaarrekeningcontrole.

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding op het gebied van fiscale economie, bedrijfseconomie of vergelijkbare financieel economische richting;
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring binnen Tax Accounting;
 • Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Werkervaring in tax, tax accounting of in accountancy en affiniteit met cijfers en Excel zijn een pré;
 • Je houdt van werken in een jong, enthousiast team en vindt het leuk om anderen uitleg te geven over je vakgebied;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Hoe ziet je werk eruit?

Als specialist ben je verantwoordelijk voor het adviseren van klanten op het terrein van IFRS en regulatory reporting rondom winstbelastingen (IAS 12). Je maakt deel uit van een groot team van specialisten op het gebied van financiële verslaggeving en waarderingen op allerlei gebied dat nauw samenwerkt met klanten en met andere professionals binnen PwC bij het oplossen van complexe vraagstukken. Je hebt de ambitie om je te verdiepen in vaktechnische aspecten zoals verslaggeving van winstbelastingen.

Je pakt zaken pro-actief en met enthousiasme op. Je wilt graag complexe problemen doorgronden, bent in staat hierin je eigen weg te zoeken en kunt je standpunt helder formuleren; naar je collega’s en onze cliënten, in een gestructureerd schriftelijk betoog of in een persoonlijk gesprek.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC gaat werken, kun je rekenen op een afwisselende baan, in een dynamische omgeving met volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden binnen een van ’s werelds grootste financiële dienstverleners. Wij besteden veel aandacht aan coaching, interne en externe opleidingen en carrière begeleiding. Je krijgt gedurende je loopbaan binnen PwC ondersteuning van jouw persoonlijke coach. Samen met hem/haar houd je jouw ontwikkeling in het oog en bespreek je jouw persoonlijke wensen en ambities.

Je kunt rekenen op diverse klanten, uitdagende transacties, inspirerende collega’s en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

Onze arbeidsvoorwaarden

 • een marktconform salaris
 • een deels premievrij pensioen
 • 30 vakantiedagen
 • een laptop en smartphone
 • leaseauto/afzien-auto-regeling

Binnen onze Capital Markets & Accounting Advisory Services (CMAAS) groep werk je met specialisten met verschillende achtergronden en afkomstig uit diverse landen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om op internationale en uitdagende projecten te werken. De motivatie en het ondernemende karakter van je collega’s zorgt voor een uitstekende sfeer.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland werken ruim 4.300 professionals nauw met elkaar samen vanuit 12 vestigingen. We bieden jou volop kansen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarmee je het maximale uit jezelf en jouw carrière haalt. Ontdek, ga relaties aan, ontwikkel jezelf en maak impact. Dan garanderen wij je een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer. Wij zijn ons daarbij bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar. Dit doen we met oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van jouw specifieke talenten.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct via de button ‘Solliciteren’.

Als je jouw sollicitatie indient, ontvang je binnen twee weken bericht over de voortgang.

Heb je vragen over het werken bij PwC of deze vacature? Bel of mail gerust.

Amely Kho
+31 (0)88 792 29 73
amely.kho@nl.pwc.com

Do not wait any longer and apply now for the vacancy! See the button below and continue the application process.