|

Asset Management Tour, een groot succes!

Blue building 1

Afgelopen maand was het weer zo ver: de jaarlijkse Asset Management Tour. Dit evenement van de FSA, georganiseerd in samenwerking met de FSR, is speciaal voor studenten die een kijkje willen nemen in de vermogensbeheerbranche. Van 020, Rotjeknor tot het Haagse, het hele land werd afgereisd om cases te doen bij Kempen & co, Robeco en NN Investment Partners. Wij spraken met de commissiegenoten Simone Korrel (coördinator van de FSA) en Kevin Pijper voor een recap.

Kun je me uitleggen wat asset management is?
Asset management is eigenlijk het beheren van de portefeuille van een bedrijf. Bijvoorbeeld aandelen, obligaties of een kas. Het doel is eigenlijk om een optimale prestatie uit de asset te halen, terwijl je daarbij goed de afweging ten opzichte van de risico’s en opbrengsten in het oog houdt.

En wat doen jullie bij de Asset Management Tour?
Wat we doen, is studenten die interesse hebben in vermogensbeheer in contact brengen met grote bedrijven op dit gebied. Dit jaar waren dat Robeco, Kempen & co en NN Investment partners. De bedoeling van zo’n evenement als deze is dat studenten enerzijds kunnen uitvogelen of zij de branche misschien aantrekkelijk vinden om in te gaan werken. Daarnaast kunnen zij hun gezicht laten zien bij de recruiters, wat altijd van pas komt bij latere sollicitaties.

Jullie hebben nogal een tocht door het land gemaakt. Hoezo? En was dat niet vermoeiend?
We wilden natuurlijk de beste bedrijven aanbieden aan de studenten, die zich niet allemaal in Amsterdam bevinden. Maar dat is eigenlijk helemaal niet erg: het is juist leuk om er een kleine trip van te maken, want er wordt goed voor de studenten gezorgd. We sliepen in een goed hotel, een diner, borrel en ontbijt werd geregeld. Iedereen was dus voldoende uitgerust en we hebben zelfs nog een klein beetje van Rotterdam kunnen zien tijdens een drankje s’ avonds. Daarnaast heeft onze samenwerking met FSR er ook voor gezorgd dat we in Rotterdam zijn geweest. Die afwisseling was ontzettend leuk en geeft een gevarieerd beeld van het vakgebied.

Hoe zagen de cases eruit?
De cases waren interactief, dat was heel leuk. Bijvoorbeeld bij NN speelden we een soort live investment game: aan de hand van een nieuwsfeed met berichten moesten we telkens ons portfolio’s aanpassen. Was echt leuk om te doen!

En zijn jullie tevreden over het aantal aanmeldingen? Hoe zijn de studenten geselecteerd?
Het aantal aanmeldingen was echt enorm dit jaar: 200. Daarvan konden er maar 20 worden geselecteerd. Dit hebben we overgelaten aan de bedrijven. Het is belangrijk dat zij de studenten over de vloer hebben waarin de potentie zien. Dit hebben ze gedaan op basis van cv. Resultaat was dat we een erg ambitieuze en diverse groep hadden voor dit evenement.

En levert zo’n evenement ook iets op? Zijn er al positieve verhalen vanuit de kandidaten en de bedrijven?
We hebben gemerkt dat beide partijen erg tevreden zijn dit jaar. En wij zijn eigenlijk zelf het voorbeeld van dat het wat oplevert. Zo is Simone, tegen verwachting in, enthousiast geworden voor asset management waardoor zij uiteindelijk gesolliciteerd (en aangenomen!) is bij Kempen & Co. Daarnaast zijn alle deelnemende bedrijven in principe op zoek naar nieuwe deelnemers, voor zowel stages, traineeships en startersfuncties. Of daar wat uitrolt voor de kandidaten die hebben meegedaan zullen we zien!

Zijn er nog dingen die jullie willen meenemen naar volgend jaar?
Zou erg gaaf zijn als we volgend jaar weer naar Londen kunnen gaan; dit wisselen we af. Daarnaast zouden we erg graag een training organiseren van CFA, ook al is dit echt lastig om te regelen. En we hopen natuurlijk dat het net zo’n succes wordt als dit jaar!

Back to overview