|

Ontmoet Floris: Vice-President van het FSA Bestuur 2023-2024 

Floriswebsite

Floris (21) is dit jaar de Vice-President van het bestuur. Hij heeft een bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden afgerond. Momenteel geniet hij nog van zijn studententijd in Leiden, maar komt hij elke dag naar kantoor in Amsterdam. Volgend jaar gaat Floris beginnen aan zijn master Law and Finance aan de UvA.

Hoe ben je bij de FSA terecht gekomen?   

Tijdens mijn bachelor Rechtsgeleerdheid deed ik een minor Entrepreneurship and Management. Ik kwam er toen achter dat ik toch wel veel interesse had in de financiële sector. Mijn zus was op dat moment actief bij de FSA als commissielid. Doordat ik nog een jaartje wilde wachten om mij verder te verdiepen in de financiële sector, ben ik op aanraden van mijn zus een koffietje gaan drinken met het toenmalige bestuur. Zodoende wist ik al snel dat een bestuursjaar bij de FSA de perfecte kans voor mij was. 

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe?  

Het bestuursjaar bij de FSA bevalt enorm goed. Je leert de meest interessante bedrijven binnen de financiële sector kennen, je wordt omringd door ambitieuze studenten én je woont veel (sociale) evenementen bij. Daarnaast is het leuk om je met 5 anderen in te zetten voor zo een grote organisatie, waarbij je ook van elkaar juist veel leert. Dit alles tezamen maakt dat dit een jaar er een is om nooit te vergeten. 

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als Vice-President?   

Als Vice-President heb je de meest veelzijdige rol binnen het bestuur. Je werkt niet alleen samen met de President aan de ontwikkeling van de langetermijnvisie en het formuleren van het beleid, maar je draagt ook de verantwoordelijkheid voor het gehele ICT-beheer, de interne administratie en de communicatie met alle Stakeholders van de FSA. Wat de rol als Vice-President extra aantrekkelijk maakt, is de vrijheid om eigen initiatieven te introduceren die de FSA vooruithelpen. Zo ben ik op dit moment bezig met het opzetten van een app voor onze leden. 

Waarom heb je voor deze functie gesolliciteerd?   

De veelzijdigheid van deze functie sprak mij direct enorm aan. Ik vond het bijvoorbeeld leuk om met de President aan het beleid van de FSA te werken, maar wilde ik ook graag bezig zijn met de projectontwikkeling, samen met de Internal Relations sollicitatiegesprekken afnemen en wilde ik graag met de External Relations partnergesprekken bijwonen. De mix van taken zorgde ervoor dat ik heb gesolliciteerd voor deze functie. Nu ik terugkijk op het eerste halfjaar, denk ik ook zeker dat deze rol mij het best past! 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?   

Het leuke aan het zijn van Vice-President is dat elke dag weer anders is. De ene dag ben je bezig met projectontwikkeling, de andere dag help je met het organiseren van sociale evenementen en weer een andere dag ga je langs bij een mooi bedrijf. Tussendoor ben je bezig met het optimaliseren van de website of het bijwerken van de ledenadministratie. 

Wat voor skills zijn er nodig voor jouw functie?   

Het belangrijkste tijdens een jaar als Vice-President is dat je in staat bent veel verschillende taken op te pakken en ook snel kunt schakelen. Daarnaast moet je initiatief kunnen nemen en in staat zijn kritisch mee te denken over de strategie van de vereniging. Andere skills leer je vanzelf. 

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren?   

Dit jaar heb ik ontzettend veel geleerd over mijn eigen functioneren binnen een team, over wat mij motiveert en in welke richting ik mij wil ontwikkelen binnen de financiële sector. Ook heb ik veel opgestoken over projectmanagement, aangezien een groot deel van het jaar in het teken staat van het coördineren van de commissies. 

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar?  

Wat ik het leukst vind aan een bestuursjaar bij de FSA is niet onder te brengen in één specifieke verantwoordelijkheid, maar juist dat je samen met 5 anderen de grootste financiële studievereniging van de Benelux leidt. Dit brengt veel verschillende verantwoordelijkheden met zich mee, maar daar leer je juist enorm veel van. Zo ben je constant bezig met het bedenken van nieuwe manieren om de vereniging weer een stapje verder te brengen. Ik durf te zeggen dat dat tot nu toe goed lukt! 

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit?   

Hoewel er al ontzettend veel leuke evenementen en activiteiten hebben plaatsgevonden, met afgelopen week de jaarlijkse wintersportreis, zijn er nog talloze dingen om naar uit te kijken. Zo komen er nog twee evenementen aan die ik organiseer, namelijk de Governmental Economics Tour en de Amsterdam Investment Cruise. Beide evenementen sluiten goed aan bij mijn interesses. Daarnaast zijn er natuurlijk nog genoeg gezellige sociale activiteiten waar ik veel zin in heb. 

Wat zijn je plannen voor volgend jaar en heeft de FSA je hiermee geholpen?   

Volgend jaar ga ik beginnen aan mijn master Law and Finance en dit wil ik combineren met een of twee stages binnen M&A. De FSA heeft mij enorm geholpen met erachter komen wat mij interessant lijkt om te doen na dit bestuursjaar. Zo heb ik erg veel interessante M&A partijen gesproken, waardoor ik nu zeker weet dat ik een stage binnen deze sector wil lopen. Ook heeft het mij veel geholpen dat ik omringd word door andere ambitieuze studenten die hun ervaringen met mij delen. 

Heb je nog tips voor jouw potentiële opvolger? 

Wees je ervan bewust dat je veel verschillende taken moet kunnen oppakken, maar dat je tegelijkertijd ook gebruik moet maken van de ruimte die je hebt om nieuwe ideeën te introduceren. Als Vice-President krijg je de kans om de FSA nog verder te brengen met jouw initiatieven! 

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview