|

Ontmoet Marieke: Internal Relations van het FSA Bestuur 2023-2024 

Bestuursfoto's fsa 4kopie

Marieke (23) is dit jaar Internal Relations van het bestuur. Zij heeft een bachelor in Communicatiewetenschap afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Volgend jaar zal zij starten met een master in Corporate Communication. Marieke houdt van hardlopen en koffietjes doen.

Hoe ben je bij de FSA terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam door de internal relations van vorig jaar in contact met de FSA. Zij liet weten dat ze op zoek waren naar nieuwe commissieleden voor studiejaar 2022-2023. Ik heb toen gesolliciteerd voor de FSA Marketing & Masterclass commissie. Dit was een enorm leerzaam jaar waarin ik verschillende bedrijven sprak en nieuwe vriendschappen sloot. De functie van internal relations vond ik altijd leuk klinken, dus na veel koffiegesprekken en overleg met het oude bestuur, heb ik ook gesolliciteerd voor een bestuursjaar.

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe?

In de afgelopen maanden heb ik nog geen enkel moment spijt gehad van de keuze om een FSA-bestuursjaar te doen. Het is de perfecte combinatie tussen het werkende en studerende leven.

Je ontmoet veel bedrijven en ambitieuze studenten, dus je netwerk breidt zich snel uit. Daarnaast ontwikkel je jezelf snel op het gebied van leiderschap en organisatorische vaardigheden. Je leert waar je sterke punten liggen en ook op welk gebied je nog kan ontwikkelen.

Uiteraard is de sociale kant ook een leuk onderdeel van de FSA. We hebben maandelijkse borrels, algemene ledenvergaderingen, een trip naar Londen met het bestuur en de skivakantie in februari.

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als internal relations?

Als Internal Relations ben je verantwoordelijk voor de werving van de commissieleden, de organisatie van alle sociale activiteiten en de algehele marketing van de FSA.

Tijdens de zomerperiode is de commissiewerving prioriteit. Je bent verantwoordelijk voor het werven van bijna 50 commissieleden. Hierdoor heb je veel koffiegesprekken met geïnteresseerden waarin je uitlegt wat de FSA precies doet en welke projecten we hebben. Daarna neem je, samen met een bestuurslid, de sollicitaties af. Het is heel leerzaam om aan de andere kant van de tafel te zitten. Uiteindelijk komt de groep die jij selecteert allemaal samen op de eerste commissieavond. Dit was voor mij echt de kers op de taart na de drukke zomer.

Naast de functie-specifieke taken coördineert ieder bestuurslid 3 á 4 projecten. Voor mij zijn dat Ladies Network, Real Estate Days, Data Science Competition en de FSA Marketing & Masterclass.

Waarom heb je voor deze functie gesolliciteerd?

De taken van Internal Relations sluiten heel goed aan op mijn studie en mijn eigenschappen. Het is een functie waarbij je het leuk moet vinden om creatief aan de slag te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je sociaal bent en graag nieuwe mensen ontmoet.

Ik heb een andere achtergrond dan mijn bestuursleden. Vorige zomer ben ik afgestudeerd op mijn bachelor in Communicatiewetenschap. Het is leuk dat we binnen het bestuur een diverse groep zijn met verschillende achtergronden.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?

Geen dag is hetzelfde, maar vaak begin ik de ochtend met het bijwerken van mijn mail. Tijdens de commissie- en bestuurswerving heb ik minimaal 1 keer per dag een koffiegesprek. Dagelijks houd ik contact met de commissieleden van de projecten die ik coördineer, maar ook met alle anderen! Voor de sociale activiteiten ben ik ook vaak op zoek naar locaties om te borrelen. En tot slot ben ik veel bezig met de marketing, waarvoor ik in Photoshop alle posts opmaak.

Wat voor skills zijn er nodig voor jouw functie?

Het is een creatieve functie waarin je veel eigen inbreng hebt. Het is leuk als je hier al affiniteit mee hebt, maar het is geen vereiste! Je kunt het snel leren.

Een sociale persoonlijkheid is erg belangrijk. Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hen te overtuigen? Dan is de functie Internal Relations iets voor jou.

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren?

Dit jaar heb ik veel geleerd van het afnemen van alle sollicitaties. Ik was ook altijd best zenuwachtig als ik moest presenteren, maar dat heb ik helemaal niet meer. Dat is dus een grote winst! Je ontwikkelt je leiderschapsskills door het coördineren van 4 commissies, je leert goed te plannen door je drukke agenda, en je organisatorische vaardigheden verbeteren snel.

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar?

Het organiseren van alle sociale activiteiten vond ik de leukste verantwoordelijkheid. Vooral het oud-besturendiner was een erg groot succes. We zaten met 55 oud-bestuursleden bij Park Zuid in het Vondelpark en sloten af in de Ebeling. De algemene ledendag – de dag erna – was even leuk. De dag begon met golfen en we sloten af met een diner en borrel bij Polly Goudvisch. Een intens FSA-weekend maar erg gezellig.

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit?

De aankomende maanden heb ik nog twee evenementen en een paar masterclasses, dus daar kijk ik heel erg naar uit. De bestuursvakantie naar Istanbul zal ook nog een hoogtepunt worden!

Wat zijn je plannen voor volgend jaar en heeft de FSA je hiermee geholpen?

Volgend jaar start ik mijn master Corporate Communication aan de UvA. Daarna hoop ik een traineeship te starten bij een multinational. Dit jaar heeft mij inzicht gegeven in welke bedrijven ik interessant vind en waarom.

Heb je nog tips voor jouw potentiële opvolger?

Dit jaar is echt bedoeld om jezelf ook te ontwikkelen, dus grijp dat met beide handen aan.

En als je nog twijfelt over een bestuursjaar, plan dan vooral een koffiegesprek in!

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview