|

Ontmoet Michiel de Boer: Vice-president van het FSA-bestuur 2021-2022

Jz fsa 04

Ontmoet Michiel de Boer: Vice-president van het FSA-bestuur 2021-2022

Michiel heeft dit jaar meest veelzijdige functie binnen het bestuur, namelijk die van Vice-President! Na zijn bachelor Business Analytics leek het hem een perfect jaar om zich op professioneel vlak te ontwikkelen en verschillende bedrijven te leren kennen, hiervoor was een bestuursjaar bij de FSA een uitgelezen kans. Lees hier meer over Michiel’s ervaringen als Vice-President bij de FSA!

Hoe ben je bij FSA terecht gekomen?

Toevallig ben ik al redelijk vroeg in mijn studententijd in aanraking gekomen met de FSA. Ik had toen ik net ging studeren een oudere huisgenoot die op dat moment bestuur ging doen bij de FSA. Sindsdien ben ik de FSA een beetje gaan volgen via social media. Wat ik de jaren erna voorbij zag komen sprak mij heel erg aan en heeft er tot geleid dat ik in mijn derde jaar van mijn bachelor een commissie ben gaan doen. Naast dat ik dat jaar erg veel heb geleerd, heb ik ook heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Ook ben ik er dat jaar achter gekomen dat ik toch liever de Finance kant op wil in mijn carrière, ondanks dat ik een technische achtergrond heb. Omdat ik niet zo goed wist wat de mogelijkheden waren voor mij op de arbeidsmarkt leek het mij een goed idee om na mijn bachelor nog niet direct aan mijn master te beginnen. Dit jaar vond ik stages lopen nog net te vroeg, daarom heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een bestuursjaar te doen bij de FSA. Op die manier leer je in een jaar heel veel bedrijven kennen en bouw je een uitstekend netwerk op voor later in je carrière. Ik heb er ook tot op de dag van vandaag nog geen spijt van!

Je bent de Vice-President, wat houdt jouw functie precies in?

Als Vice-president heb je de minste vaste taken van iedereen. Samen met de President ben ik verantwoordelijk voor het beleid. Daarnaast ben ik met name verantwoordelijk voor de ICT en het ledenbestand. Zo ben ik dit jaar vooral veel bezig geweest met het maken van een nieuwe website voor de FSA en houd ik bijvoorbeeld in een data-analyse sheet bij hoe ons ledenbestand zich ontwikkeld door de jaren heen. Wat leuk is aan mijn functie is dat je heel veel projecten zelf kan verzinnen en oppakken, ook heb je veel tijd om andere bestuursleden te helpen.

Heb je altijd al veel interesse in data en websites gehad? Zit dit standaard in de functie van de Vice-President?

Interesse in data heb ik zeker. Ik heb namelijk Business Analytics gedaan, waarbij je natuurlijk constant bezig bent met data. Websites is niet iets waar perse mijn interesse ligt maar waar ik misschien wel vanwege mijn achtergrond net iets handiger in ben. Ook is het natuurlijk leuk om bezig te zijn met het kenbaar maken van de FSA om zo ons leden bestand te vergroten.

Wat zijn de skills die je nodig hebt voor deze functie?

Ik denk dat het handig is als je goed bent in het oplossen van problemen. Omdat je vaak bezig bent met de back-end van de FSA gebeuren er soms dingen waarvan je niet gelijk de oorzaak weet. Zo moet je zelf vaak uitpuzzelen wat de onderliggende oorzaken zijn van de dingen die mis gaan. Ook moet je snel kunnen schakelen omdat je bezig bent met veel losse taken.

Waarom heb je gesolliciteerd voor 
Vice-President?

In het begin stond ik open voor meerdere functies. Überhaupt een bestuursjaar doen vond ik al erg aantrekkelijk ongeacht de functie. Toen ik met meerdere mensen van het bestuur ben gaan praten kwam ik erachter dat Vice-president de functie was die het beste bij mij aansloot vanwege het takenpakket. Uiteindelijk heb ik besloten voor deze functie te gaan, en gelukkig ook gekregen!

Wat vond je het leukste tot nu toe?

Ik denk dat ik de ski-reis naar Valthorens die net achter de rug is als hoogtepunt van het jaar heb ervaren. Dit is een moment dat je vooral met alle commissieleden echt een hechte groep wordt. Verder hebben we ook met bestuur een erg leuke trip naar London gehad. Ik heb hier erg van genoten!

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

In eerste instantie ben je natuurlijk bezig met je vaste takenpakket, zoals mailtjes beantwoorden, evenementen online zetten of wijzigingen doorvoeren op de website. Verder heb je ook veel contact met de commissies die je begeleidt. Ik heb daar altijd vaste momenten voor in de week. Daarnaast zijn er in de avond ook vaak sociale activiteiten waar ik natuurlijk altijd erg naar uitkijk.

Welke projecten begeleid je tot nu toe?

In de zomer heb ik de International Banking Cycle georganiseerd. Dit is een groot evenement wat twee weken duurt waarbij studenten in aanraking kunnen komen met grote investment banks. Verder heb ik de Asset Management Tour georganiseerd in November. Nu heb ik nog de Data Science Competition, deze zal plaats vinden in Mei. Ook ben ik bestuur bij de beleggingsvereniging Mutual Fund, waar we maandelijkse meetings organiseren. Dit is een vereniging waarbij studenten met interesse in beleggen bij elkaar komen om op die manier van elkaar te leren.

Heb je nog sollicitatie tips voor het komende bestuur?

Om te beginnen is het belangrijk dat je goed nagaat of een bestuursjaar iets voor je is. Dit kan je doen door met zoveel mogelijk mensen te spreken die eerder eens een commissie of bestuur hebben gedaan bij de FSA. Voor de sollicitatie is het handig dat je een goed beeld hebt bij wat de FSA precies doet, welke evenementen het organiseert, en hoe jij als bestuurder de organisatie beter kan maken.

Waar ben je het meest trots op het afgelopen half jaar?

Ik denk dat als straks de nieuwe website online gaat ik erg tevreden ben. Ook vond ik het organiseren van de International Banking Cycle erg interessant. Vooral omdat het zo’n groot evenement is en gelijk als eerste evenement in September plaats vond, kijk ik hier met trots op terug.

Back to overview