|

Ontmoet Rimmy Kloosterman: Treasurer van het FSA bestuur 2021-2022

Jz fsa 06

Rimmy (24) is dit jaar de Treasurer van de FSA en daarmee verantwoordelijk voor de financiën van de gehele vereniging. Maar onze Treasurer zit gelukkig niet alleen maar met zijn neus in de Excel spreadsheets. Hij is de meest talentvolle padeller van het bestuur, voetbalt nog steeds en is altijd in voor de derde helft. Met inmiddels een master Business Administration en een Master Accountancy & Control op zak weet hij als geen ander hoe hij de grootste financiële studievereniging van de Benelux staande moet houden.

Hoe ben je bij FSA terecht gekomen?

Ik ben vorig jaar begonnen als commissielid in de Big4 Mid4 Days commissie bij de FSA. Dat jaar is ondanks corona zo goed bevallen, dat ik graag door wilde in het bestuur.

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als treasurer?

Als treasurer ben je hoofdverantwoordelijk voor de financiën. Aan het begin van het jaar stel je de begroting op. Daarbij kijk je naar wat je als bestuur allemaal wilt bereiken aan de hand van het beleid. Hoe kan dat financieel worden waargemaakt? Ook maak je kennis met de penningmeesters van de commissies en stel je samen de projectbegroting op.

Daarnaast heb je als penningmeester een aantal kleinere taken, zoals het updaten van het bestuur en de Raad van Commissarissen, het doen van de financiële administratie en het streven naar een break-even resultaat.

Het leuke aan mijn functie vind ik dat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt binnen de vereniging. Financiën spelen een rol in alle belangrijke beslissingen. Dit maakt dat je nauw contact hebt met alle bestuursleden en commissies. Het brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe vaak krijg je de kans om als student aan het hoofd van een vereniging te staan en zo’n grote pot met geld te beheren?

Ik neem aan dat je voor veel zaken kijkt naar hoe het vorig jaar is gedaan. Heb je het afgelopen jaar hier ook weer veel in moeten schakelen in vergelijking tot het Corona jaar hiervoor?

Dit is na twee coronajaren het eerste jaar waarbij alle evenementen en borrels bijna volledig weer op locatie zijn. Dit brengt natuurlijk veranderingen mee in het organiseren van events met bijbehorende financiële gevolgen. De begroting opstellen afgelopen zomer was daardoor een extra uitdaging. Bepaalde opbrengsten en kosten waren lastig in te schatten, maar door snel te schakelen met mijn bestuursleden en commissiegenoten is alles tot nu toe goed gedaan!

Wat voor skills zijn nodig in jouw functie?

Het is belangrijk dat je analytisch bent en goed met cijfers kunt omgaan. Je moet nauwkeurige inschattingen kunnen maken, maar soms zijn de resultaten anders dan verwacht. Dan moet je het overzicht weten te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je assertief bent. Het bestuur komt naar jou toe met ideeën over nieuwe uitgaven. Niet alle ideeën zijn financieel haalbaar en dan moet je natuurlijk ook af en toe nee kunnen zeggen.

Het klinkt alsof je misschien veel individueel bezig bent. Is dat zo?  

Dat valt eigenlijk heel erg mee: je staat juist met het hele bestuur in contact. Je ziet alle inkomsten en uitgaven voorbijkomen en iedereen stemt alles met jou af. Het is wel zo dat je als penningmeester de meeste vaste taken hebt. In mijn ogen is dat alleen maar een voordeel. Daardoor hoef je je namelijk nooit te vervelen.

Zoals je aan geeft is het een veelzijdige functie. Kan je ons vertellen hoe een gemiddelde dag er voor jou ongeveer uit ziet?

Ik begin mijn dag altijd even met het checken van de administratie. Dan controleer ik hoe het gaat met de debiteuren en of er nog nieuwe facturen zijn binnen gekomen. Ook heb ik vaak meetings met de commissies die ik coördineer: het Research Project, het M&A Dinner en de Big 4 Mid 4 Days. De rest is eigenlijk heel afwisselend. Ik ben de laatste tijd veel bezig met de herziene begroting. Daarbij kijk ik naar hoe het ervoor staat en wat we in de tweede helft van het jaar anders kunnen doen. Daarnaast ben ik, net als de rest van het bestuur, bezig met een aantal beleidspunten. Zo heb je genoeg vrijheid om je bezig te houden met wat je leuk vindt.

Wat vind je het leukste FSA-moment van dit jaar tot nu toe?

De wintersport in Val-Thorens, met 41 (oud)-commissieleden een week lang skiën en feesten was absoluut het hoogtepunt tot nu toe.

Wat zijn jouw plannen voor volgend jaar?

Ik ga aankomende zomer eerst nog met het Research Project naar Zuid-Korea en daarna ben ik van plan om te gaan werken!

Heb je nog tips voor een potentiële opvolger?

Ik zou aanraden om een koffietje of belletje te doen met de huidige bestuursleden. Dat is een goede manier om erachter te komen wat een bepaalde functie daadwerkelijk inhoudt. Verder is het altijd goed om de blogs te lezen . Wees dus vooral niet bang om ons te benaderen met al je vragen, dat vinden wij alleen maar leuk.

Back to overview