|

Ontmoet Sanae en Titus: External Relations van het FSA Bestuur 2023-2024 

Bestuursfoto's fsa 8

Sanae en Titus vervullen dit jaar de rol van External Relations. Sanae is 22 jaar oud en heeft haar bachelor Business Administration aan de UvA afgerond. Daarna heeft ze een tussenjaar genomen om stage te lopen en in Milaan te studeren. Volgend jaar zal zij een master Finance starten aan de UvA. Titus is 24 jaar oud en heeft zijn master Financial Economics aan de EUR bijna afgerond. Na het afronden van zijn master zal hij een stage gaan lopen.

Hoe zijn jullie bij de FSA terecht gekomen? 

Sanae: ‘Na het behalen van mijn Bachelor Business Administration, stond ik voor de keuze om te beslissen welke Masteropleiding ik wilde volgen. Tegelijkertijd wilde ik mijn kennis in de financiële wereld verder verbreden. Hoewel ik al bekend was met de FSA vanuit mijn studie, had ik nog geen evenementen bijgewoond. Ik zag echter de combinatie van mogelijkheden om mijn weg te vinden in het bedrijfsleven, mijn leiderschaps- en organisatorische vaardigheden te ontwikkelen, en het sociale aspect als waardevolle toevoegingen aan mijn studentenleven.’ 

Titus: ‘Tijdens mijn studie heb ik meerdere FSA-evenementen bijgewoond, die mij altijd goed bevielen. Voordat ik de volgende stap in mijn carrière zou zetten, wilde ik nog meer leren over bedrijven en het werk. Een bestuursjaar bij de FSA sloot daar goed bij aan dus toen heb ik een interesse koffie gedaan om meer over het bestuursjaar te horen – en dat beviel me meteen!’

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe? 

Sanae: ‘Na het behalen van mijn Bachelor Business Administration, stond ik voor de keuze om te beslissen welke Masteropleiding ik wilde volgen. Tegelijkertijd wilde ik mijn kennis in de financiële wereld verder verbreden. Hoewel ik al bekend was met de FSA vanuit mijn studie, had ik nog geen evenementen bijgewoond. Ik zag echter de combinatie van mogelijkheden om mijn weg te vinden in het bedrijfsleven, mijn leiderschaps- en organisatorische vaardigheden te ontwikkelen, en het sociale aspect als waardevolle toevoegingen aan mijn studentenleven.’ 

Titus: ‘Erg goed. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatieven. Er is ook genoeg tijd om je te oriënteren en jezelf te ontwikkelen op skills die later in je carrière goed van pas kunnen komen.’

Wat zijn jullie taken binnen de FSA als External Relations?

Als External Relations Managers ben je het gezicht van de FSA naar bedrijven toe. Je onderhoudt de nieuwe en bestaande bedrijfsrelaties via de mail en telefoon, maar gaat daarnaast ook persoonlijk naar de bedrijven toe. Hierbij gaat het om de verkoop van promotionele producten, bespreken van mogelijke projectdeelnames en het bedenken van creatieve samenwerkingsmogelijkheden. De uitdaging hierbij is het zo goed mogelijk behartigen van alle strategische en financiële belangen van de FSA en het voldoen aan de wensen van alle bedrijfsrelaties.  

De zomerperiode, onze drukste tijd, benadrukt het belang van onze samenwerking. Tijdens deze periode ga je op bezoek bij minimaal 70 partners, het is niet ongewoon om in deze periode tot vier vergaderingen per dag te hebben. Deze vergaderingen vinden meestal plaats op kantoor – wat zorgt voor een beter beeld van al onze partners. Hierdoor leer je veel verschillende bedrijven kennen. 

Daarnaast beheren wij verschillende secties van de FSA-website. Alle vacatures die je op www.fsa.nl/jobs vindt, zijn door ons geplaatst. Wij adviseren om deze pagina regelmatig te bekijken, aangezien er wekelijks nieuwe en interessante carrièremogelijkheden worden toegevoegd.

Waarom hebben jullie voor External Relations gesolliciteerd?

Sanae: ‘Naast de interactie met bedrijven, trok mij vooral het aspect aan dat deze functie in een duo wordt uitgevoerd. Je kan samen sparren over potentiële partners en het verdienmodel van de FSA.’

Titus: ‘Het contact met veel verschillende bedrijven sprak mij het meeste aan. Ik leer de industrie nog beter kennen, en dat biedt veel inzicht in welke kantoren het beste bij mij passen.’

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jullie eruit? 

Als External Relations Managers is elke dag anders. Over het algemeen start een gemiddelde werkdag om 9 uur op het FSA-kantoor. Wij beginnen de dag met het controleren van de mailbox en het reageren op nieuwe e-mails. Dagen bestaan voornamelijk uit het hebben van meetings met (potentiële) partnerbedrijven, het updaten van de vacaturepagina, het opmaken van contracten en facturen en de promotie opzetten voor onze partnerbedrijven door middel van social media en mailingen. Daarnaast coördineren wij ook nog onze eigen evenementen, dus houden wij ons bezig met vergaderingen met onze commissies, contact met deelnemers en met deelnemende bedrijven. Verder is er ook nog tijd voor eigen initiatieven.  

Wat voor skills zijn er nodig voor jullie functie?

Het is belangrijk sterke sociale vaardigheden te hebben en een proactieve houding hebben. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken met je External-Partner. Je deelt een agenda, mailbox en werkzaamheden, dus dan is het heel prettig als de samenwerking goed verloopt. We zijn gelukkig goed op elkaar ingespeeld!

Wat hebben jullie dit jaar tot nu toe geleerd? En wat willen jullie nog leren? 

Sanae: ‘Door de gesprekken met de bedrijven heb ik snel geleerd zakelijke gesprekken te voeren. Ook heb ik mij goed kunnen oriënteren binnen de financiële wereld.’

Titus: ‘Je leert veel bedrijven kennen, hierdoor begrijp je de industrie beter. Uiteraard ontwikkel je veel soft skills. Het afnemen van sollicitaties bij (potentiële) commissieleden heeft mij onverwachts ook meer geleerd dan ik van tevoren had verwacht. Daarnaast ontwikkel je ook hard skills op het gebied van omgang met Salesforce, WordPress, Excel, etc.’

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar?

Het contact met partnerbedrijven, en het bezoeken van zoveel mogelijk kantoren. Binnen onze functie krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het kantoor, vaak met een rondleiding als je daar voor het eerst komt. Hierdoor leer je veel verschillende bedrijven kennen, van Strategy Consultants tot Traders en van Investment Banks tot de Big 4. Dat is ontzettend leuk! 

Waar kijken jullie dit jaar nog het meeste naar uit? 

Sanae: ‘In de zomer zal ik afreizen naar Colombia voor het Research Project. Wij zullen daar met een groep van 18 studenten consultancy werk leveren voor negen verschillende bedrijven. Hier kijk ik het meest naar uit!’  

Titus: ‘Ik kijk heel erg uit naar de London Banking Tour. Dit evenement is pas in september maar we werken er al een jaar hard aan. We zullen met een groep van 26 ambitieuze studenten afreizen naar Londen en daar langs 13 voorstaande banken gaan.’

Wat zijn nu jullie plannen voor volgend jaar en heeft de FSA jullie hiermee geholpen? 

Sanae: ‘Volgend jaar zal ik beginnen met de Master Finance aan de VU. Ik overwoog eerst om een Master Business Administration te doen, maar door dit jaar is het voor mij duidelijk dat Finance beter bij mij past.’

Titus: ‘Ik ben bezig met het afronden van mijn Master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit. Na de zomer zal ik stage gaan lopen!’

Hebben jullie nog tips voor jouw potentiële opvolger?

Ga ook naar de evenementen die je bestuursleden coördineren. Zo leer je veel bedrijven ook op een informele manier kennen en kan je goed zien of een van de bedrijven bij je past. En geniet daarnaast van alle sociale activiteiten met de commissieleden!

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview