|

Ontmoet Sytze: Treasurer van het FSA Bestuur 2023-2024 

Bestuursfoto's fsa 2kopie

Sytze (23) is dit jaar de Treasurer van het bestuur. Hij heeft een bachelor Economics & Business Economics en een master Finance aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Sytze houdt van padellen en traint nu hard voor een marathon aan het einde van het jaar.

Hoe ben je bij de FSA terecht gekomen?   

Tijdens mijn Master Finance aan de UvA kwam ik erachter dat ik gedurende mijn studieperiode niet zoveel praktische kennis heb opgedaan als ik graag had gewild. Hierdoor wist ik nog niet precies wat voor carrièrepad ik wilde gaan navolgen. Toen ik iemand van het vorige bestuur tijdens een FSA-evenement sprak, kwam ik erachter dat een bestuursjaar bij de FSA de ideale manier is om in contact te komen met leidende bedrijven in de financiële sector. Hierdoor krijg je de mogelijkheid je te oriënteren op wat je na je studieperiode wilt doen, terwijl je veel praktische ervaring opdoet.  

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe?  

Het bestuursjaar bij de FSA is ongetwijfeld de beste keuze die ik in mijn studententijd heb gemaakt. Van het runnen van een organisatie ter grootte van de FSA doe je enorm veel professionele vaardigheden op. Daarnaast leer je veel ambitieuze studenten kennen, waarmee je maandelijkse borrels mee hebt en mee op een skireis gaat. Hierdoor bouw je snel een groot netwerk op van mensen die dezelfde studierichting volgen.  

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als treasurer?   

Als Treasurer ben je verantwoordelijk voor het gehele financiële beleid van de FSA. Aan het begin van het jaar maak je de begroting van de vereniging. Deze moet perfect aansluiten op alle evenementen en het beleid dat je dat jaar met je bestuur gaat voeren. Hierdoor sta je als Treasurer in nauw contact met veel mensen binnen de vereniging, waardoor je enorm betrokken bent. Ook besteed je veel tijd aan het nadenken over hoe financiële processen nog efficiënter kunnen en krijg je de ruimte om nieuwe initiatieven te implementeren.  

Waarom heb je voor deze functie gesolliciteerd?   

De afwisseling tussen de kwantitatieve en de sociale kant van de functie spreekt mij enorm aan. Je houdt je met technische werkzaamheden bezig, zoals het ontwikkelen van dashboards, maar staat ook in nauw contact met veel mensen. Zo kijk je samen met de Internal Relations naar de sociale evenementen, of bespreek je met de President hoe jullie de strategische en financiële plannen op elkaar laten aansluiten. Ook ga je als Treasurer mee op het Research Project, dat een van de toonaangevende evenementen van de FSA is! 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?   

Een deel van de dag ben je bezig met het bijhouden van de administratie of het maken van financiële updates. Daarnaast heb je veel meetings met de Treasurers van de commissies over de financiële plannen voor hun evenementen. Je houdt je op een gemiddelde werkdag met veel verschillende projecten en mensen bezig, wat de dag erg gevarieerd maakt.  

Wat voor skills zijn er nodig voor jouw functie?   

Het is enorm belangrijk dat je goed bent in het plannen van je werk en gestructureerd te werk kunt gaan. Als Treasurer heb je veel vaste taken die je wekelijks of maandelijks moet uitvoeren, zoals het doen van btw-aangiften en het maken van maandelijkse financiële updates. Kwantitatieve vaardigheden zijn handig, maar deze ontwikkel je tijdens je jaar als Treasurer heel snel. 

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren? 

Dit jaar heeft me de mogelijkheid gegeven zowel mijn hard skills als soft skills te ontwikkelen. Ik ben veel beter geworden in Excel, iets wat handig gaat zijn voor mijn professionele carrière. Van het coördineren van onze evenementen ben ik organisatorisch enorm vooruitgegaan, aangezien je veel verantwoordelijkheid draagt en leidinggeeft aan groepen studenten. 

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar?  

Als organisatie met meer dan 7500 leden gaat er enorm veel geld om in de FSA. Als Treasurer ben jij eindverantwoordelijk voor hoe deze grote hoeveelheden geld worden uitgegeven. Alle uitgaven die de FSA doet moeten namelijk gericht zijn op het verder brengen van de vereniging. Dit is een grote verantwoordelijkheid, maar enorm leuk en leerzaam!  

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit?   

Komende zomer reis ik samen met zeventien andere studenten af naar Colombia voor het FSA Research Project. We zullen hier negen consultancyprojecten uitvoeren voor bedrijven die willen uitbreiden naar Colombia of hun opties in de Colombiaanse markt willen verkennen. Zes weken lang met zo’n grote groep aan de andere kant van de wereld doorbrengen is een ervaring die je nergens anders kunt krijgen, en waar ik enorm naar uitkijk. 

Wat zijn je plannen voor volgend jaar en heeft de FSA je hiermee geholpen?   

Door het coördineren van de International Banking Cycle en mijn deelname aan het M&A Dinner ben ik geïnteresseerd in M&A geworden. Het lijkt mij leuk om praktische ervaring in deze sector op te doen. De FSA heeft een groot alumninetwerk met veel mensen werkzaam bij partijen die ik interessant vind. Hen kan ik benaderen over hoe zij hun werk bij bepaalde bedrijven vinden.  

Heb je nog tips voor jouw potentiële opvolger? 

Gun jezelf de tijd om na te denken over hoe jij je stempel kunt drukken als Treasurer. Zeker in het begin van het jaar zal je het erg druk hebben met je vaste taken, maar het leukste van jouw functie is het verzinnen van nieuwe initiatieven die jouw werkwijze verder innoveren. Hiermee kun je impact binnen je functie, en daarmee op de FSA maken! 

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview