|

“Onze deals in het FD” – Christaan Defauw, Manager Transaction Services bij SINCERIUS

Sincerius christiaan small

Tijdens zijn master Finance merkte Christiaan Defauw (27) dat hij hands-on betrokken wilde zijn bij concrete vraagstukken op het snijvlak van finance en strategie, liefst mét een hoge impact. Een consultancy functie binnen M&A biedt die combinatie. Inmiddels werkt hij ruim 2 jaar bij SINCERIUS Transaction Services en vindt hij de deals waaraan hij meewerkt regelmatig terug in het FD.

Vertel, wat doet SINCERIUS?

“SINCERIUS is een onafhankelijke M&A Transaction Services boutique en werkt met name in opdracht van private equity partijen. Wij doen financial due diligence onderzoeken. Zodra partijen tot een principeakkoord zijn gekomen over de prijs start een financial due diligence. Wij onderzoeken met behulp van data-analyse of er zaken zijn die de overnameprijs nog kunnen beïnvloeden. Binnen een paar weken lichten wij het hele bedrijf financieel door, brengen wij een rapport uit met onze bevindingen en bespreken dit met onze opdrachtgever. Onze opdrachtgever gaat met onze rapporten verder de onderhandeling in en dat heeft soms een flinke impact op de deal.”

En hoe ben jij bij SINCERIUS terecht gekomen?

“Zoals dat vaak gaat: via via. De propositie van hands-on betrokken partners en interessante klanten met een hoge deal-flow waren voor mij reden genoeg bij SINCERIUS te solliciteren. Daarbij kom je als extern adviseur een breed scala aan bedrijven en bedrijfsmodellen tegen. Dat maakt het ontzettend interessant. SINCERIUS is de afgelopen tijd enorm gegroeid en groeit nog steeds verder. Inmiddels zijn wij met ongeveer 20 medewerkers (en op zoek naar collega’s!). Het leuke van ons team is dat de partners ons betrekken bij alle aspecten die spelen; strategie, HR, marketing, huisvesting, etc. Hierover mee kunnen denken en beslissen is erg leerzaam.”

Hoe ziet een typische dag er bij jou uit?

“Een typische dag begint voor mij met een kop koffie en het lezen van het FD aan de bar. Het is gaaf om hierin bijna dagelijks aankondigingen van deals te lezen waaraan wij hebben meegewerkt. Hierna werk ik mijn mails bij en zorg ik ervoor dat wij duidelijk hebben wat er die dag moet gebeuren op de projecten waar ik verantwoordelijk voor ben. Vervolgens ga ik met de partner op stap richting de overname target of cliënt, voor meetings of een interview voor ons rapport. Het mooie aan deze sessies is het één-op-één contact met C-level management. Hier leer je heel snel heel veel van. Terug op kantoor, werken wij onze bevindingen uit en verwerk ik samen met een consultant de nieuwe input in de door ons gemaakte financiële modellen. Mijn dag sluit ik af als het rapport de deur uit is of mogelijke deadlines gehaald zijn. Als er een netwerkevenement is, dan ga ik daar graag nog even langs voor een borrel!”

Waar werk je nu aan?

“Momenteel ben ik met verschillende overnametrajecten voor zowel private equity partijen (PE) als corporates bezig: een internationaal maakbedrijf, een verkooptraject voor een IT-onderneming en een herfinanciering. De uitdaging van het managen van al deze due-diligence-trajecten, is om alles in goede banen te leiden. Dit maakt de baan ook uitdagend; veel trajecten met een korte doorlooptijd die heel verschillend kunnen zijn.”

Hoe zie je je toekomst bij SINCERIUS?

“Ik heb een heel snelle stap kunnen maken naar Manager. In die rol wil ik mij nog verder ontwikkelen; het managen van meerdere projecten tegelijkertijd en het coachen van consultants. Tegelijkertijd breidt onze klantenportefeuille en ons team steeds verder uit; wij werken bijvoorbeeld voor steeds meer PE-partijen en zijn continu op zoek naar nieuwe collega’s/startende consultants. Kortom, nog meer dan genoeg om door te groeien.”

Hoe omschrijf je de werkcultuur bij SINCERIUS?

“Wij werken hard en maken lol. Binnen M&A ligt de lat erg hoog en dat is bij SINCERIUS niet anders. Ons team is hecht en de sfeer informeel. Wij hebben allemaal het besef dat wij iets moois aan het bouwen zijn. Dat vinden wij niet alleen: in 2018 hebben wij de award gewonnen voor beste M&A Transaction Services Advisor of the Year!”

Wat moet je doen om bij SINCERIUS aan de slag te gaan?

“Solliciteren! Wil je eerst meer over ons werk weten, mail dan naar [email protected] en drink vrijblijvend met een van onze consultants een kop koffie.”

Back to overview