|

What it’s like to work at: Spring Real Estate

Kantoor spring

Joeri Stavleu en Bastiaan Olfers zijn beiden werkzaam bij Spring Real Estate en vertellen ons over hun werkzaamheden, de bedrijfscultuur bij Spring Real Estate en hoe zij zijn doorgegroeid binnen het bedrijf.

Joeri is 24 jaar en startte op zijn 18e met een bachelor Psychologie aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn bachelor merkte Joeri, door wat keuzevakken te volgen in de richtingen finance en economie, dat zijn interesses meer daar lagen dan bij psychologie. Na het behalen van zijn bachelor besloot Joeri een master Entrepreneurship te volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Hier volgde hij een aantal finance vakken gerelateerd aan vastgoed, waardoor zijn interesse in vastgoed begon te groeien. Joeri heeft tijdens het afronden van zijn master direct gesolliciteerd op de functie Sales Associate. Hij werd aangenomen en werd drie maanden later al gepromoveerd tot Head of Sales, waar hij leiding is gaan geven aan het sales team. In februari 2020 is Joeri fulltime in dienst getreden bij Spring toen de afdeling MidCap Investments werd opgericht, waar hij nog steeds werkzaam is.

Bastiaan is 28 jaar oud en is werkzaam als Online Broker bij Spring Real Estate. Voordat hij begon bij Spring, heeft hij eerst bij de Koninklijke Industriële Groote Club op de Dam gewerkt. Tijdens zijn studie aan de Hotelschool The Hague in Amsterdam, waar hij de Internal Fast Track volgde, was een van de keuzevakken Real Estate Investments. Tijdens dit keuzevak groeide zijn interesse in het vastgoed en besloot hij een afsluitende stage te volgen in het vastgoed. Uiteindelijk kwam hij via, via in contact met Spring en liep daar stage bij het Agency team. Na het behalen van zijn bachelor is Bastiaan in 2019 fulltime in dienst getreden en focust zich tot op de dag vandaag op de online broker diensten van Spring.

Wat houdt jullie huidige functie binnen Spring Real Estate precies in?

Joeri (Vastgoedadviseur MidCap Investments): “Het MidCap Investments team waarin ik werk, houdt zich dagelijks bezig met de aan- en verkoop van beleggingsvastgoed. Wij begeleiden aan- en verkoopprocessen van beleggingsobjecten tot ca. EUR 10.000.000, -. Ongeveer de helft van de tijd ben ik bezig met het verkopen van verhuurde kantoren, bedrijfsruimtes of woningen en de andere helft van de tijd ben ik bezig met het aankopen hiervan, voornamelijk voor voetballers.

Voetballers? Kun je daar iets meer over vertellen?

“Zeker! Voetbal is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Ik voetbal sinds mijn vijfde en dit is sindsdien mijn grootste hobby. In de loop van mijn eerste jaar bij Spring kwam er meermaals de vraag voorbij of wij, met onze expertise in de beleggingsmarkt, konden helpen bij het vinden van goede beleggingen voor voetballers. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken natuurlijk. Hoe leuk is het om mijn passie voor vastgoed en voetbal te kunnen combineren! Ik begeleid deze doelgroep bij het gehele aankoopproces en vervolgens regelen wij ook het beheer van de panden. Eigenlijk ontzorgen wij voetballers van A tot Z bij het opbouwen en beheren van een beleggingsportefeuille.”

Bastiaan (Online Broker):

“Binnen Spring ben ik verantwoordelijk voor de verhuur van Serviced Offices in Nederland. Dit zijn bedrijfsverzamelgebouwen, waar bedrijven een full-service kantoorruimte kunnen huren. Kenmerkend voor dit soort gebouwen, zijn de hoogwaardige faciliteiten en de in vraag

toenemende flexibele huurtermijnen. Het werk komt er op neer dat ik de verhuurder en huurder met elkaar in contact breng. Dit doe ik momenteel voor meer dan 650 gebouwen in Nederland. Daarnaast houd ik mij bezig met het optimaliseren en uitbreiden van de Online Broker diensten binnen Spring.”

Wat vinden jullie leuk aan je baan bij Spring Real Estate?

Bastiaan: “Het leuke aan mijn job vind ik de diversiteit van de werkzaamheden en adviserende rol die ik heb. De verhuur van Serviced Offices is echt een apart segment binnen de verhuuractiviteiten van een makelaarskantoor. Zo help ik verhuurders bij het in de markt zetten van de propositie en geef ik advies over pricing en dergelijke. Daarnaast help ik ook de huurders bij het vinden van de ideale ruimte. Meestal zijn dit start-ups of MKB bedrijven die klaar zijn voor de volgende stap. Ik help ze dan bij het zoeken naar de geschikte kantoorruimte die past bij de ambities van het bedrijf. Ik vind het waardevol dat ik ze kan assisteren in de groei van het bedrijf. In de meeste gevallen komen de bedrijven ook weer bij mij terug voor advies als ze weer op zoek gaan naar de volgende locatie of additionele locatie. Verder is Spring een heel divers bedrijf. Het is een bedrijf met 26 specialismes binnen en buiten het vastgoed, met dedicated professionals die uitblinken in wat ze doen. Hier leer je enorm veel van. Vooral in het begin van je carrière is dit erg leerzaam. Daarnaast wordt er echt moeite gestoken in het creëren van een hecht team. Dit wordt gedaan door borrels en vakantietrips te organiseren.”

Joeri: “Spring is een vlotte, jonge ondernemersclub waar ik mezelf helemaal thuis voel. Het is niet zo dat je maar ‘een werknemer’ bent en je taken moet uitvoeren. Het tegenovergestelde is waar. Het wordt gestimuleerd om mee te denken over verbeteringen en om te ondernemen binnen het bedrijf. Heb je een goed idee? Laat het vooral weten. Als het een goed idee is en je kan het idee omzetten in resultaat, krijg je alle ruimte en begeleiding om dit verder uit te werken en te ontwikkelen. Mocht ik bij een bedrijf aan de slag zijn gegaan na mijn studie waar dit niet zo was geweest, had ik het niet lang volgehouden.”

Hoe is de bedrijfscultuur binnen Spring Real Estate?

Bastiaan: “Binnen Spring heerst een ondernemers mentaliteit, waar altijd ruimte is om ideeën te delen en waar je gemotiveerd wordt om met nieuwe ideeën te experimenteren. Het is heel fijn dat iedereen binnen het bedrijf weet waar je mee bezig bent. Dit komt mede doordat we elke laatste vrijdag van de maand een vrijdagmiddagborrel hebben waarbij business units een pitch houden over vernieuwingen en waar successen worden gedeeld.”

Joeri: “Bij Spring word je heel erg vrij gelaten. Je hebt natuurlijk altijd mensen om je heen die polsen of alles goed gaat, maar voor de rest ligt alle verantwoordelijkheid bij jou. Het gaat erom dat jij het regelt. Of jij dit nu doet op maandag van 09:00 tot 18:00 of op zondag van 19:00 tot 22:00, dat maakt niet uit. Zodoende is er geen sprake van een ‘nine to five’ mentaliteit maar lijkt het meer op een eigen onderneming binnen het bedrijf. Die cultuur spreekt mij enorm aan.”

Hebben jullie nog tips voor studenten die starten met het sollicitatieproces bij Spring?

Bastiaan: “Laat vooral zien dat je enthousiast en gemotiveerd bent. Wat goed is om te weten is dat werkervaring niet altijd een must is. De skills komen later en kan je hier leren. Daarnaast is een studieachtergrond in vastgoed ook niet per se nodig, het gaat erom dat je eruit springt. We nemen sowieso heel veel werkstudenten en stagiairs aan. Dus tijdens je studie kun je het werken bij Spring al ervaren.”

Joeri: “Ik ben het eens met Bastiaan. Zorg er inderdaad voor dat je echt laat zien wie je bent. Laat zien dat jij er vol voor wil gaan en dat je het écht leuk vindt om hier aan de slag te gaan. Dan komt de vakkundige kennis en de bijbehorende ervaring vanzelf wel.”

Waar zien jullie jezelf over vijf jaar?

Bastiaan: “Het liefst zou ik de Online Broker diensten internationaal willen uitbreiden.”

Joeri: “Ik zou het prachtig vinden om een afdeling binnen Spring op te zetten waarin wij zoveel mogelijk mensen binnen de sport- en entertainmentbranche kunnen begeleiden bij het opbouwen van een beleggingsportefeuille, zodat het verdiende vermogen goed wordt geïnvesteerd voor na hun carrière.”

Ben jij geïnteresseerd in werken voor Spring Real Estate? Neem dan een kijkje op de site of neem contact op met Shayenne Dechene (Recruiter) via [email protected] of 020 658 95 98.

www.springrealestate.com

What it’s like to work at: Spring Real Estate

Joeri Stavleu en Bastiaan Olfers zijn beiden werkzaam bij Spring Real Estate en vertellen ons over hun werkzaamheden, de bedrijfscultuur bij Spring Real Estate en hoe zij zijn doorgegroeid binnen het bedrijf.

Joeri is 24 jaar en startte op zijn 18e met een bachelor Psychologie aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn bachelor merkte Joeri, door wat keuzevakken te volgen in de richtingen finance en economie, dat zijn interesses meer daar lagen dan bij psychologie. Na het behalen van zijn bachelor besloot Joeri een master Entrepreneurship te volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Hier volgde hij een aantal finance vakken gerelateerd aan vastgoed, waardoor zijn interesse in vastgoed begon te groeien. Joeri heeft tijdens het afronden van zijn master direct gesolliciteerd op de functie Sales Associate. Hij werd aangenomen en werd drie maanden later al gepromoveerd tot Head of Sales, waar hij leiding is gaan geven aan het sales team. In februari 2020 is Joeri fulltime in dienst getreden bij Spring toen de afdeling MidCap Investments werd opgericht, waar hij nog steeds werkzaam is.

Bastiaan is 28 jaar oud en is werkzaam als Online Broker bij Spring Real Estate. Voordat hij begon bij Spring, heeft hij eerst bij de Koninklijke Industriële Groote Club op de Dam gewerkt. Tijdens zijn studie aan de Hotelschool The Hague in Amsterdam, waar hij de Internal Fast Track volgde, was een van de keuzevakken Real Estate Investments. Tijdens dit keuzevak groeide zijn interesse in het vastgoed en besloot hij een afsluitende stage te volgen in het vastgoed. Uiteindelijk kwam hij via, via in contact met Spring en liep daar stage bij het Agency team. Na het behalen van zijn bachelor is Bastiaan in 2019 fulltime in dienst getreden en focust zich tot op de dag vandaag op de online broker diensten van Spring.

Joeri Stavleu and Bastiaan Olfers are both employees at Spring Real Estate and will tell us about their work ethics, tasks, what the company culture at Spring Real Estate is like and how they have grown in the company.

Joeri is 24 years old and started his Bachelor in Psychology at Leiden University at 18 . While studying his Bachelor, Joeri found out by taking finance and economics courses of choice, that his interest lied more within finance than  psychology. After finishing his Bachelor, Joeri decided to start a Master in Enterpreunership at the University of Amsterdam. He chose to follow real estate courses, which led to a growing interest in real estate. While finishing his master’s degree, Joeri applied for the vacancy as Sales Associate., and  got hired.  Three months later, he got promoted to Head of Sales, where he was in charge of the Sales team. In February 2020, Joeri started a fulltime job at Spring as the MidCap Investments department was created’, which is the same department where he is still active today.

Bastiaan is 28 years old and employed as Online Broker at Spring Real Estate. Before he started at Spring, he worked at the Royal Industrial Big Club at the Dam. At the Hotelschool the Hague in Amsterdam,  he followed the Internal Fast Track  which offered a course of choice called ‘Real Estate Investments’. While following this course, his interest in real estate grew. Therefore, he decided to do a graduation internship in real estate. Bastiaan came in contact with Spring Real Estate and did his internship at the Agency team. After  graduating, Bastiaan started in 2019 as a fulltime employee, , and to this day, works as an online broker at Spring.

Wat houdt jullie huidige functie binnen Spring Real Estate precies in?  

Joeri (Vastgoedadviseur MidCap Investments): “Het MidCap Investments team waarin ik werk, houdt zich dagelijks bezig met de aan- en verkoop van beleggingsvastgoed. Wij begeleiden aan- en verkoopprocessen van beleggingsobjecten tot ca. EUR 10.000.000,-. Ongeveer de helft van de tijd ben ik bezig met het verkopen van verhuurde kantoren, bedrijfsruimtes of woningen en de andere helft van de tijd ben ik bezig met het aankopen hiervan, voornamelijk voor voetballers.”

What exactly does your current position within Spring Real Estate entail?

Joeri (Real Estate advisor MidCap Investments): “I work for the MidCap Investments team which maintains the daily buying and selling process of real estate investments. We accompany the buy and selling processes for investments ranging up until 10.000.000. Approximately half of the time I am busy selling rented offices, office spaces or properties and the other half of the time I am busy buying these, in particular for football players

Voetballers? Kun je daar iets meer over vertellen?

“Zeker! Voetbal is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Ik voetbal sinds mijn vijfde en dit is sindsdien mijn grootste hobby. In de loop van mijn eerste jaar bij Spring kwam er meermaals de vraag voorbij of wij, met onze expertise in de beleggingsmarkt, konden helpen bij het vinden van goede beleggingen voor voetballers. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken natuurlijk. Hoe leuk is het om mijn passie voor vastgoed en voetbal te kunnen combineren! Ik begeleid deze doelgroep bij het gehele aankoopproces en vervolgens regelen wij ook het beheer van de panden. Eigenlijk ontzorgen wij voetballers van A tot Z bij het opbouwen en beheren van een beleggingsportefeuille.”

Football players? Can you enlighten us?

Of course! Football has always been a big part of my life. I’ve played footballsince I am five years old and since then it has been my biggest hobby. During the course of my first year at Spring I often received  the question if we, with our expertise in the investing market, could help with finding good investments for football players. I did not have to think twice about that. How amazing is it to combine my passion regarding real estate and football! I assist this target group through the entire purchase process and  arrange the management of the properties. In a nutshell: we unburden the football players , from A to Z with building and managing the investment portfolio.’

Bastiaan (Online Broker):

“Binnen Spring ben ik verantwoordelijk voor de verhuur van Serviced Offices in Nederland. Dit zijn bedrijfsverzamelgebouwen, waar bedrijven een full-service kantoorruimte kunnen huren. Kenmerkend voor dit soort gebouwen, zijn de hoogwaardige faciliteiten en de in vraag toenemende flexibele huurtermijnen. Het werk komt er op neer dat ik de verhuurder en huurder met elkaar in contact breng. Dit doe ik momenteel voor meer dan 650 gebouwen in Nederland. Daarnaast houd ik mij bezig met het optimaliseren en uitbreiden van de Online Broker diensten binnen Spring.”

Bastiaan (Online Broker):

‘Within Spring I am responsible for the rental of Serviced Offices in the Netherlands. These are multi-company buildings, where companies can rent full-service office spaces. Characteristic of these types of buildings are the high-quality facilities and the increasing demand for flexible lease terms. The job comes down to me bringing the landlord and tenant into contact with each other. Currently, I am doing this for more than 650 buildings in the Netherlands. Besides, I am involved in optimizing and expanding the Online Broker services within Spring.

Wat vinden jullie leuk aan je baan bij Spring Real Estate?

Bastiaan: “Het leuke aan mijn job vind ik de diversiteit van de werkzaamheden en adviserende rol die ik heb. De verhuur van Serviced Offices is echt een apart segment binnen de verhuuractiviteiten van een makelaarskantoor. Zo help ik verhuurders bij het in de markt zetten van de propositie en geef ik advies over pricing en dergelijke. Daarnaast help ik ook de huurders bij het vinden van de ideale ruimte. Meestal zijn dit start-ups of MKB bedrijven die klaar zijn voor de volgende stap. Ik help ze dan bij het zoeken naar de geschikte kantoorruimte die past bij de ambities van het bedrijf. Ik vind het waardevol dat ik ze kan assisteren in de groei van het bedrijf. In de meeste gevallen komen de bedrijven ook weer bij mij terug voor advies als ze weer op zoek gaan naar de volgende locatie of additionele locatie.

Verder is Spring een heel divers bedrijf. Het is een bedrijf met 26 specialismes binnen en buiten het vastgoed, met dedicated professionals die uitblinken in wat ze doen. Hier leer je enorm veel van. Vooral in het begin van je carrière is dit erg leerzaam. Daarnaast wordt er echt moeite gestoken in het creëren van een hecht team. Dit wordt gedaan door borrels en vakantietrips te organiseren.”

What do you enjoy most about your job at Spring Real Estate?

Bastiaan: ‘The fun part about my job is the diversity of the work tasks and the advising role that I have. The rental of Serviced Offices is a separate segment within the rental activities of a real estate agency. This is how I assist landlords to market the proposition and  give advice on pricing and other aspects. In addition, I help tenants find the ideal space. Usually these are start-ups or SMEs who are ready for the next step, and I help them find the suitable office space that matches the ambitions of the company. I find it valuable that I can assist them in the growth of the company. In most cases, the companies come back for advice if they are looking for the next or additional location. Furthermore, Spring is a very diverse company. It is a company with 26 specialisms within and outside real estate, with dedicated professionals who excel in what they do. You learn a lot from this. This is especially very educational at the start of your career. Besides this,  there’s a lot of effort being put into building a close team. This is being achieved by having drinks with colleagues and by, for example, organizing trips together.

Joeri: “Spring is een vlotte, jonge ondernemersclub waar ik mezelf helemaal thuis voel. Het is niet zo dat je maar ‘een werknemer’ bent en je taken moet uitvoeren. Het tegenovergestelde is waar. Het wordt gestimuleerd om mee te denken over verbeteringen en om te ondernemen binnen het bedrijf. Heb je een goed idee? Laat het vooral weten. Als het een goed idee is en je kan het idee omzetten in resultaat, krijg je alle ruimte en begeleiding om dit verder uit te werken en te ontwikkelen. Mocht ik bij een bedrijf aan de slag zijn gegaan na mijn studie waar dit niet zo was geweest, had ik het niet lang volgehouden.”

Joeri: ‘Spring is a fast-pace, young entrepreneurial club where I feel completely at home. It’s not that you’re just ‘an employee’ and have to perform your duties. The opposite is true. Spring stimulates employees to think about improvements and to invest  in the company. You have a good idea?  Pitch it. If you have a good idea and you can turn this into a result, a definitive plan, you will get the space and guidance to develop this. If I would have started my job at a company where this mindset was missing, I wouldn’t have been able to stay for long.’

Hoe is de bedrijfscultuur binnen Spring Real Estate?

Bastiaan: “Binnen Spring heerst een ondernemers mentaliteit, waar altijd ruimte is om ideeën te delen en waar je gemotiveerd wordt om met nieuwe ideeën te experimenteren. Het is heel fijn dat iedereen binnen het bedrijf weet waar je mee bezig bent. Dit komt mede doordat we elke laatste vrijdag van de maand een vrijdagmiddagborrel hebben waarbij business units een pitch houden over vernieuwingen en waar successen worden gedeeld.”

Joeri: “Bij Spring word je heel erg vrij gelaten. Je hebt natuurlijk altijd mensen om je heen die polsen of alles goed gaat, maar voor de rest ligt alle verantwoordelijkheid bij jou. Het gaat erom dat jij het regelt. Of jij dit nu doet op maandag van 09:00 tot 18:00 of op zondag van 19:00 tot 22:00, dat maakt niet uit. Zodoende is er geen sprake van een ‘nine to five’ mentaliteit maar lijkt het meer op een eigen onderneming binnen het bedrijf. Die cultuur spreekt mij enorm aan.”

What is the company culture within Spring Real Estate like?

Bastiaan: ‘Within Spring there is a mindset  in which there is always space for sharing ideas and where you are being motivated to experiment with these new ideas. It is very enjoyable that everyone within the company knows what you are working on, as  every last Friday  of the month we have drinks where business units are able to pitch their new ideas and experiences and where successes are being shared.’

Joeri: ‘Withing Spring you are being set free. Of course, there are people around you who will make sure everything goes to plan, but in the end the responsibility lays with you. You need to take care of it. It doesn’t matter if you do this on a Monday from  9AM until 6PM or on a Sunday from 7PM until 10PM.  Evidently, there is no ‘nine to five’ mentality. It seems more like your own company within the company,  and that is the culture that really appeals to me.’

Hebben jullie nog tips voor studenten die starten met het sollicitatieproces bij Spring?

Bastiaan: “Laat vooral zien dat je enthousiast en gemotiveerd bent. Wat goed is om te weten is dat werkervaring niet altijd een must is. De skills komen later en kan je hier leren. Daarnaast is een studieachtergrond in vastgoed ook niet per se nodig, het gaat erom dat je eruit springt. We nemen sowieso heel veel werkstudenten en stagiairs aan. Dus tijdens je studie kun je het werken bij Spring al ervaren.”

Joeri: “Ik ben het eens met Bastiaan. Zorg er inderdaad voor dat je echt laat zien wie je bent. Laat zien dat jij er vol voor wil gaan en dat je het écht leuk vindt om hier aan de slag te gaan. Dan komt de vakkundige kennis en de bijbehorende ervaring vanzelf wel.”

Do you have any tips for students who start with the application process at Spring?

Bastiaan: ‘ Show that you are enthusiastic and motivated. Something that should be kept in mind is that work experience is not always a must. The skills will come later as that is something you can learn at Spring. Besides, a study background in real estate is also not a must. What is most  important is that you stand out. We employ a lot of work students and interns., so while studying, you canalready experience working at Spring.

Joeri: ‘I totally agree with Bastiaan. You need to show who you really are. Show that you want to go for it and that you would enjoy working at Spring. The professional knowledge and the additional experience will come naturally as time passes by.’

Waar zien jullie jezelf over vijf jaar?

Bastiaan: “Het liefst zou ik de Online Broker diensten internationaal willen uitbreiden.”

Joeri: “Ik zou het prachtig vinden om een afdeling binnen Spring op te zetten waarin wij zoveel mogelijk mensen binnen de sport- en entertainmentbranche kunnen begeleiden bij het opbouwen van een beleggingsportefeuille, zodat het verdiende vermogen goed wordt geïnvesteerd voor na hun carrière.”

Ben jij geïnteresseerd in werken voor Spring Real Estate? Neem dan een kijkje op de site of neem contact op met Shayenne Dechene (Recruiter) via [email protected] of 020 658 95 98.

www.springrealestate.com

Where do you see yourself within five years?

Bastiaan: ‘I would prefer to expand the Online Broker services internationally.’

Joeri’ I would love to set up a department within Spring where we can guide as many people as possible in the sports and entertainment industry in building an investment portfolio, so that the earned capital is well invested for after their careers.’

Are you interested in working for Spring Real Estate? Take a look on the website or contact Shayenne Dechenee (Recruiter) via [email protected] or 020 658 95 98.

Www.springrealestate.com

Back to overview