What is it like to work at EY Financial Consulting?
Afgelopen maand interviewden Mila en Evelijn van de Markteting commissie Gitte Michels en Tara Doedijns over hun ervaringen bij het Financial Services Risk Management team van EY. Gitte Michels is inmiddels een jaar een drie maanden werkzaam als consultant en Tara is werkzaam als Talent Attraction and Acquisition Specialist Consulting bij EY.
Hi Gitte, leuk je te ontmoeten! Zou je ons eens wat kunnen vertellen over je studieachtergrond en hoe je uiteindelijk bij consulting terecht bent gekomen?
Vergeleken met mijn collega’s die bijna allemaal een finance of business achtergrond hebben, heb ik zelf een klassieke rechtenstudie en een master privaatrecht gedaan. Na het afronden van mijn master heb ik stagegelopen waardoor ik erachter kwam dat ik opzoek was naar een baan in een multidisciplinaire omgeving. Ik wilde graag werken op een plek met mensen met andere achtergronden en een andere komaf. In de advocatuur had ik het idee dat iedereen een beetje hetzelfde was als ik, met name wat betreft studieachtergrond; iedereen had hetzelfde gestudeerd. Na mijn stage was ik dus een beetje zoekende en uiteindelijk kon ik voor een kennis, die een eigen bedrijf heeft op het gebied van consultancy risk, een paar opdrachten op ZZP-basis doen. Dat vond ik eigenlijk verrassend leuk en toen heb ik besloten om iets binnen consultancy te gaan zoeken. Uiteindelijk ben ik bij EY terechtgekomen.
Wat houdt jouw huidige functie als consultant binnen EY precies in?
Dit is een hele brede vraag, aangezien een van de leukste dingen aan consultancy is dat het super breed is, je met heel veel verschillende bedrijven te maken hebt en verschillende rollen op je neemt. Dit was dan ook voornamelijk de reden voor mij om te kiezen voor consulting. Over het algemeen heb ik zo’n drie projecten tegelijk lopen, dus elke dag is anders. Ik werk voor de financiële sector (een breed begrip) dus zie ik een grote variëteit aan bedrijven voorbijkomen. Ik probeer vanaf de start bij elk project dat ik doe echt een bijdrage te leveren. Elke dag is anders wat het heel leuk maakt. Over het algemeen heb ik best wel een aantal meetings op een dag staan. Natuurlijk horen meetings erbij, maar meestal hoop ik dat dit aantal redelijk beperkt blijft, omdat ik door te veel meetings het gevoel krijg alsof ik een hele drukke dag heb, terwijl ik niet toe ben gekomen aan deliverables. We hebben ook regelmatig workshops bij de klant waar we dan bijvoorbeeld de hele ochtend mee bezig zijn. Ik probeer elke dag een goede verdeling voor mezelf te maken zodat ik bijvoorbeeld een halve dag in meetings zit en de rest van de dag zelf aan het werk ben.
Met wat voor projecten ben je op dit moment mee bezig?
Een voorbeeld van een project waar ik nu mee bezig ben is een bedrijf dat binnen het toezicht van de ECB gaat vallen en daardoor op het gebied van risicomanagement aan meerdere strenge vereisten moet gaan voldoen, terwijl het bedrijf daar op dit moment nog niet klaar voor is. Wij zijn ingeschakeld om de balans op te maken van wat er nu moet gebeuren op het gebied van risicotransformatie, en hoe we ervoor gaan zorgen dat het risicomanagement ‘ECB-proof’ is.
Met hoeveel mensen in je team ben je hiermee bezig en hoelang duurt een project gemiddeld?
Dit is een aardig groot project met wat meer zwaargewichten dus we zijn ongeveer met z’n tienen. Het team bestaat uit associate partners, senior managers, managers en consultants. Ik zit er als consultant bij met nog een andere collega consultant. Er zit bij dit project geen senior consultant wat enigszins een gat creëert. Dit is voor mij alleen maar leuk, omdat ik dan nog meer kan oppakken en nog meer kan doen. Uiteraard verschilt het per project uit welke collega’s het team bestaat en wat de verdeling is. Dit project is eind januari gestart en gaat tot en met juni door. Dat is voor ons relatief lang als je kijkt naar de gemiddelde projecten die we doen. Soms komen er bijvoorbeeld projecten voorbij die van kortere duur zijn, denk dan aan zo’n 4 á 5 weken.
Hoeveel projecten lopen er voor jou op dit moment en hoe verdeel je je tijd?
Ik heb nu drie projecten lopen, waarvan het project waar ik eerder over vertelde de overhand heeft. De andere twee zitten in de afrondende fase waardoor ik daar relatief minder tijd aan hoef te besteden. Bij de meeste projecten heb je de agenda en de tijd die je besteed aan projecten zelf in de hand, maar het kan ook zijn dat we vaste dagen voor een project hebben. Het ligt een beetje aan de aard van het project en of vaste dagen een toegevoegde waarde hebben of niet. Soms moet je veel overleggen en veel met elkaar in contact zijn waardoor het nuttig kan zijn.
Wat vind je leuk en minder leuk aan je werk?
Wat ik heel leuk vind aan mijn werk is dat je vanaf een junior functie al vrij snel betrokken bent bij grote en belangrijke projecten. Wat je soms in meetings ziet is dat je al vrij snel een ‘seat at the table’ hebt, terwijl je in andere beroepen met mijn ervaring daar bij lange na niet zou zitten. Vanaf het begin af aan ben ik dus bij de meetings met de klanten en heb ik altijd het gevoel gehad dat wanneer ik iets nuttigs in te brengen heb, ik dit gewoon mag delen. Iets wat minder leuk is, en waar ik aan moest wennen in het begin, is dat het nogal onvoorspelbaar kan zijn omtrent de werkdruk. Dat krijg je wanneer je op projectbasis werkt. Het kan zijn dat in drie weken tijd allerlei deadlines tegelijkertijd vallen en de week erna het wat rustiger is. Ik zie het niet per se als een nadeel, maar het is wel iets waar je je op moet voorbereiden. In dit werk is het nou eenmaal niet zo dat je op maandagochtend je pen en papier erbij kan pakken en je de hele planning voor de week kan uittekenen.
Hoe is de bedrijfscultuur binnen EY?
Heel jong en divers. Omdat het multidisciplinair is, merk ik dat je in teams zit waarbij je allemaal je eigen kwaliteiten hebt en daardoor allemaal weer wat anders toe te voegen hebt. Hierdoor bouw je al snel een sterke band met het team op. De gemiddelde leeftijd bij EY is 32 jaar, dus hartstikke jong. De diversiteit kan je herleiden uit de hoeveelheid internationale maar ook Nederlandse mensen die er werken. Ongeveer de helft van de consultancy afdeling is internationaal. De meeste hebben wel in Nederland gestudeerd, maar sommigen zijn ook uit het buitenland overgekomen. Je ziet dus heel veel verschillende culturele achtergronden en nationaliteiten, wat heel leuk is en waar je ontzettend veel van kan leren. Iets anders wat misschien wel leuk is om te benoemen is dat we vaak op evenementen horen dat mensen denken dat we heel formeel zijn, terwijl dit eigenlijk meevalt. Bij EY kan je echt jezelf zijn en hoef je je bijvoorbeeld niet aan bepaalde kledingvoorschriften te houden. Dat is iets wat ik niet had verwacht van zo’n grote organisatie. Dus, wat betreft de cultuur vind ik het heel fijn dat je niet op je tenen hoeft te lopen.
Die internationaliteit, zie je die ook terug bij de klanten?
Dat verschilt heel erg per type klant. Je hebt de wat oudere bedrijven die Nederlands als voertaal hebben. Je merkt wel dat alle rapportages die we opleveren in het Engels zijn en dat dit ook steeds meer in de financiële sector wordt toegepast. Wij maken ook assurantie rapporten op de interne controles en daarvoor is voldoende beheersing van de Nederlandse taal belangrijk. Daarnaast hebben andere teams, die iets anders doen dan Risk maar wel bij Financial Services werken, vaak ook internationale klanten. Een team doet bijvoorbeeld een bank uit Zwitserland. Dus je hebt ook internationale klanten waarmee je uitsluitend Engels spreekt, wat je ook de mogelijkheid geeft om bijvoorbeeld een half jaar lang durend project in het buitenland te doen. Dit zijn dingen die vooral binnen een grote organisatie mogelijk zijn.
Wat zijn de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen EY?
Het fijne aan werken bij een grote organisatie zoals EY is dat er veel verschillende trainingsmogelijkheden zijn. Wanneer je bent afgestudeerd en bij ons komt werken betekent het niet dat je stopt met ontwikkelen en leren. Zo biedt EY bijvoorbeeld MBA’s aan, je kan post-masters doen die worden vergoed omdat zij graag investeren in jouw leerproces. Daarnaast kan je ook verschillende EY-badges halen: brons, zilver of goud. Dit houdt in dat je bepaalde trainingen kan volgen voor bijvoorbeeld hard-skills of soft-skills. Dit is heel waardevol omdat je een badge op je naam hebt staan. Het kan dan zijn dat een collega vanuit het buitenland iemand zoekt met bepaalde kennis over een onderwerp en bij jou terechtkomt via je badge om vervolgens kennis uit te wisselen. Daarnaast hebben we toegang tot een groot trainingsplatform waar je inderdaad alle trainingen die er maar bestaan kan volgen. Ik heb er wel eens een PowerPoint training gedaan waar ik heel veel aan heb gehad. Dus ja, het wordt echt gestimuleerd om, als je ruimte hebt, naast je projecten echt wel jezelf te blijven ontwikkelen en die platforms daarvoor te gebruiken.
Wat heeft jou doen laten kiezen voor EY?
Toen ik aan het solliciteren was had ik meerdere opties dus heb ik bewust nagedacht waar ik graag wilde werken. De reden dat ik voor EY heb gekozen is dat zij tijdens de sollicitatieprocedure heel duidelijk aangaven dat ze een team klaar hadden staan met bepaalde kwaliteiten en persoonlijkheden en iemand zochten die hier een goede aanvulling voor zou zijn. Zij waren niet alleen opzoek naar academici met een goed gemiddelde, maar ook naar iemand die echt iets kon toevoegen aan het bestaande team. Voor mij gaf dat een duidelijk beeld dat ze bij EY-teams aan het bouwen zijn en opzoek zijn naar de juiste mensen. Dat was voor mij uiteindelijk hetgeen wat de doorslag gaf.
Je hebt gekozen voor deze afdeling maar heb je ook andere afdelingen overwogen?
Toen ik solliciteerde stond de vacature voor het Financial Services Risk Management team open. Na mijn sollicitatie ben ik benaderd door een recruiter. Met de recruiter heb ik toen besproken welk team het beste bij mij paste. Ik ben ingedeeld in het Enterprise Risk Management team, maar dat betekent niet dat ik alleen maar opdrachten voor dit team doe. Ik heb ook andere opdrachten binnen Financial Services Risk gedaan en zelfs daarbuiten. Crosscompetence wordt echt gestimuleerd binnen EY, dus het is niet zo dat je beperkt wordt tot alleen maar taken binnen het team waar je in zit. Ben je proactief, dan is eigenlijk bijna alles mogelijk, ben je dat minder, dan ben je wat meer afhankelijk van waar anderen je indelen.
Stel je voor je doet een project met een ander teams en je komt erachter dat je iets anders toch leuker vindt, is er een mogelijkheid tot switchen?
Dit hangt van allerlei factoren af. In principe zijn interne switches mogelijk. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer je naar een team wil waar geen mensen nodig zijn en het team waar je nu zit juist veel mensen nodig heeft, je niet van de een op de andere dag kan switchen. Het is wel altijd belangrijk om dat soort dingen aan te geven en daar ben je ook zeker vrij in.
Hoe ziet het sollicitatieproces bij EY eruit?
Het fijne is dat als je bij EY solliciteert en je wordt uitgenodigd om het assessment te maken, dat de recruiter na het afronden van de assessment persoonlijk contact opneemt om de procedure met je te bespreken. Ook delen ze veel feedback en krijg je tijdens de rondes de mogelijkheid om vragen te stellen en tips te ontvangen
Heb je nog tips voor studenten die willen starten bij EY?
Wat ik altijd heel erg benadruk is dat het heel erg op prijs wordt gesteld als iemand echt zichzelf is. Dus: wees jezelf en durf eerlijk te zijn, ook wanneer je moet aangeven waar je minder goed in bent. Als iemand eerlijk is over zijn/haar capaciteiten dan weten we ook of we diegene eventueel moeten begeleiden. Het is super zonde als iemand doet alsof diegene het allemaal al begrijpt en vervolgens aangenomen wordt en door de mand valt, omdat we zoveel capabele collega’s hebben die hadden kunnen helpen. Verder zijn we tijdens een gesprek op zoek naar iemands persoonlijkheid. Laat zien dat je trots bent op wat je hebt bereikt en pas alle ervaringen die je hebt opgedaan toe tijdens het sollicitatiegesprek. Soms denken studenten dat hun werkervaring niet relevant genoeg is voor een functie in consultancy, maar zet alles op je CV. Heb je achter de kassa in een supermarkt gewerkt? Super waardevol. Je bent namelijk met klanten bezig geweest en hebt service verleent. Kijk goed naar wat je hebt geleerd tijdens je studie maar ook daarnaast. Ikzelf heb in mijn sollicitatiegesprek veel voorbeelden gegeven van dingen die ik heb meegemaakt met vrienden en familie, omdat je zo een goed beeld schetst over wie je bent en wat je kan. Als laatste tip: geef veel voorbeelden. Vaak zeggen studenten bijvoorbeeld ‘ik ben creatief’ of ‘ik kan dit goed’ en als ze dan geen voorbeeld geven en wij hiernaar moeten vragen, komt dat vaak minder sterk over. Het is heel leuk om te zien dat iemand al heeft nagedacht over wie diegene is en welke voorbeelden diegene kan geven om dat te laten zien. Op deze manier verkoop je jezelf veel beter.
Tot slot, hoe ziet jouw toekomst binnen EY eruit?
Ik werk nu een jaar bij EY en heb het ontzettend naar mijn zin. Ik kan nog heel veel leren dus zie ik mezelf in de nabije toekomst zeker bij EY. Ik heb nog niet de komende 10 jaar voor mezelf uitgestippeld en ik bekijk het echt per een/twee jaar, maar de volgende stap is een promotie naar senior consultant. Ik wil ook nog graag binnen EY een post master gaan doen, want die faciliteiten zijn gewoon heel goed, dus daar wil ik graag gebruik van maken. Het belangrijkste voor mij is nu gewoon lekker blijven ontwikkelen en doen wat ik leuk vind.
Nog één laatste opmerking!
Buiten m’n werk als consultant bij EY speel ik hockey op het hoogste niveau. Daar zit natuurlijk ook wat tijd in. Topsport is voor mij iets dat veel toevoegt en waar ik ook heel veel in mijn dagelijkse werkleven van kan toepassen. Het leuke van EY vind ik dat zij dat ook zo zien. Ik heb bijvoorbeeld op dinsdagochtend training van half 8 tot 10, dus dan begin ik iets later aan m’n dag. Dat zijn gewoon echt dingen die, als je goed communiceert met je collega’s en klanten, gewoon mogelijk zijn. Het wordt juist gestimuleerd, ga vooral die dingen buiten je werk doen! Uiteindelijk maakt dat je én gelukkiger, maar ik denk ook dat je daardoor meer ervaring opdoet op andere vlakken wat je weer meeneemt naar je werk. Dus dat is wel echt iets waar EY voor staat.
Extra informatie over de mogelijkheden binnen EY.
Consulting bij EY bouwt aan een betere wereld door bedrijfstransformatie te realiseren via de kracht van mensen, technologie en innovatie. EY (Tech) Consultancy is het snelst groeiende onderdeel van EY en telt nu zo’n 20.000 medewerkers. Samen met onze klanten werken we aan strategische veranderingen en nieuwe, innovatieve manieren van denken. We kijken bij EY niet alleen naar je studierichting, maar naar je complete persoonlijkheid. Samen ontdekken we waar je talenten liggen, zodat je bij ons kunt uitgroeien tot de beste versie van jezelf. Er zijn dus erg veel mogelijkheden bij EY Consulting en je kan met bijna alle studierichtingen bij ons terecht. Zo hebben we een Business Consulting, Technology Consulting en CFO Consulting afdeling.
Mocht je hier vragen over hebben of nieuwsgierig zijn naar onze mogelijkheden, kijk dan op onze website Een carrière in (Tech) Consultancy | EY – Global | EY – Nederland of stuur een mail naar Tara ([email protected]).
_______________________________________________________________________________
Last month Mila and Evelijn from the marketing committee interviewed Gitte Michels and Tara Doedijns about their experiences at Ernst and Young (EY). Gitte has been working at the Financial Services Risk Management team of EY for over more than a year. Tara works as a Talent Attraction and Acquisition Specialist for Consulting for a little over a year now. We were present at their office in Amsterdam at the Zuid-as to have a chat with them about their work, their teams, the EY-culture and how young graduates can get a job in consulting.
Hi Gitte, nice to meet you! Could you tell us a bit about your study background and how you ended up in consulting?
Compared to my colleagues, whom almost all have a finance or business background, I have a classical law degree and a master’s degree in private law. After finishing my Master’s, I did an internship, which made me realize that I was looking for a job in a multidisciplinary environment. I wanted to work in a place with people from different backgrounds. In the legal profession, I felt that everyone was quite similar to each other, especially in terms of study background; everyone did the same study. So, after my internship, I was looking at my options and eventually did a few assignments on a self-employed basis for an acquaintance, who has his own company in the field of consultancy risk. To my surprise, I really liked it and that’s when I decided to look for something within consultancy. Eventually, I ended up at EY.
What exactly does your current role as a consultant within EY entail?
This is a very broad question since one of the best things about consultancy is that it’s super broad: you deal with many different companies and take on different roles. This was mainly the reason for me to choose consultancy. Generally, I have about three projects running at the same time and every day is different. I work for the financial sector (a broad term), so I see a wide variety of companies passing by. From the start of each project I do, I really try to contribute something to it. In general, I have quite a few meetings in one day. Of course, meetings are part of the job, but usually, I hope to keep the number of meetings to a minimum, as too many meetings make me feel like I have a very busy day, while I haven’t had the time to work on the deliverables. We also have workshops on a regular basis at the client’s site which we, for example, spend the whole morning on. I try to find the right balance for myself every day so that I ideally spend half a day in meetings and the rest of the day working.
What kind of projects are you working on at the moment?
An example of a project I’m working on at the moment is a company that will fall within the ECB’s supervision and therefore will have to comply with several strict requirements in the area of risk management, while the company is not ready for that yet. We’ve been brought in to explore what needs to be done now in terms of risk transformation, and how we are going to ensure that the risk management is ‘ECB-proof’.
How many people in your team are working on this, and how long does a project take on average?
This is a pretty big project with some more “heavyweights”, so there are about ten of us. The team consists of associate partners, senior managers, managers and consultants. I’m on it as a consultant with another fellow consultant. There is no senior consultant within this specific project team, which creates somewhat of a gap. This is beneficial for me because it means I can pick up and do even more. Of course, each project differs based on who is in the team and how the work is divided. This project started at the end of January and will continue until June. That is relatively long when looking at the average projects we do. Sometimes there are projects that are of shorter duration, think of about 4 to 5 weeks.
How many projects are you working on at the moment and how do you divide your time?
I have three projects running at the moment, of which the one I told you about earlier has the upper hand. The other two are in the completion phase, so I have to spend relatively less time on those. During most of the projects I can control the schedule and the time I spend working on it, but it can also be the case that there are set days for a project. It depends a bit on the nature of the project and whether fixed days are an added value or not. Sometimes you have to consult and interact a lot, so it can be useful.
What do you like and dislike about your job?
What I really like about my job is that right from the start of a junior position, you’re involved in large and important projects. What you see in meetings is that you have a “seat at the table” at an early stage in your job, whereas in other professions from my experience this is not the case. So, from the beginning, I’ve been present at meetings with the clients. At those meetings, I’ve always felt that when I have something useful to say, I’m free to do so. Something that is less fun, and that I had to get used to in the beginning, is that it can be quite unpredictable regarding the workload. That’s what you get when you work on a project basis. It happens that in one period all kinds of deadlines fall at the same time and the following week it’s a bit quieter. I don’t necessarily see it as a disadvantage, but it’s something you have to prepare for. In this job, it’s not possible to just grab a pen and paper on a Monday morning and draw out the entire schedule for the week.
What is the corporate culture like at EY?
Very young and diverse. Because there is a multidisciplinary environment, I notice that we work in teams where everyone has their own qualities and therefore has something different to add. This allows you to quickly build a strong bond with the team. The average age at EY is 32, so it’s very young. The diversity can be seen in the number of international and Dutch people working there. Approximately half of the consultancy department is international. Most have studied in the Netherlands, but some have also come over from abroad. You see a lot of different cultural backgrounds and nationalities, which is really nice and educational. Something else that might be nice to mention is that we often hear at events that people think we’re very formal, but that’s actually not the case. At EY you can really be yourself and you don’t have to live up to certain dress codes, for example. That’s something I didn’t expect from such a large organization.
Is the internationality at EY reflected by the customers?
This varies a lot per customer type. There are older companies whose main language is Dutch. However, all the reports we deliver are in English and we notice that this is increasing within the financial sector. We also write assurance reports on the internal controls and for that fluency in Dutch is required. Besides, other teams, who do something other than Risk but work in Financial Services, often have international clients as well. For example, one team works with a bank from Switzerland. So, you also have international clients with whom you speak exclusively English, which gives you the opportunity to do a six-month project abroad, for example. These are things that are possible, especially within a large organization.
What are the learning and development opportunities within EY?
The great thing about working at a large organization like EY is that there are many different training opportunities. When you graduate and join EY, it doesn’t mean you stop developing and learning. For example, EY offers MBAs and you can do post-masters which are compensated, because they like to invest in your learning process. In addition, you can also get different EY badges: bronze, silver or gold. This means that you can follow certain training courses for, for example, hard- or soft-skills. This is very valuable because you have a badge attached to your name. It may be that a colleague from abroad is looking for someone with certain knowledge about a subject and comes to you through your badge to exchange this knowledge. We also have access to a large training platform where you can follow any training that exists. I did a PowerPoint training once, of which I learned from a lot. It’s really encouraged, if you have the time, to continue developing yourself alongside your projects and to use the available platforms for that.
What made you choose EY?
When I was applying, I had multiple options, so I consciously thought about where I wanted to work. The reason I chose EY is that during the application process they made it very clear that they had a team ready with certain qualities and personalities and were looking for someone who would be a good addition to them. They were not only looking for academics with a good average, but also for someone who could really add something to the existing team. For me, that gave a clear picture that they are building teams at EY and looking for the right people. In the end, that was what made the difference.
You chose this department, but did you consider other departments?
When I applied, a vacancy for the Financial Services Risk Management team was open. After my application, I was approached by a recruiter. I then discussed with the recruiter which team suited me best. I was assigned to the Enterprise Risk Management team, but that doesn’t mean that I only do assignments for this team. I’ve also done other assignments within Financial Services Risk and even outside of it. Cross-competence is really encouraged within EY, so it’s not like you’re limited just to tasks within the team you’re in. If you’re proactive, then basically almost anything is possible. If you’re a little less proactive, then you’re a bit more dependent on where others classify you.
Imagine you’re doing a project with another team, and you realize that you like something else better, is there a possibility to switch?
This depends on all kinds of factors. In general, internal switches are possible. However, if you want to move to a team that doesn’t need extra people, while the team you’re currently in does, you can’t switch overnight. However, it’s always important to address such things and you’re definitely free to do so.
What is the application process like at EY?
The nice thing is that when you apply at EY and you’re invited to take the assessment, the recruiter will contact you personally after completing the assessment to discuss the procedure with you. They also share a lot of feedback, and you get the opportunity to ask questions and receive tips during the rounds.
Do you have any tips for students who want to start at EY?
What I always emphasize is that it’s very much appreciated when someone is genuine and themselves. So, be yourself and dare to be honest, even when you have to indicate what your weaknesses are. If someone is honest about his or her capabilities, then we know whether we need to support that person. It’s a shame if someone pretends to understand everything and then gets exposed, because we have so many capable colleagues who could have helped them. Furthermore, during an interview we are looking for someone’s personality. Show that you’re proud of what you’ve accomplished and apply all the experiences you have had during the interview. Sometimes students think that their work experience is not relevant enough for a position in consulting but make sure you put everything on your resume. Did you work behind the cash register in a supermarket? Super valuable! After all, you’ve been interacting with customers and providing service. Look closely at what you’ve learned during your studies and work experience. In my job interview, I gave many examples of things I have experienced with friends and family because this gives a good picture of who you are and what you can do. A final tip: give lots of examples. Often students say, for example, ‘I am creative’ or ‘I can do this well’ and if they do not give an example and we have to ask about it, it often comes across as less strong. It’s very nice to see that someone has already thought about who they are and what examples they can give to show that. In this way you present yourself better.
Finally, what does your future within EY look like?
I’ve been working at EY for a year now and I’m really enjoying it. I still have a lot to learn, so I can definitely see myself working for EY in the near future. I haven’t mapped out the next 10 years for myself yet and I’m really looking at it one/two years at a time, but the next step is a promotion to senior consultant. I’d also like to do a post-master’s within EY, because the facilities are just really good, so I’d like to make use of that. The most important thing for me now is just to keep on developing and doing what I like.
One last remark!
Outside of my work as a consultant at EY, I play field hockey at the highest level. Of course, that also takes up some time. For me, top-level sport is something that adds a lot and which I can also apply to my daily work life. What I like about EY is that they see it that way, too. For example, I have training on Tuesday morning from 7:30 to 10, so I start my workday a little later. These are just things that, if you communicate well with your colleagues and clients, are possible. It’s actually encouraged, so go and do those things outside of work! At the end that will make you happier, but I also think that it gives you more experience in other areas, which you then take back to work. That’s really something EY stands for.
Additional information about opportunities within EY.
Consulting at EY builds a better world by achieving business transformation through the power of people, technology and innovation. EY (Tech) Consultancy is the fastest growing part of EY and now has around 20,000 employees. Together with our clients, we work on strategic change and new, innovative ways of thinking. At EY, we don’t just look at your studies, but at your complete personality. Together we’ll discover where your talents lie, so you can grow into the best version of yourself. So, there are lots of opportunities at EY Consulting and you can come to us with almost any field of study. For example, we have a Business Consulting, Technology Consulting and CFO Consulting department.
If you have any questions about this or are curious about our opportunities, please visit our website A career in (Tech) Consulting | EY – Global | EY – Netherlands or send an email to Tara ([email protected]).