|

David Meijer: Van FSA Bestuur tot Analyst bij Barclays

Da68c727 b089 48c2 9803 46d902bb9ef9 1 380x200

Deze week interviewen wij David over zijn ervaringen in zijn bestuursjaar (2018-2019). Wat heeft hij geleerd van dit jaar? Wat heeft hij eraan overgehouden op zakelijk en persoonlijk vlak? En wat zou hij aankomende bestuurders willen meegeven? 

Wat doe je in je huidige functie?

Ik ben Analyst bij Barclays in Amsterdam. Als coverage team houden wij ons bezig met meerdere industrieën en producten. Zo adviseren en helpen wij bedrijven met fusies en overnames, maar begeleiden ze ook met een beursgang of het ophalen van investeringen.

Wat waren de hoofdredenen voor jouw besluit om een bestuursjaar bij de FSA te doen?

De perfecte combinatie van jezelf op meerdere vlakken ontwikkelen, terwijl je je stiekem nog steeds heerlijk kan gedragen als student.

Wat heeft je bestuursjaar je gebracht waar je nog steeds profijt van hebt?

Naast de vele ontwikkelingen en verschillende ervaringen, een grote groep vrienden die ik regelmatig zie en spreek. Veel jongens doen samen elke week een pot PowerLeague, waar ik af en toe aanhaak en de vedette uithang.

Welke lessen heb je bij de FSA geleerd die je vandaag nog steeds meeneemt?

Het snel kunnen schakelen tussen verschillende projecten, taken en verantwoordelijkheden. Dat in combinatie met hoe je je opstelt tegenover verschillende mensen en collega’s. Het aanvoelen wanneer je een grapje kan maken of toch kiest voor het formele antwoord.

Hoe heeft de FSA jou geholpen om te komen waar je vandaag bent?

Een belangrijk deel van mijn bestuursjaar was erachter komen waar mijn interesses precies lagen. Mijn rol als external relations gaf mij toegang tot de verschillende sectoren en bedrijven. Mede door de evenementen waar ik verantwoordelijk voor was, groeide mijn interesse voor Corporate Finance en M&A. De London Banking Tour heeft mij uiteindelijk overtuigd te gaan voor een functie binnen Investment Banking en leidde tot mijn rol als Analyst bij Barclays.

Back to overview