|

Een jaar FSA bestuur: External Relations – Florian Köllen

Processed with vsco with m3 preset

Een dag in het leven van Florian, onze External Relations, begint rond 9 uur met een ontbijtje op kantoor met de andere bestuursleden. Nadat hij opgestart is, begint hij gelijk aan de TO-DO’s die hij aan het eind van de dag ervoor heeft opgeschreven. Nog voor de lunch heeft Florian al een belafspraak gehad met een potentiële partner, een vergadering met de commissie van Governmental Economics Tour en is hij al naar college geweest, omdat hij naast zijn bestuursjaar ook nog drie vakken volgt én zijn scriptie doet.

Na deze drukke morgen is het tijd voor de lunch met alle commissie- en bestuursleden die op dat moment aanwezig zijn. Rond twee uur staat na deze uitgebreide lunch (van geitenkaas met vijgenjam tot hummus met avocado) alweer een belafspraak met een consultant op de planning die hem helpt met het aanpassen van het CRM-systeem. Daarna volgt een afspraak bij een grote Strategy consultant om de deelname aan de Consultancy Club te bespreken. Eenmaal terug op kantoor wordt de dag geheel in stijl afgesloten met een biertje in de zon met de andere commissie- en bestuursleden.

Als External Relations ben je de schakel tussen de partners en de FSA zelf. Je probeert altijd te kijken naar hoe de positionering van de FSA verbeterd kan worden zodat de FSA een logische keus blijft voor de partners. Het leuke is dat dit een dubbelfunctie is en dat je dus altijd iemand hebt om mee samen te werken.

Wat was voor jou de grootste uitdaging toen je aan je bestuursjaar begon?

Mijn grootste uitdaging was het combineren van een veeleisend bestuursjaar met het volgen van een paar vakken en scriptie. Dit viel aan het begin best wel tegen, omdat er helemaal aan het begin van je bestuursjaar veel op je af komt. Je leert gedurende dit jaar alle zaken goed te combineren.

Waar ben je het meest trotst op tot nu toe?

Er zijn meerdere zaken waar ik trots op ben! Zo hebben wij al meerdere mooie crack-a-case sessies georganiseerd bij vooraanstaande strategy consultants met Consultancy Club. Daarnaast heb ik samen met mijn commissie Fort Boyard, hét accountancyevenement van het jaar, in goede wegen weten te leiden. Tenslotte zal komende week de Governmental Economics Tour plaatsvinden, waar wij voor de eerste keer naar de EU in Brussel af zullen reizen om een kijkje te nemen binnen de belangrijkste organisaties die zorgen voor onze financiële stabiliteit. Ook zijn er meerdere hele mooie partners aan ons portfolio toegevoegd!

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?

Op een duidelijke, bondige manier vertellen waarom een partij voor de FSA moet kiezen. Daarnaast heb ik veel geleerd van het ontwikkelen van ons beleidsplan. Een bestuursjaar lijkt een beetje op het managen van je eigen bedrijf met 5 anderen. Je krijgt veel vrijheid om nieuwe dingen te proberen en de vereniging te verbeteren.

Wat is jouw leukste FSA moment tot nu toe?

Onze trip naar Londen. Om als student over Canary Wharf te lopen en om in een corner-office de London Banking Tour te evalueren is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Tenslotte; wat zijn je plannen voor volgend jaar?

Volgend jaar wil ik twee stages lopen, één bij een grote corporate en één bij een start- of scale up. Daarnaast wil ik nog een paar maanden reizen voordat ik aan mijn master begin. Door de FSA heb ik een goed beeld gekregen welke bedrijven wel, en welke niet bij mij passen. Daarnaast verkrijg je tijdens je bestuursjaar ook een groot netwerk aan recruiters en mensen uit de business bij al onze partners. Dit is heel waardevol als ik zelf naar een stage ga zoeken natuurlijk!

Ondanks dat Florian het liefst een kop koffie drinkt met Elon Musk (“de pionier van deze tijd!”), kan ook jij hem gerust een mailtje sturen naar [email protected] om een koffie-afspraak te maken. Ook even binnen komen op kantoor is geen probleem, juist gezellig. Hij heeft dit vorig jaar zelf ook meerdere keren gedaan om het met de toenmalige bestuursleden te hebben over een bestuursjaar of voor bijvoorbeeld sollicitatietips. Zijn tip is om vooral even te gaan zitten met diegene uit het bestuur die de functie heeft die jou het meeste aanspreekt.

Back to overview