|

Ontmoet Britt: Internal Relations van het FSA-bestuur

Britt 1024x768

Ben jij sociaal, georganiseerd en heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel?  Wellicht neem jij dan het stokje van Britt over als Internal Relations volgend bestuursjaar!

Voordat Britt (24) verantwoordelijk werd voor de werving, sociale activiteiten en marketing van de FSA behaalde ze haar bachelor en master in Communicatiewetenschap en vervolgens nog een master Business Administration aan de UvA. Als ze niet op kantoor zit kan je haar vinden hardlopend door het Oosterpark of met een wijntje in de hand op de borrels! Verder luistert ze het hele jaar naar kerstmuziek en droomt ze over sneeuw en kerstbomen. Niemand houdt namelijk meer van de feestdagen dan onze Internal!

Hoe ben je bij de FSA terecht gekomen?

“Vorig jaar werd ik op een warme zomeravond met een wijntje in mijn hand door een vriendinnetje geattendeerd op de FSA. Zij vertelde een commissie te gaan doen bij de FSA en vroeg of het mij misschien ook leuk leek. In eerste instantie dacht ik dat dit niks voor mij was, omdat ik geen financiële achtergrond heb. Gelukkig blijkt dat de FSA veel breder georiënteerd is en ook veel samenwerkt met consultancy kantoren en multinationals. Ik heb mij vervolgens opgegeven voor de marketing commissie en een ontzettend leuk jaar gehad. Naast alle geweldige sociale activiteiten heeft een commissiejaar mijn ogen geopend over de mogelijkheden in de arbeidsmarkt. Na het afronden van mijn master Business Administration heb ik toen besloten van commissielid ook bestuurslid te worden. Dé perfecte mogelijkheid om jezelf op zowel professioneel als sociaal vlak te ontwikkelen.”.

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe?

“Super goed! Ik heb in de andere bestuursleden vrienden voor het leven gevonden. Omdat je zo veel met elkaar samen bent, creëer je heel snel een band. Daarnaast heb ik mezelf ontzettend veel ontwikkeld in een korte tijd. Als bestuur leer je heel veel over jezelf, samenwerken en leidinggeven. Het leukste moment voor mij tot nu toe was de eerste commissieavond in september. De hele zomer heb ik knetterhard gewerkt aan het werven van 44 commissieleden en het moment dat iedereen voor het eerst bij elkaar samenkwam en klikte was ik ontzettend trots. Om het ijs te breken hebben we die avond met elkaar gegeten, een FSA pubquiz gespeeld en een gezellige silent disco op de boot.”

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als Internal Relations?

“Ik ben verantwoordelijk voor alle interne en externe  communicatie, de werving van het bestuur en commissieleden, het organiseren van de sociale activiteiten zoals de borrels, actieve ledendagen en wintersport. Daarnaast zijn alle commissies verdeeld onder het bestuur en coordineer ik de marketingcommissie, Multinational Days, Ladies Network en International Banking Cycle. Ik zie de functie van Internal Relations absoluut als de leukste functie, omdat ik verantwoordelijk ben voor het organiseren van alle gezelligheid!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou er uit?

“Dat verschilt echt ontzettend per dag! Meestal begin ik mijn dag op kantoor met een ontbijtje, het checken van mijn mails en het maken van mijn to-do list. Vandaag ben ik vooral bezig geweest met het maken van online promotiemateriaal, de contentplanning en het organiseren van de wintersport. Daarnaast heb ik meedere keren per week meetings met de commissies die ik coördineer. Ik ga meestal rond 5 uur/ half 6 naar huis. Vanavond ga ik gezellig naar een Rocycle lesje met medebestuursleden Renée en Jonathan!”

Wat voor skills zijn er nodig voor jouw functie?

“Ik denk dat je vooral sociaal en open moet zijn. Mensenkennis hebben is ontzettend belangrijk, omdat je bij sollicitaties snel mensen moet kunnen beoordelen en moet kunnen indelen in de juiste commissie. Daarnaast zijn organisatie skills een must, je moet gestructureerd zijn en het leuk vinden om te plannen. Uiteindelijk leer je natuurlijk vooral heel veel en is het belangrijk dat je houd van gezelligheid!”

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren?

“Ik heb al zo veel verschillende dingen geleerd! Het moeilijkste aan dit bestuursjaar vind ik het leidinggeven aan commissieleden. Het is nog best lastig om de balans te vinden tussen het coördineren en zelf dingen oppakken als je de eindverantwoordelijke bent. Daarnaast heb ik heel veel geleerd over samenwerken. We hebben alle zes een sterke mening en dat betekent soms concessies doen. Daarnaast heb ik geleerd sollicitatiegesprekken af te nemen en zijn mijn Photoshop en Indesign skills sterk verbeterd. Binnen een bestuursjaar is er veel ruimte om je te ontwikkelen op de vlakken die jij interessant vindt.”

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit?

“De Algemene Ledendagen zijn altijd een feestje. We gaan dan een hele dag op stap met alle actieve leden en gaan dan meestal tot in de late uurtjes door. Stiekem kijk ik ook uit naar de laatste bestuursdag waarbij we met alle actieve leden én het nieuw gekozen bestuur gaan varen. Ik hoop dan terug te kijken op een succesvol jaar. Natuurlijk wordt dit een bitterzoete dag, maar ik hoop afscheid te nemen van de FSA mét een traineeship op zak. Dit bestuursjaar is sowieso een hele waardevolle toevoeging op mijn CV.”

Heb je nog tips voor jou potentiele opvolger?

“Mijn grootste tip is: doe het gewoon! Het is zo’n ontzettend waardevolle ervaring waar je geweldige nieuwe mensen ontmoet en veel leert. Ga vooral een koffietje drinken met het huidige bestuur om uit te vinden welke functie bij jou past. Bereid je goed voor op de sollicitatiegesprekken, weet waar je goed in bent maar wees ook eerlijk over de punten die je nog kan verbeteren. Jouw ontwikkeling staat dit bestuursjaar immers voorop!”

Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar? Stuur een mailtje naar [email protected] voor meer informatie of het plannen van een koffiegesprekje. 

Back to overview