|

Ontmoet Evelijn: Internal Relations van het FSA-bestuur 2021-2022

Jz fsa 01

Blog internal Relations: 

Titel: Ontmoet Evelijn: Internal Relations van het FSA-bestuur 

Evelijn (24) is dit jaar de Internal Relations van de FSA en daarmee het gezicht van de FSA. Onze internal kent alle leuke plekjes in Amsterdam, zorgt ervoor dat de FSA borrels altijd een succes zijn en houdt onze socials goed up to date. In het weekend sport ze fanatiek, maakt ze (muur)schilderingen in opdracht of is ze op het terras te vinden met vrienden. Met een Master Business Administration op zak is de FSA de laatste stap voor dat ze zelf het bedrijfsleven in gaat. Ben jij sociaal, georganiseerd en heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Wellicht neem jij dan het stokje van Evelijn over als Internal Relations volgend bestuursjaar! 

Hoe ben je bij de FSA terecht gekomen? 

“In September 2020 heb ik meegedaan aan activiteiten van de Business Orientation Days. Aan het eind van mijn Master was ik aan het oriënteren op de mogelijke vervolgstappen voor daarna. Ik wist eigenlijk best wel snel dat ik niet meteen wilde beginnen met werken. Door corona had ik behoorlijk wat inhaalslagen kunnen maken en wilde ik liever doorstuderen dan een stage lopen vanuit thuis achter m’n laptop. Vorig jaar rond deze tijd was ik een bestuursjaar of dan wel een stage aan het overwegen. In die periode werd ik ook benaderd door het voorgaande bestuur of een bestuursjaar bij de FSA iets voor mij zou zijn. Zo ben ik naar een van de informatieavonden geweest, heb ik het kantoor bezocht en was ik enthousiast over het FSA bestuursjaar. Ik kende mensen die een commissie en het bestuur hadden gedaan bij FSA en zij waren super enthousiast en hebben mij eigenlijk over de streep getrokken. Ik wist toen dat dit echt dé perfecte mogelijkheid was om jezelf op professioneel vlak te ontwikkelen maar toch ook nog wel met een been in het studenten leven te blijven.” 

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe? 

“Super goed! Omdat je zo veel met elkaar samen bent, creëer je heel snel een band met elkaar. Daarnaast heb ik mezelf ontzettend veel ontwikkeld in een korte tijd. Als bestuur leer je heel veel over jezelf, samenwerken en leidinggeven. Als ik zo terugkijk dan hebben we zo veel onwijs leuke momenten met het bestuur, maar ook met de commissieleden gehad. Een van de leukste momenten tot nu toe vond ik de eerste commissieavond in september. De hele zomer heb ik onwijs hard gewerkt aan het werven van 40+ commissieleden. Het moment dat iedereen voor het eerst bij elkaar samenkwam en klikte met iedereen was ik ontzettend trots. Om het ijs te breken hebben we die avond een bierproeverij gehad bij Ijver in Amsterdam Noord en na afloop lekker met elkaar gegeten en verder geborreld. Daarnaast zijn we afgelopen februari met z’n allen op wintersport geweest. Na 2 jaar geen wintersport te hebben gehad was dit het absolute hoogtepunt om met zo’n grote groep mensen naar Valtho te gaan en hier eindelijk weer in de sneeuw te kunnen snowboarden en feesten.” 

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als Internal Relations? 

“Ik ben onder andere verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie, de werving van het bestuur en commissieleden, het organiseren van de sociale activiteiten zoals de borrels, actieve ledendagen en jaarlijkse wintersport. Gedurende de zomer heb ik onwijs veel sollicitatiegesprekken gevoerd om de nieuwe commissie leden te werven. Zo leerde ik veel van onze actieve leden al kennen en zat de uitdaging hem voornamelijk in het samenstellen van de commissies onderling.” 

“Verder houd ik mij gedurende het jaar bezig met de algemene positionering van de FSA en hoe we dit verder kunnen verbeteren door middel van bijvoorbeeld marketingstrategieën. Samen met de marketingcommissie denken we vaak na over hoe we de algemene positionering van de FSA kunnen verbeteren en hoe we meer leden kunnen werven. Omdat de FSA elk jaar vrijwel een gehele groep nieuwe eind-bachelor/master studenten aantrekt blijft dit elk jaar weer een grote uitdaging.  Ook ondersteun je samen met de marketingcommissie de commissies met de marketing van hun evenementen en hou je je bezig met marketing van de FSA in het algemeen. Daarnaast zijn alle commissies verdeeld onder het bestuur. De verdeling van de commissie verschillen elk jaar, ik coördineer dit jaar de Masterclass Commissie, Business Orientation Days, Ladies Network en Health Economics. Ook hebben we dit jaar het Ladies Network event uitgebreid van 1 dag naar 2 losse dagen met elk hun eigen focus, waar we ook veel mee bezig zijn geweest.”  

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit? 

“Dat verschilt echt ontzettend per dag! Meestal begin ik mijn dag met een sportlesje met een van m’n huisgenoten. Eenmaal op kantoor begin ik vaak met het checken van mijn mails. Ik begin de week altijd met het maken van een to-do lijst met alle taken voor die week. Verder hebben we nu een tijdelijk kantoor op de Warmoesstraat in het centrum van Amsterdam waar we af en toe ook even buiten de deur lunchen als het lekker weer is. Daarnaast heb ik meerdere keren per week meetings met de commissies die ik coördineer, soms online maar ook vaak fysiek om ook gezellig even een hapje te eten of te lunchen.” 

Wat voor skills zijn er nodig voor jouw functie? 

“Ik denk dat je vooral sociaal, creatief en open moet zijn. Mensenkennis hebben is ontzettend belangrijk, omdat je bij sollicitaties snel mensen moet kunnen beoordelen en moet kunnen indelen in de juiste commissie. Daarnaast denk dat je goed moet kunnen communiceren, en het leuk moet vinden om met veel verschillende partijen en mensen in contact te zijn. Omdat je best wel veel verschillende dingen hebt die er doordeweeks bijkomen qua taken is het belangrijk dat je goed overzicht kan houden. Verder is het handig als je organisatorisch sterk bent.” 

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren? 

“Ik heb al zo veel verschillende dingen geleerd! De grootste uitdaging aan een bestuursjaar vind ik het leidinggeven aan de commissieleden. Ik vind het nog best lastig om de balans te vinden tussen het coördineren en zelf dingen oppakken als je de eindverantwoordelijke bent. Maar juist dit jaar leer ik ook bepaalde dingen uit handen te geven. Daarnaast heb ik geleerd sollicitatiegesprekken af te nemen, wat best handig is als je zelf gaat solliciteren, dat je een keer aan de andere kant van de tafel hebt gezeten. Nadenken over FSA designs en dit ontwerpen in programma’s zoals In design en Photoshop is ook wel echt een skill die ik dit jaar heb opgedaan. Binnen een bestuursjaar is er veel ruimte om je te ontwikkelen op de vlakken die jij interessant vindt.” 

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit? 

“Qua events kijk ik nu heel erg uit naar het Ladies Network event wat gepland staat voor eind april. Samen met de meiden van de commissie denk ik dat we een ontzettend gaaf event gaan neerzetten in de Bazel in Amsterdam. Wat betreft de sociale activiteiten kijk ik  erg uit naar de laatste algemene leden dag. Tijdens deze dag gaan we met alle actieve leden een dag buiten Amsterdam op pad. Zoals het eruit ziet zal de laatste actieve leden dag van dit jaar alles overtreffend zijn. Het is nog een geheim voor alle commissieleden wat we gaan doen dus ik zal verder niet heel veel loslaten…” 

Wat zijn nu je plannen voor volgend jaar en heeft de FSA je hiermee geholpen? 

“Na dit bestuurjaar ga ik beginnen met werken. Mijn doel tijdens dit bestuursjaar was om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven en op deze manier uit te zoeken waar ik graag zou willen werken. Via het netwerk dat je met de FSA opbouwt kun je met veel interessante en inspirerende mensen koffietjes doen in een fijne informele sfeer om uit te zoeken waar je graag aan de slag zou willen gaan. In dat opzicht heeft het bestuursjaar mij ontzettend geholpen. Ook geeft een bestuursjaar je in veel situaties wel een streepje voor wanneer je gaat solliciteren. “ 

Heb je nog tips voor jou potentiële opvolger? 

“Het is zo’n ontzettend waardevolle ervaring waar je ambitieuze maar ook gezellige nieuwe mensen ontmoet en heel veel leert. Ga vooral een koffietje drinken met het huidige bestuur om uit te vinden welke functie bij jou past. Bereid je goed voor op de sollicitatiegesprekken, weet waar je goed in bent, maar wees ook eerlijk over de punten die je nog kan verbeteren. Jouw ontwikkeling staat dit bestuursjaar immers voorop!” 

Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar? Stuur een mailtje naar [email protected] voor meer informatie of het plannen van een koffiegesprekje.  

Back to overview