|

Ontmoet Jenny en Sander: External Relations van het FSA Bestuur 2022-2023 

Fsa bestuursfoto external kopie

Jenny en Sander vervullen samen de rol van External Relations. Jenny komt uit het Noord-Hollandse dorpje Kolhorn en is 23 jaar oud. Zij heeft haar bachelor bedrijfseconomie aan de UvA afgerond en zal volgend jaar aan een master beginnen. Haar vrije tijd spendeert zij graag met haar vriendinnen uit het hoge Noorden, doet zij aan fitness en hardlopen. Sander komt uit Helmond en is 24 jaar oud. Naast zijn bestuursjaar bij de FSA rondt hij zijn master Finance aan de VU dit jaar af. Verder is hij dit jaar druk geweest met werken bij een derivatenbeurs, en kun je hem geregeld op de golfbaan tegenkomen.

Hoe zijn jullie bij de FSA terecht gekomen? 

Jenny: “Na mijn bachelor wist ik nog niet zo goed welke master ik wilde doen. De FSA kende ik al door het gebruik van de vacaturepagina en deelname aan evenementen. Toen ik benaderd werd door het vorige bestuur of ik wellicht geïnteresseerd zou zijn in een bestuursjaar, bedacht ik dat een betere timing eigenlijk niet bestond.”

Sander: “Toen ik begon met de MSc Finance las ik op een studiepagina over de informatieavond van de FSA en heb ik me aangemeld. Het enthousiasme van het vorige bestuur heeft me overtuigd mezelf op te geven voor een commissie. Voorafgaand aan mijn bestuursjaar ben ik dan ook als acquisitielid actief geweest in de Amsterdam Investment Cruisecommissie.”

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe? 

Jenny: “Fantastisch! Aan het begin van mijn bestuursjaar ben ik naar Amsterdam verhuisd, en sindsdien heb ik mij geen moment verveeld. Een bestuursjaar is de perfecte combinatie tussen het werkende en studerende leven. Je bent in contact met zoveel ambitieuze studenten, leert hoe het is om verantwoordelijkheid te hebben over de grootste financiële studievereniging van de Benelux en je komt in contact met de leukste bedrijven. Dit raad ik iedereen aan!”

Sander: “Erg goed. De drukte die je ervaart als external in de zomerperiode zet je direct op scherp. Doordat je meteen in het diepe wordt gegooid, merk je ontzettend snel progressie te boeken op professioneel vlak. Een andere reden waarom ik het bestuursjaar tot nu toe met veel plezier doorloop is vanwege de commissies die ik begeleid. Met commissieleden gezamenlijk werken naar een deadline waarop je verschillende bedrijven en studenten moet bedienen voelt elke keer weer erg aangenaam.”

Wat zijn jullie taken binnen de FSA als External Relations?

Als External Relations ben je in contact met bestaande, maar ook potentiële partners. De zomerperiode is het drukst, dus dan komt het goed uit dat we samenwerken. In deze tijd heb je soms wel vier meetings per dag. Veelal op kantoor, maar als het echt niet anders kan, spreken we de vertegenwoordigers van de partnerbedrijven ook via Teams of Zoom. We zijn ook verantwoordelijk voor verschillende facetten van de FSA-website. Zo zijn alle vacatures die je op www.fsa.nl/jobs vindt, door ons online gezet. We raden je aan om deze pagina goed in de gaten te houden, want wekelijks komen er weer veel interessante carrièremogelijkheden online daar.

Waarom hebben jullie voor External Relations gesolliciteerd?

Jenny: “Het leukste van deze functie vind ik het bedrijfscontact. Door met zoveel verschillende bedrijven in contact te zijn kom je erachter welke bedrijven het beste bij jou passen. Dit was ook precies de reden dat ik graag een bestuursjaar wilde uitoefenen.”

Sander: “Toen ik werkzaam was als acquisitielid van de Amsterdam Investment Cruise, heb ik al een voorproefje kunnen krijgen van wat External Relations Managers doen. Ik zit graag aan de onderhandeltafel, en vind het vermakelijk om hier en daar mijn creativiteit kwijt te kunnen in een mailtje. In de rol van external, kan ik dan ook iedere dag mijn hart weer ophalen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jullie eruit? 

Vanzelfsprekend is elke dag anders. Over het algemeen start een gemiddelde werkdag om 9 uur op het FSA-kantoor. Het checken van de mailbox en het reageren op nieuwe e-mails is dan het eerste wat wij doen. Dagen bestaan voornamelijk uit het hebben van meetings met (potentiële) partnerbedrijven, het updaten van de vacaturepagina, het opmaken van contracten en facturen en de promotie opzetten voor onze partnerbedrijven door middel van social media en mailingen. Daarnaast coördineren wij ook nog onze eigen evenementen, dus houden wij ons bezig met vergaderingen met onze commissies, contact met deelnemers en met deelnemende bedrijven. Beide taken leveren ons iedere dag weer veel energie op!

Wat voor skills zijn er nodig voor jullie functie?

De belangrijkste skills zijn makkelijk kunnen communiceren tijdens bedrijfsafspraken en goed kunnen samenwerken met je externalpartner. Je deelt een agenda, mailbox en werkzaamheden, dus dan is het heel prettig als de samenwerking goed verloopt! Inmiddels kijken we er als een berg tegenop om na dit jaar weer los van elkaar te moeten leven.

Wat hebben jullie dit jaar tot nu toe geleerd? En wat willen jullie nog leren? 

Jenny: “Ik heb ontzettend veel geleerd over de mogelijkheden binnen finance. Met de 21 evenementen die wij dit jaar organiseren is er voor ieder wat wils: van data science tot aan corporate finance, met natuurlijk alle verschillende partijen die deelnemen aan de evenementen. Daarnaast de verantwoordelijkheid die je hebt voor de organisatie, net als het coördineren van eigen evenementen.”

Sander: “Eigenlijk had ik afgelopen zomer een M&A-stage gepland staan. Ik verwachtte dat zij meer aan mij zouden hebben als ik voorafgaand aan de stage mijn soft skills wat kon verbeteren. Het bestuursjaar bij de FSA heeft me doen inzien dat het inderdaad een uitstekende keuze is geweest om dit doel te behalen. Buiten hetgeen ik verwachtte, ben ik ook blij verrast met het onverwachte. Zo heeft het websiteonderhoud mij bijvoorbeeld weer op dit gebied meer kundig gemaakt.”

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar?

Het contact met partnerbedrijven, en het bezoeken van zoveel mogelijk kantoren. Binnen onze functie krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het kantoor, vaak met een rondleiding als je daar voor het eerst komt. Dat is ontzettend leuk!

Waar kijken jullie dit jaar nog het meeste naar uit? 

Jenny: “De borrels met commissieleden. Dit jaar heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen, en het is ontzettend leuk om te zien dat de groep steeds hechter wordt. Ook hebben we nog een hoofdsponsorendiner gepland staan, waar ik erg naar uit kijk!”

Sander: “Eén van de hoofdredenen waarom ik toch het gokje van solliciteren naar bestuur gewaagd heb, is vanwege de London Banking Tour. Het organiseren van een evenement met de meest vooraanstaande bedrijven in een sector die mij al jaren interesseert, voelt voor mij absoluut als de kers op de taart. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar deze twee weken in London met banken als Goldman Sachs, J.P. Morgan en Barclays.”

Wat zijn nu jullie plannen voor volgend jaar en heeft de FSA jullie hiermee geholpen? 

Jenny: “Volgend jaar zal ik beginnen aan een master Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit. De FSA heeft hier zeker bij geholpen, vooral door het deelnemen aan de evenementen en het in contact komen met andere studenten. Finance & Investments is erg breed, en dit is handig omdat ik er nog niet uit ben of ik graag Strategy Consulting, of toch meer richting Corporate Finance wil.”

Sander: “Door het actief meedenken met partners over zaken waar zij tegenaan lopen, kun je laten zien wat je in huis hebt. Mocht je dus in contact komen met een partner waar jij jezelf wel ziet werken, doe dan ook je uiterste best en geef je interesse aan. Dit is wat ik ook heb gedaan bij Houlihan Lokey. In juli begin ik bij deze partij met een investment bankingstage.”

Hebben jullie nog tips voor jouw potentiële opvolger?

Geniet ervan! Een jaar lijkt lang, maar is zo voorbij. Leer je partner en andere bestuursleden in de zomermaanden zo goed mogelijk kennen, want dit zijn je collega’s én beste vrienden voor het komende jaar.

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview